در سالهای اخیر، خبر مرگ افراد سرشناس بسیاری در رسانهها اعلام شده که جامعه ایرانی را در بُهت فرو برد.
از شب گذشته خبر دلخراش مرگ داریوش مهرجویی، کارگردان مطرح ایرانی همه را به شوک فرو برد. اما شوک اصلی زمانی وارد شد که نحوهی مرگ این کارگردان بزرگ سینما و تلوزیون و خالق شخصیتهای ماندگار سینمای ایران در رسانهها اعلام شد؛ قتل!
به گزارش برترینها، داریوش مهرجویی صاحب تعدادی از بهترین و ماندگارترین آثار تاریخ سینمای ایران شب گذشته در منزلش به همراه همسرش وحیده محمدیفر به شکل هولناکی به قتل رسید. این کارگردان که شب گذشته در ویلای شخصی اش به قتل رسید، از ازدواج دومش با وحیده محمدی فر، دختری به نام مونا داشت که خبر قتل پدر و مادرش را به پلیس داد.
«این حادثه در زیبادشت مشکین آباد رخ داده است و دختر داریوش مهرجویی ماجرا را به پلیس خبر داده است. همچنین طبق اطلاع خبرنگار ما به نقل از پلیس، ماجرای سربری که در فضای مجازی در حال طرح است، صحیح نیست. سردار هداوند فرمانده انتظامی استان البرز گفته است که «شواهد حاکی از آن است که این قتل بر اثر جراحت ناشی از ضربات سلاح سرد از ناحیه گردن و اعضای بدن انجام شده است».
این اتفاق علاوه بر تلخی خود خبر، غصهی بزرگی بود برای جامعه ایرانی که سازنده خاطراتش را از دست داده، آن هم به این شکل و صورت. اما موضوع دیگری که فوت داریوش مهرجویی به همه یادآوری کرد، خودکشی و قتل هنرمندان و چهرههای مطرح دیگر در سالهای اخیر بود. در ادامه نحوه مرگ شوکه کننده چند تن از افراد شناخته شده در سالهای اخیر را مرور میکنیم.
چندی قبل در فروردین همین امسال بود که خبر خودکشی کیومرث پوراحمد همهی رسانهها را پر کرد و همه مبهوت مرگ این کارگردان مطرح شدند. خبر تلخ درگذشت کیومرث پوراحمد در حالی منتشر شد که یکی از نزدیکان کیومرث پوراحمد، علت مرگ او را خودکشی دانسته بود. ساعتی بعد، منابع رسمی نیز خبر خودکشی و مرگ خودخواسته این کارگردان برجسته را تایید کردند.
بعد از آن بود که برخی رسانهها مدعی شدند که کیومرث پوراحمد از سر افسردگی، ناامیدی، بیآیندگی و بیهودگی خودکشی کرده و به زندگی خود پایان داده است؛ همینقدر سهمگین و باورنکردنی، وحشتناک و تکاندهنده.
در ۷ فروردین ۱۴۰۰، شبکههای اجتماعی و رسانههای داخل ایران خبر از درگذشت آزاده نامداری دادند. نامداری که از ۱۳۸۴ با مجریگری برنامه تازهها به شهرت رسید، در طول دوران کاری و زندگی شخصیاش، حواشی بسیاری را از سرگذراند. او در ۱۳۹۲ خبر ازدواج خود با فرزاد حسنی را رسما اعلام کرد و در کنار او در مراسمهای رسمی و تلوزیون حضور یافت. ازدواج این زوج معروف و پرحاشیه، یکسال بعد تمام شد و خبر طلاق آنها در همهی رسانهها بازتاب پیدا کرد. یکسال بعد دوباره خبر ازدواج او با شخص دیگری منتشر شد.
اما در سال ۹۶ انتشار عکسی از نامداری و خانوادهاش در پارکی در سوییس بدون داشتن حجاب، این مجری سرشناس را دوباره سر زبانها انداخت و انتقادات بسیاری را به سوی او جذب کرد. بعد از این اتفاق فشار زیادی روی آزاده نامداری به وجود آمد و نهایتا در فروردین ۱۴۰۰، پیکر او در خانهاش پیدا شد و تحقیقات بعدی ثابت کرد که علت مرگ خودکشی بوده است.
۷ خرداد چهار سال پیش، خبر قتل همسر دوم شهردار اسبق تهران یکی از پر سر و صداترین تیترهای جنایی روزنامهها را رقم زد، زمانی که پسر ۱۳ ساله میترا استاد پس از پیدا کردن جسد غرق در خون مادرش در حمام خانه واقع در طبقه هفتم برج آرمیتای شهرک غرب با پلیس اگاهی تماس گرفت و این اتفاق را گزارش داد و این آغاز پرونده قتل همسر سابق محمد علی نجفی شهردار سابق تهران بود.
