bato-adv
bato-adv

لیست کامل غذا‌های اصیل و خوشمزه تبریزی

لیست کامل غذا‌های اصیل و خوشمزه تبریزی

غذاهای تبریزی بسیار خوشمزه هستند و شما می‌توانید با پخت غذاهای تبریز آشنا شوید و در مهمانی‌ها و مجالس خود آن را تهیه کنید تا پذیرای خوبی برای مهمانان خود باشید.

یک غذای ایرانی متفاوت می‌خواهید؟ بدون شک پیشنهاد اول من غذای ترکی است. اگر دوست داشته باشید غذایی به جز قورمه سبزی و قیمه‌های رایج سر سفره مهمانی خود قرار دهید، بهترین انتخاب شما در این لیست پیدا می‌شود.

به گزارش اکالا، علاوه بر این شاید شما هم شنیده باشید که تبریزی‌های عزیز ما روی آشپزی حساس هستند و به این راحتی‌ها از کنارش نمی‌گذرند.

در ادامه با معرفی غذا‌های محلی تبریزی خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید.

۱- قارنی یاریخ به روش تبریزی

قارنی یاریخ یا بادمجان شکم پر یکی از غذا‌های خوشمزه استان‌های آذربایجان‌شرقی و غربی است که به عنوان غذای محلی و سنتی این منطقه شناخته می‌شود و طعم بسیار لذیذی دارد.

در تهیه این غذای سنتی از ترکیباتی همچون بادمجان، سیر، پیاز، گوشت چرخ کرده، جعفری و رب استفاده می‌شود. قارنی یاریخ با ظاهری جذاب به عنوان وعده غذایی اصلی یا پیش غذا در مهمانی‌ها تهیه می‌شود.

۲- آش گوشواره تبریز

آش گوشواره تبریز یکی از خوشمزه‌ترین انواع آش‌های سنتی است که برای تهیه آن از خمیر مخصوصی استفاده می‌شود. طرز پیچیدن خمیر آش گوشواره یکی از چالش‌های مهم درست کردن این آش است که برخلاف تصور خیلی از افراد، بسیار ساده است. اما اگر زمان کافی برای درست کردن خمیر این آش را ندارید، می‌توانید درست کردن آش گوشواره با ماکارونی فرمی را امتحان کنید.

۳- آش دیشلیق یا آش دندونی

آش دندونی، غذایی است که به باور‌های ما گره خورده است. در گذشته، مردم بر این باور بودند که خوردن آش دندونی به نوزاد کمک می‌کند تا دندان‌هایش زودتر رشد کنند. همچنین آن‌ها باور داشتند که خوردن آش دندانی به تقویت دندان‌ها هم کمک بسیاری می‌کند. این آش اصالتا به شمال غرب کشور یعنی آذربایجان و تبریز برمی‌گردد. ولی آیا حتما باید ترک باشید تا بتوانید این آش را بپزید؟ خیر، اصلا!

۴- آش شیله عدس تبریزی

آش شیله عدس، یکی از خوشمزه‌ترین آش‌هایی است که اصالت آن به شهر تبریز برمی‌گردد و با ترکیبات متنوعی تهیه و طبخ می‌شود. این آش با مواد اولیه ساده و در دسترسی آماده می‌شود که اغلب در استان آذربایجان به عنوان یک پیش‌غذا آن را سرو می‌کنند. عدس، برای کنترل دیابت، بهبود گوارش، سلامت قلب، پیشگیری از سرطان، کنترل وزن و بهبود سوخت‌وساز بدن به شما کمک می‌کند.

از طرفی بلغور گندم، برای بهبود هضم، تقویت گردش خون، کمک به خواب و محافظت از سیستم ایمنی بدن برای شما مفید است، پس حتما استفاده ازآن‌ها را در رژیم غذاییتان فراموش نکنید.

۵- آش کلم آشی (کلم قمری)

اصالت این آش به آذربایجان برمی‌گردد، تبریزی‌ها با کلم قمری، آشی به نام آش کلم آشی تهیه می‌کنند. این آش در تبریز محبوبیت بسیار زیادی دارد و یکی از خوشمزه‌ترین آش‌هایی است که اغلب در فصل زمستان طبخ می‌شود. آش کلم آشی یکی از سنتی‌ترین و قدیمی‌ترین آش‌های است که بسیار مقوی و خوشمزه است.

