bato-adv
bato-adv

شناسایی ۶۰۰ نوع ماده سمی خطرناک در پلاستیک‌های بازیافتی

شناسایی ۶۰۰ نوع ماده سمی خطرناک در پلاستیک‌های بازیافتی

محققان با بررسی پلاستیک‌های بازیافتی جمع‌آوری‌شده از ۱۳ کشور، تقریباً ۶۰۰ ترکیب شیمیایی خطرناک در آن‌ها پیدا کردند.

تاریخ انتشار: ۱۹:۰۱ - ۲۱ آبان ۱۴۰۲

هنگامی که دانشمندان توده‌های پلاستیک بازیافتی جمع‌آوری‌شده از ۱۳ کشور را بررسی کردند، صد‌ها ماده شیمیایی سمی مثل آفت‌کش و دارو‌ها را در پلاستیک‌ها یافتند. به همین دلیل، دانشمندان پلاستیک‌های بازیافتی را برای اهداف محیط‌زیستی نامناسب و مانعی برای ایجاد یک اقتصاد چرخه‌ای سالم می‌دانند.

به گزارش دیجیاو، براساس مقاله محققان دانشگاه گوتنبرگ، پلاستیک‌های بازیافتی که از ۱۳ کشور مختلف جمع‌آوری شده بود، حاوی صد‌ها ماده خطرناک ازجمله دارو‌ها و آفت‌کش‌ها هستند. حدود ۶۰۰ ترکیب شیمیایی در این پلاستیک‌ها یافت شد. این مواد شیمیایی برای کارگران کارخانه‌های بازیافت، مصرف‌کنندگان و به‌طور کلی برای همه جوامع خطرناک هستند.

گزارش بنیاد سازمان ملل متحد اعلام کرده است که سالانه دو‌سوم از ۴۳۰ میلیون تن محصولات پلاستیکی تنها پس از یک بار استفاده دور ریخته می‌شوند. این امر منجر به تولید حجم عظیمی از زباله‌های پلاستیکی می‌شود که هم زمین و هم اقیانوس‌ها را تحت‌الشعاع قرار می‌دهد.

دانشمندان: حدود ۶۰۰ نوع ماده سمی خطرناک در پلاستیک‌های بازیافتی وجود دارد

مطالعه روی پلاستیک‌های بازیافتی از ۱۳ کشور

در مطالعه اخیر پلاستیک‌هایی از کارخانه‌های بازیافت از ۱۳ کشور مختلف آفریقا، آمریکای جنوبی، آسیا و اروپای شرقی جمع‌آوری شد. تمامی این پلاستیک‌ها حاوی صد‌ها ماده شیمیایی بسیار سمی بودند. درمجموع ۴۹۱ ترکیب آلی در پلاستیک‌ها شناسایی و اندازه‌گیری شد. ۱۷۰ ترکیب دیگر نیز به‌طور آزمایشی بررسی شدند. این ترکیبات از طبقه‌های مختلفی مثل آفت‌کش‌ها، داروها، مواد شیمیایی صنعتی و افزودنی‌های پلاستیکی بودند.

مقررات کمی در مورد مواد شیمیایی در پلاستیک وجود دارد و تجارت بین‌المللی زباله‌های پلاستیکی این موضوع را پیچیده می‌کند. به گفته محققان، مواد شیمیایی برای کارگران کارخانه‌های بازیافتی، مصرف‌کنندگان و همچنین برای تمامی جامعه خطراتی ایجاد می‌کند. فرایند بازیافت قبل از آنکه بتواند به مقابله با بحران آلودگی پلاستیک کمک کند، باید پلاستیک‌ها را از مواد شیمیایی خطرناک پاک کند.

براساس محاسبات محققان، ۲۵ درصد از ۱۳۰ هزار ماده موجود در پلاستیک‌های بازیافتی سمی هستند. ازاین‌رو، هیچ ماده شیمیایی پلاستیکی را نمی‌توان به‌عنوان ماده‌ای ایمن طبقه‌بندی کرد.

یک راه‌حل کلیدی برای این معضل وجود دارد؛ باید مصرف‌کنندگان را تشویق کرد که از جایگزین‌هایی برای پلاستیک‌های یک‌بارمصرف مانند کیسه‌های پارچه‌ای استفاده کنند و میزان زباله‌های پلاستیکی تولیدشده را کاهش دهند.

bato-adv
bato-adv
bato-adv