نتیجه نهایی نشان میدهد گروهی که با ربات کار کردهاند، نقصهای بیشتری را از دست دادهاند و تعداد خطاهای آنها نیز بیشتر بوده است، درحالیکه هر دو گروه زمان یکسانی را مشغول بررسی بردها بودهاند.
نتایج این مطالعه نشان میدهد که انسانها از رباتها بیشتر بهعنوان یک همکار یاد میکنند تا یک ابزار.
به گزارش دیجیاتو، دنیا درحال پیشرفت درزمینه رباتیک و هوش مصنوعی است و همین موضوع باعث شده تا همکاری انسانها و رباتها برای آیندهای شاید نزدیک قابل تصور باشد. بااینحال، تحقیقات جدید دانشمندان نشان میدهد که وقتی در کنار یک ربات کار میکنیم، کمی تنبلتر میشویم.
برای انجام این تحقیق، محققان از شرکتکنندگان خواستند تا تصاویر بردهای مدار را برای عیبیابی بررسی کرده و سپس کار آنها را بهطور دقیق ردیابی کنند. به یک گروه گفته شد که بردها قبلاً توسط ربات بررسی شدهاند و گروه دیگر تصور میکردند که بهتنهایی باید این کار را انجام دهند.
نتیجه نهایی نشان میدهد گروهی که با ربات کار کردهاند، نقصهای بیشتری را از دست دادهاند و تعداد خطاهای آنها نیز بیشتر بوده است، درحالیکه هر دو گروه زمان یکسانی را مشغول بررسی بردها بودهاند. به گفته «کاتلین ریچاردسون»، استاد اخلاق فرهنگ و هوش مصنوعی «دانشگاه دیمونتفورت»، این نتایج نشان میدهد که انسانها رباتها را بهعنوان همکار خود درنظر میگیرند و نه یک ابزار.
«دیتلیند هلن سیمک»، یکی از نویسندگان مطالعه از دانشگاه فنی برلین، در مورد تحقیق خود میگوید:
«کارکردن با یکدیگر میتواند به افراد انگیزه دهد تا عملکرد خوبی داشته باشند، اما همچنین میتواند منجر به ازدستدادن انگیزه شود؛ زیرا مشارکت فردی در آن آنچنان قابل مشاهده نیست.»
محققان باور دارند که این نوع تنبلی در کار گروهی میتواند خطرناک باشد. هرچند این مطالعه در یک محیط آزمایشی انجام شده است، اما نتایج آن میتواند در دنیای واقعی قابلتوجه باشد. صنایعی مانند تولید که در آنها توجه به وظایف بسیار مهم است، ممکن است بهدلیل کاهش انگیزه و افزایش بیدقتی در امر همکاری میان انسان و ربات، تأثیر منفی بپذیرد.
نتایج این تحقیق در مجله Frontiers in Robotics and AI منتشر شده است.