bato-adv
کد خبر: ۶۹۶۳۷۹
مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان‌شرقی پاسخ می‌دهد

برداشت لیتیوم از بستر دریاچه ارومیه حقیقت دارد؟

برداشت لیتیوم از بستر دریاچه ارومیه حقیقت دارد؟
شهنام اشتری: به دنبال انتشار مطالب کذب و شایعات در فضای مجازی مبنی بر اینکه املاح و مواد معدنی به غیر از نمک خشک برداشت می‌شود، ضمن تکذیب این موضوع به استحضار مردم عزیز کشورمان می‌رسانم، طبق روال سال‌های گذشته از بستر دریاچه ارومیه برداشت نمک خشک با مجوز سازمان صنعت معدن و تجارت و موافقت سازمان حفاظت محیط زیست و با نظارت مستمر انجام می‌شود.
تاریخ انتشار: ۱۳:۱۷ - ۱۲ دی ۱۴۰۲

مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی در رابطه با موضوع حاشیه‌ساز برداشت لیتیوم از بستر دریاچه ارومیه در فضای مجازی تاکید کرد: برداشت لیتیوم از بستر دریاچه ارومیه صحت ندارد.

به گزارش ایسنا، شهنام اشتری ۱۰ دی در گفتگو با خبرنگاران اظهار کرد: در روز‌های گذشته انتشار تصاویری از برداشت نمک از بستر دریاچه ارومیه سبب شده تا عده‌ای در فضای مجازی این برداشت‌ها را مربوط به لیتیوم و یا سایر عناصر ارزشمند بدانند.

وی ادامه داد: به دنبال انتشار مطالب کذب و شایعات در فضای مجازی مبنی بر اینکه املاح و مواد معدنی به غیر از نمک خشک برداشت می‌شود، ضمن تکذیب این موضوع به استحضار مردم عزیز کشورمان می‌رسانم، طبق روال سال‌های گذشته از بستر دریاچه ارومیه برداشت نمک خشک با مجوز سازمان صنعت معدن و تجارت و موافقت سازمان حفاظت محیط زیست و با نظارت مستمر انجام می‌شود.

وی با تکذیب خبر برداشت لیتیوم و سایر املاح موجود از بستر دریاچه ارومیه افزود: رو به خشکی رفتن دریاچه ارومیه هیچ ربطی به وجود یا عدم وجود منابع لیتیوم در آن ندارد، بلکه این مشکل ناشی از استفاده ناپایدار از منابع آبی حوضه آبریز دریاچه ارومیه و تغییرات اقلیمی است.

رهایی خرس دیزمار از تله شکارچیان

معاون محیط طبیعی اداره‌کل حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی از نجات خرس قهوه‌ای از تله شکارچیان در منطقه حفاظت شده دیزمار در شهرستان خداآفرین خبر داد.

داود غنی‌پور با اعلام این خبر اعلام کرد: یک قلاده خرس قهوه‌ای که در تله اسنیر شکارچیان منطقه حفاظت شده دیزمار گرفتار شده بود پس از اعزام تیم متشکل از دامپزشکان، کارشناسان حیات وحش حفاظت محیط زیست تبریز و هلال احمر شهرستان خدآفرین از طریق بیهوشی و به صورت ایمن زنده‌گیری و پس از بررسی کامل از سلامت حیوان، در زیستگاه خود رهاسازی شد.

وی ادامه داد: در صورت عدم اطلاع و مداخله به موقع ممکن بود به دلیل استفاده از سیم بکسل با قطر زیاد آسیب‌های جدی به حیوان وارد گردد.

زیستگاه‌های اصلی خرس قهوه‌ای، عموما مناطق جنگلی خزری، جنگل‌های ارسباران و زاگرس، علفزار‌های مرتفع کوهستانی نزدیک به جنگل و دره‌های پایین‌دست جنگل بوده و جمعیت آن در لیست قرمز انقراض قرار دارد.

همچنین طول خرس قهوه‌ای ایران در حدود ۲ تا ۲/۵ متر و وزن این پستاندار بین ۹۰ تا ۲۹۰کیلوگرم در نوسان است، اما به طور میانگین در حدود ۱۸۰کیلوگرم وزن دارد.

bato-adv
مجله خواندنی ها
bato-adv
bato-adv
bato-adv
پرطرفدارترین عناوین