دانشمندان اژدهای پرندهای ساختهاند که برخلاف تصورات کلیشهای اسطورهای، میتواند با پرتاب آب از دهانش با آتش مبارزه و مقابله کند.
دانشمندان ژاپنی، اژدهای پرندهای ساختهاند که برخلاف تصور همیشگی، به جای پرتاب کردن آتش، به خاموش کردن آتش کمک میکند. ظاهرا هدف از ساخت این ربات کمک کردن به آتشنشانان و برای خاموش کردن آتشهایی است که برای انسان بزرگ و خطرناک است.
به گزارش خبرآنلاین، دانشمندان اژدهای پرندهای ساختهاند که برخلاف تصورات کلیشهای اسطورهای، میتواند با پرتاب آب از دهانش با آتش مبارزه و مقابله کند. این جانور که توسط محققان ژاپنی اختراع شده است، میتواند به تیمهای آتشنشانی برای خاموش کردن آتشهایی که برای انسانها بسیار بزرگ و خطرناک هستند، بپیوندد. ویدئوی به اشتراک گذاشته شده از این ربات نشان میدهد که چگونه یک اژدها بر خلاف تصورات میتواند به خاموش کردن آتش کمک کند.
این ربات پرنده، چهارمتر طول دارد، قابل کنترل از راه دور است و برای خاموش کردن ایمن و کارآمد آتش در ساختمانها با نزدیک شدن مستقیم به منابع آتش طراحی شده است. جالب است که طرح اولیه این ربات در Open Science منتشر شده است و این به این معنی است که افراد در سراسر جهان میتوانند از این طرح نمونهای بسازند.
کار روی ربات از سال ۲۰۱۶ آغاز شده است و نهایی شدن طرح اولیه مدت زیادی زمان برده است. همچنین گفته شده است که از آن زمان تاکنون، ۱۱ محقق در این پروژه مشارکت داشتهاند. گفته شده است که محققان با آتشنشانان ژاپنی نیز همکاری کردند تا نیازها و نوع کمکی که آتشنشانان لازم دارند را درک کنند.
برای بار اول نیست که چنین رباتی در جهان به نمایش گذاشته شده است؛ این اژدهای آتشنشان پتانسیل خود را در اجلاس جهانی ربات در سال ۲۰۲۱ نشان داد و آنجا توانست شعلهای را در فاصله ۴ متری خاموش کند. بعد از اولین نمایش آن، دانشمندان بر روی مشکلات و نوسانات این ربات کار کردند و پیشرفتهایی در زمینههای مختلف از جمله ضد آب شدن و بهبود نازلی که برای خروج آب از آن استفاده میشود، انجام شده است.
با این که ممکن است زمان زیادی طول بکشد تا این اژدها را در دنیای واقعی ببینیم، اما دانشمندان تخمین زدهاند، حدود ۱۰ سال دیگر برای استقرار ربات در زمان اطفاء حریق در دنیای واقعی زمان نیاز است. گفته شده است که چالش اصلی گسترش دامنه آن به بیش از ۱۰ متر خواهد بود. توسعه تاکتیکهای آتش نشانی موثر متناسب با قابلیتهای منحصر به فرد این ربات نیز یک جنبه حیاتی برای توسعه بیشتر آن خواهد بود.