طولی نکشید که نجفی با معرفی خود به پلیس آگاهی نقطه پایانی بر حدس و گمانهای مظنونین پرونده قتل استاد گذاشت؛ نجفی علت قتل را مشاجرات و اختلافات خانوادگی بیان کرد، در حالی که گزارش یکی از خبرنگاران از قصد مصاحبه میترا استاد با او در همان روز روی دیگری از سکه این پرونده را نمایان کرد و نجفی در این باره گفت: میترا قصد داشت اسرار زندگی ما را رسانهای کند؛ اما این اسرار چه بوده اند که قیمت مسکوت ماندنش قتل استاد شد؟
هفده سال پیش همسر ناصر عبداللهی، بعد از یک جر و بحث مختصر با وی، به حالت قهر به منزل پدریاش میرود. مدتها بود که بین خانواده همسر وی و ناصر بحثهایی در مورد دلایل اجرای قطعه «یا فاطمه» رخ داده و داییهای همسر وی به شدت از این موضوع عصبانیاند.
ظهر همان روز ناصر که برای بازگرداندن همسرش به محله پدر همسرش میرود، گویی وارد کارزاری شده که افراطیون منتظرش بودند و به سرکردگی داییهای همسرش مورد حمله قرار میگیرد و بعد از این درگیری شدید، پیکر خونآلود ناصر به منزلش برده میشود و در حیاط خانه و روی تخت رها میشود. پسر خانواده بعد از چند ساعت و بدون اطلاع از ماوقع به خانه میآید و صدای خِر خِر پدر پس از دقایقی توجه پسرش را جلب میکند و از همان روز جدال ۲۷ روزه ناصر عبداللهی با مرگ در بیمارستانهای بندر و تهران آغاز میشود و این جدال سرانجام در روز ۲۹ آذر به مرگ مغزی وی و سپس فوت او منجر میشود.
اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۰ دادسرای جنایی تهران اعلام کرد جسد بابک خرمدین مستندساز ایرانی را پیدا کرده است. شوکه کننده بود. بابک خرمدین کارگردان سینما، توسط پدر و مادرش در شهرک اکباتان به قتل رسید.
پدر بابک خرمدین در اعترافات خود، گفت: پسرم مجرد بود، به خاطر اختلافاتی که داشتیم صبح قتل (روز یکشنبه، ۲۶ اردیبهشت) او را با خوراندن مواد بیهوشی بیهوش کردم سپس با ضربات چاقو به قتل رساندم و برای خارج کردن جسدش آن را تکه تکه کرده و در نزدیکترین سطل آشغال خیابانی انداختم. خبر نحوه مرگ بابک خرمدین چنان شوک آور بود که دیگر کسی به گذشته او و موفقیتهای این هنرمند فکر نمیکرد.
در پرونده بسیار مشهور قتل لاله سحرخیزان که در ۱۷ مهر ۱۳۸۱ با کشف جسد او آغاز شد، شاهد اول ماجرا، یک کودک است. پسر لاله سحرخیزان و ناصر محمدخانی که از مدرسه آمد و با جنازه مادر روبرو شد.
در آن پرونده، خدیجه جاهد، معروف به شهلا، همسر موقت ناصر محمدخانی به اتهام قتل لاله سحرخیزان، همسر دائم محمدخانی، در خانهای واقع در میدان کتابی تهران، محاکمه شد. شرح محاکمه اوالبته بسیار طولانی است و در نهایت شهلا به قصاص محکوم و بامداد ۱۰ آذر ۱۳۸۹ در زندان اوین به دار آویخته شد. ولی کمتر کسی در پرونده پرپیچ و خم این قتل مشکوک، به شاهد اول اعتنایی کرد. علی محمدخانی، پسر ناصر محمدخانی که در هنگام قتل مادر و کشف جنازه، ۱۳ سال بیشتر نداشت.
ماجرای دو نوجوان عاشق پیشهی ۱۶ ساله به نامهای شاهرخ وثوق و سمیه شهبازینیا که در سال ۷۵ به خاطر مخالفت خانوادههایشان با ازدواج آنها با یکدیگر، خواهر و برادر کوچک سمیه، را به قتل رساندند.
جنایت خیابان گاندی به یکی از جنجالیترین پروندههای جنایی ایران، بدل شد و خاطره تلخ آن با وجود گذشت ۲۷ سال هنوز در یادها باقی مانده است. این دو نوجوان، خواهر و برادر سمیه، سپیدهی ۱۳ ساله و محمدرضای ۸ ساله را به شیوهای هولناک در وان حمام خانه خانواده سمیه در خیابان گاندی به قتل رساندند. مادر سمیه نیز هدف آنها بود، اما در نهایت موفق به فرار شد و پلیس را از این جنایت باخبر کرد.