یک کارشناس بازار مسکن، گفت: اگر بازار مسکن قصد احیای خود را داشته باشد، شرط آن فعال بودن سایر بازارهای موازی است؛ پس از اینکه این بازارها رشد کردند، مسکن نیز از رکود خارج میشود.
بازار مسکن ماههاست در رکود بهسر میبرد. بر اساس آمارها این رکود در معاملات گاهی شدت گرفته و گاهی نیز تا اندازهای فروکش کرده است، اما هرگز از پیکر بیجان بازار مسکن در ایران جدا نشده است. اما با چه راهکاری میتوان این بازار را از رکود در معاملات نجات داد؟
به گزارش تجارت نیوز، امروز و پس از گذشت حدود هشت ماه از سال ۱۴۰۲، هنوز رکود، بازیگر اصلی بازار مسکن است.
هر چند بر اساس گزارش بانک مرکزی از بازار مسکن تهران در مهرماه تعداد خریدو فروش آپارتمان افزایشی نسبی را تجربه کرده، اما باز هم به معنای رونق در بازار نیست و مشاوران املاک نیز میگویند همچنان کمتر خریداری میتوان برای ملکهای عرضه شده در بازار پیدا کرد. اما حالا با توجه به ضرباتی که رکود معاملات میتواند به بدنه بازار مسکن وارد کند، چه راهی برای خروج از این وضع وجود دارد؟
منصور غیبی، کارشناس حوزه مسکن در مورد سرمایهگذاری در بازار مسکن به تجارتنیوز گفت: «بازار مسکن در مقایسه با دیگر بازارها بهعنوان آخرین گزینه برای خرید و سرمایهگذاری از سوی مردم انتخاب میشود. در این بین به بازارهای موازی که سرمایه کمتری برای ورود به آنها لازم است، بیشتر پرداخته میشود.»
او ادامه داد: «بنابراین بخش مسکن در انتهای توجه برای سرمایهگذاری قرار گرفته است و به همین دلیل مبلغ سرمایهگذاری بالاتری را میطلبد. همچنین زمانی که بازار مسکن شروع به جلب مخاطب برای سرمایهگذاری میکند، قیمت آن نیز بالا میرود.»
این کارشناس مسکن همچنین در مورد خروج بازار از رکود توضیح داد: «اگر بازار مسکن قصد احیای خود را داشته باشد، شرط آن فعال بودن سایر بازارهای موازی است. پس از اینکه این بازارها رشد کردند، مسکن نیز از رکود خارج میشود.»
غیبی همچنین بیان کرد: «نکتهای که اکنون میتوان به آن اشاره کرد این است که مسکن به نوعی رکود و نظام قهری از سوی سرمایهگذاران و مصرفکنندگان رسیده است. مطالعات میدانی نشان میدهد حتی اگر فروشنده بخواهد قیمت را بهصورت دلخواه کاهش دهد، باز هم مخاطبی وجود ندارد تا با آن قیمت تحریک شود.»
او درباره نقش دولت برای خروج بازار مسکن از رکود توضیح داد: «بنابراین دولت باید در نظام کلی اقتصاد کشور و رفتار مقابله با آن تمهیداتی بیندیشد. بازار باید از رکود خارج شود و در مجموع تمام بازارها بتواند برای مردم سودآور باشد و همچنین مورد توجه مصرفکنندگان قرار بگیرد تا بتوان از این رکود عبور کرد و تعادلی نسبی در بازار تعریف کرد.»
ضربهای که رکود در این چند ماه به بدنه بازار مسکن در ایران وارد کرده تا مدتها جبرانناپذیر است، اما دولت باید هر چه سریعتر تمهیداتی بیندیشد تا به وسیله آن بتواند بازار را از رکود خارج کرده و دوباره روحی بر تن بیجان بازار مسکن بدمد.