کلم قمری دارای خواص و فواید بسیار زیادی است، در رفع یبوست به شما کمک می‌کند و برای سرماخوردگی مفید است. این کلم خاصیت ضدسرطانی دارد و مرهمی برای زخم است.

۶- آش میوه تبریزی

این آش یکی از خوشمزه‌ترین آش‌های تابستانی است که شاید نام آن را کمتر شنیده باشید. آش میوه بیشتر در شهر‌های همدان، تبریز، زنجان و اردبیل به روش‌های مختلفی طبخ می‌شود که استفاده از میوه‌های مختلف در هر دستور پخت تغییراتی در طعم نهایی آش ایجاد می‌کند. آش میوه را اغلب به عنوان پیش‌غذا سرو می‌کنند.

۷- آش اوماج تبریز

آش اوماج یک غذای محلی ایرانی است که معمولاً در شهر تبریز و مناطق اطراف آن تهیه می‌شود. آش اوماج یک آش سنتی و خوشمزه است که با استفاده از مواد اولیه متنوعی مانند گوشت گوسفندی، عدس، نخود و انواع سبزیجات می‌شود. آش اوماج معمولاً با نان تبریزی سرو می‌شود. این نان نوعی نان تازه و نرم است که با استفاده از آرد، آب، نمک و خمیر مخصوص تهیه می‌شود. نان تبریزی به عنوان همراه آش اوماج می‌تواند طعم و لذت این غذا را افزایش دهد.

آش اوماج تبریز یکی از مقوی‌ترین انواع آش‌ها برای فصل سرما و درمان سرماخوردگی است که به دلیل استفاده از گلوله‌های کوچک خمیر در تهیه آن به جای رشته آشی، با نام اوماج شناخته می‌شود. همانطور که پیش از این اشاره شد آش اوماج برای سرماخوردگی، سرفه و گلودرد بسیار مفید است.

۸- آش آبغوره تبریزی

آش آبغوره تبریزی یکی از متفاوت‌ترین و خوشمزه‌ترین آش‌هایی است که طعم و مزه جذابی دارد. در اکثر شهر‌ها این آش به روش‌های متفاوتی پخته می‌شود، اما وجود آبغوره در آن ثابت است که ماهیت و اصل طعم آن را ترش کرده است. همان‌طور که از نام این آش مشخص است اصالت آن به شهر تبریز بر‌می‌گردد و برخی آن را آش گوجه نیز می‌نامند.

این آش بسیار مقوی است و برای کسانی که کبدی چرب دارند یا در رژیم غذایی هستند بسیار مفید است. اگر شما نیز طرفدار طعم‌های ترش و نمکی هستید قطعا از میل کردن این آش لذت خواهید برد

۹- آش شوربای تره (سوزی شوربا)

شوربای تره به گویش شیرین و زیبای آذربایجانی‌ها به سوزی شوربا شهرت دارد. سوزی شوربا یکی از غذا‌های بسیار قدیمی و اصیل آذربایجان است که شاید به فراموشی سپرده شده است. این غذا با مواد اولیه بسیار ساده و در دسترسی تهیه می‌شود و علیرغم سادگی مواد اولیه‌اش خواص و فواید بسیار زیادی برای بدن دارد. عطر و طعم بی‌نظیری دارد و قطعا یک بار میل کردن آن خالی از لطف نیست.

۱۰- قورما شورباسی تبریزی

قورما شورباسی، یکی از غذا‌های سنتی و قدیمی آذربایجان شرقی است که حتی در همین استان هم به روش‌های مختلی طبخ می‌شود، اما معمولا مواد تشکیل دهنده آن یکسان است. مواد تشکیل دهنده این غذا برای بدن بسیار مفید است، این غذا با طعم و عطری بسیار جذاب و خوشمزه یکی از پرطرفدارترین انواع آبگوشت در تبریز است.

