هدف از رعایت آداب معاشرت، پیروی کورکورانه از صدها قاعده و تشریفات مختلف کوچک نیست، بلکه اولین و مهمترین هدف آن این است که به دیگران، فارغ از اینکه چه کسی هستند، احترام بگذاریم.
این روزها بسیاری از مردم رعایت آداب معاشرت را امری غیر ضروری و منسوخ شده میدانند. اما هدف از رعایت آداب معاشرت، پیروی کورکورانه از صدها قاعده و تشریفات مختلف کوچک نیست، بلکه اولین و مهمترین هدف آن این است که به دیگران، فارغ از اینکه چه کسی هستند، احترام بگذاریم.
به گزارش روزیاتو، هدف از رعایت ادب نیز این است که بتوانیم طوری صحبت و عمل کنیم که کسی را نرنجانیم.
۱- اگر جای نشستن مهمانها مشخص نبود، آنها باید صبر کنند تا میزبان مراسم جایشان را نشان دهد. به شکل سنتی، میزبان سر میز مینشینید، صندلیهای دو طرف او به مهمانانی تعلق دارد که بیشترین احترام را در جمع دارند، و جوانها و کودکان در سر دیگر میز مینشینند.
۲- اول خانمها پشت میز مینشینند و مردها باید تا نشستن خانمها ایستاده منتظر بمانند. مردها همچنین باید به خانمها در نشستن کمک کنند و صندلی خانمها را برایشان بیرون آورند تا روی آن بنشینند.
۳- آنهایی که تأخیر دارند نباید بقیه را بیشتر از ۲۰ دقیقه منتظر خود بگذارند. اگر دیر رسیدید، عذرخواهی کنید و به بحث ملحق شوید و تا زمانی که ازتان سؤال نشده توضیحی دربارهی علت تأخیرتان ندهید.
۴- اگر نوشیدنی یا غذای بخصوصی هست که به خاطر رژیم غذایی یا مشکلات پزشکی تان آن را نمیخورید، لازم نیست دربارهی آن با همه صحبت کنید. صرفاً از خوردن آن پرهیز کنید.
۵- برخلاف تصور رایج، جای خلال دندان در دستشویی است، نه روی میز غذا. استفاده از خلال دندان، ریختن قطره چشم، درست کردن موها، آرایش صورت و هر جای دیگری از بدن باید تنها در دستشویی انجام شود.
۶- قاشق و چنگالی که از آن استفاده کرده اید را روی میز نگذارید. تنها میتوانید آن را یک طرف ظرف تان بگذارید.
۷- از تکه تکه کردن یکبارهی کل غذا خودداری کنید. این کار باعث میشود غذا سریعتر سرد شود و طعمش را از دست دهد. بهتر است هر بار صرفاً یک تکه از غذا را ببرید و فوراً آن را بخورید.
۸- چنگال را طوری در دست بگیرید که دندانههای آن رو به پایین قرار گیرد تا با آنها بتوانید تکههای غذا را بلند کنید (از چنگال مانند قاشق استفاده نکنید، مگر زمانی که غذا نرم باشد، مانند پوره سیب زمینی). کارد و چنگالی را باید طوری در دست بگیرید که انگشت اشاره تان روی دسته و بقیهی انگشتها دور دسته قرار بگیرد.
۹- بر اساس قواعد آداب معاشرت، در کافه و رستوران اول خانمها باید سفارش خود را انتخاب کنند.
۱۰- خانمها نباید ارزانترین غذا را انتخاب کنند، چون ممکن است به مرد بربخورد. خانمها باید از انتخاب گرانترین غذا هم خودداری کنند، چون ذهنیت بدی از آنها ایجاد میکند.
۱۱- سنت انعام دادن در هر کشوری بسیار متفاوت است. مثلاً در حالی که انعام دادن در آمریکا امری ضروری است، در برخی کشورهای آسیایی این کار را توهین میدانند.
۱۲- انعام دادن امری اختیاری است. شما باید تنها در صورتی انعام دهید که واقعاً از خدمات راضی بوده باشید. در برخی رستوران ها، انعام در صورتحساب لحاظ میشود که باید در آن ذکر شود.
۱۳- انعام باید بعد از ارائهی خدمات داده شود. بعد از آنکه صورتحساب را پرداخت کردید و بقیهی پول تان را گرفتید، میتوانید انعام بدهید. نگویید «بقیهی پول برای خودتان باشد». ممکن است مغرورانه به نظر برسد.
۱۴- انعام حتماً نباید به شکل پول باشد. بلکه میتواند به شکل یک لبخند و ابراز صادقانهی قدردانی خود به پیشخدمت باشد.
۱۵- برای انعام دادن از یک مشت پول خرد استفاده نکنید، این کار توهین آمیز است.