پژوهشگر و کارشناس عرب در اظهاراتی به پیامهای مهم دیدار روسای جمهوری ایران و مصر در حاشیه نشست ریاض پرداخت.
«محمد خیری» پژوهشگر فلسفه سیاسی و کارشناس امور ایران در خصوص دیدار دیدار اخیر روسای جمهور ایران و مصر گفت که دیدار «عبدالفتاح السیسی» رئیس جمهور مصر با «سید ابراهیم رئیسی» همتای ایرانی خود در حاشیه نشست سران عربی و اسلامی در ریاض در مورد غزه نشاندهنده تمایل دو کشور برای ازسرگیری روابط است به ویژه اینکه ایران بارها خواستار بازگشت کامل روابط با مصر و رساندن آن به سطح سفیر شده است.
به گزارش ایسنا، خیری در گفتگو با پایگاه خبری المصری الیوم تاکید کرد: ایران به دنبال ازسرگیری روابط با مصر و گسترش نفوذ و همکاری راهبردی خود با محورهای دیگر به دور از چارچوبی است که آمریکا و اروپا با تحریم این کشور وضع کرده است بهویژه اینکه مصر بزرگترین کشور در منطقه عربی و آفریقا است.
این پژوهشگر و کارشناس عرب خاطرنشان کرد که در سایه تجاوزهای رژیم صهیونیستی و تداوم جنگ علیه غزه و عدم پذیرش درخواستهای بینالمللی برای توقف تجاوزها، ایران و مصر میتوانند در خصوص بازگشت کامل روابط و تقویت همکاریها درمورد مسائل مشترک و در راس آنها مساله فلسطین تبادلنظر کنند.
سید ابراهیم رئیسی بعد از ظهر شنبه در حاشیه نشست مشترک سازمان همکاری اسلامی و اتحادیه عرب در ریاض، در دیدار آقای «عبدالفتاح السیسی» رئیس جمهور مصر با تاکید بر ضرورت اتحاد کشورهای اسلامی تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران مانعی برای گسترش روابط با کشور دوست مصر ندارد.
رئیسجمهور برگزاری نشست صلح در قاهره را ابتکاری مثبت توصیف کرد که کشورهای غربی مانع به نتیجه رسیدن آن شدند و افزود: نشست صلح قاهره میتوانست نقطه عطفی در پایان دادن به جنایات صهیونیستها در قتلعام زنان و کودکان بیدفاع و بیگناه غزه باشد، اما کشورهای غربی حامی رژیم صهیونیستی همانگونه که اجازه ندادند شورای امنیت و دیگر سازمانهای بینالمللی اقدام موثری در توقف این جنایات انجام دهند، مانع ثمربخشی این نشست نیز شدند.
رئیسی با بیان اینکه انتظار عمومی این است که گذرگاه رفح گشوده شود تا مساعدتهای جهانی به سمت غزه سرازیر شود، اظهار داشت: بر همگان آشکار است که این آمریکا و رژیم صهیونیستی مانع گشوده شدن گذرگاه رفح برای امدادرسانی به مردم مظلوم و بیدفاع غزه هستند، اما بالاخره باید بر این مانعتراشیها غلبه کرد.
«عبدالفتاح السیسی» رئیس جمهور مصر نیز در این دیدار با بیان اینکه اراده سیاسی قطعی ما برای ایجاد روابط واقعی با ایران است، گفت: برای این امر وزرای مربوطه را مأمور کردهایم تا پیگیر روابط عمیق بین دو کشور باشند.
رئیس جمهور مصر تصریح کرد: در مورد فلسطین، مصر کشوری است که بیش از دیگران از پیامدهای این موضوع آسیب دیده است.