۱۱- آش گوجه فرنگی تبریزی

آش گوجه فرنگی یک از آش‌های خوشمزه ایرانی است که اصالت آن به شهر تبریز باز می‌گردد. آش گوجه فرنگی در تبریز به نام آبغورا آشی یا بامادور آشی معروف است. آش گوجه فرنگی به شیوه‌های مختلفی پخته می‌شود و در هر شهری یک نام متفاوت دارد. مواد اصلی تشکیل دهنده آش گوجه فرنگی؛ گوجه فرنگی، برنج و آبغوره است که به آن انواع حبوبات مختلف اضافه می‌شود.

آش گوجه فرنگی به آش آبغوره بسیار شبیه است، اما تفاوت آن‌ها در این است که در آش گوجه فرنگی از میزان گوجه بیشتری استفاده می‌شود.

۱۲- خاگینه مغزدار تبریزی (خاگینه کیکی)

خاگینه مغزدار تبریزی (قیقاناخ) یکی از دسر‌های فوق العاده خوشمزه است که در ایام رمضان بیشتر از وقت‌های دیگر تهیه می‌شود؛ اما در تمام ایام سال هم طرفداران خودش را دارد. خاگینه مغزدار با ترکیبی از مغز‌ها و ادویه‌ها پر می‌شود! این خوراک شیرین در واقع نوعی دسر است که پس از غذای اصلی سرو می‌گردد و مواد تشکیل دهنده آن به قدری مقوی و مغذی هستند که مانند انواع کیک، می‌تواند به عنوان یک صبحانه یا عصرانه کامل مورد استفاده قرار بگیرد.

این نوع خاگینه را می‌توان هم در تابه و توسط گاز درست کرد و هم در فر.

۱۳- خورشت هویج (زردک)

خورشت هویج بر خلاف اسم آن که طعم شیرین را در ذهن تداعی می‌کند، یک غذای شیرین نیست و بیشتر طعم آن ترش است. اصالت خورشت هویج به شهر تبریز بر می‌گردد و یک نوع غذای آذری است. خورشت هویج را هم به همراه گوشت گوسفند و هم مرغ و بوقلمون درست می‌کنند. در ضمن خورشت هویج را می‌توان، بدون گوشت درست کرد که یک گزینه مناسب برای کسانی که رژیم غذایی گیاهخواری دارند است.

در اصل خورشت هویج را در تبریز با گیاهی به نام زردک که بسیار به هویج شبیه است، درست می‌کنند.

۱۴- کوفته تبریزی

کوفته تبریزی یکی از غذا‌های سنتی و معروف خطه آذربایجان است که همان طور که از نامش پیداست متعلق به شهر تبریز است. البته الان این غذای محبوب در همه شهر‌ها پخته می‌شود. کوفته تبریزی غذایی بسیار خوشمزه است و درست کردن آن کار دشواری نیست، اما فوت و فنی دارد که اگر رعایت نشود ممکن است مشکلاتی مثل وا رفتن کوفته یا سفت شدن کوفته و … ایجاد شود.

کوفته یک غذای سنتی و اصیل است که طرز تهیه آن نه تنها از شهری به شهر دیگر بلکه در خود شهر تبریز ممکن است کمی متمایز با همدیگر باشد که امری کاملا طبیعی و سلیقه‌ای است.

مخصوصا مواد میانی کوفته بسیار متنوع است و حتی می‌توان آن را بدون مواد میانی آماده کرد.

۱۵- کوفته مرغ تبریزی

کوفته مرغ تبریزی یکی از غذا‌های خوشمزه و پرطرفدار این منطقه است و تفاوت آن با کوفته معمولی در گوشتی است که استفاده می‌شود. در این کوفته به جای گوشت قرمز چرخ شده از گوشت مرغ استفاده می‌شود. درست است که هیچ چیز نمی‌تواند جای کوفته تبریزی اصل را بگیرد، اما کوفته مرغ به عنوان یک تنوع غذایی و برای کسانی که نمی‌توانند گوشت قرمز مصرف کنند گزینه بسیار خوبی است.

درست کردن کوفته مرغ از این جهت که احتمال وا رفتن و ترک برداشتن آن کم است نسبت به کوفته اصلی راحت‌تر است. کوفته مرغ رو کنار ترشی و سبزی و نان سنگک سرو کنید و از خوردن اون لذت ببرین.

bato-adv
bato-adv
bato-adv