برای اطمینان از انتخاب صحیح و استعلام قیمت پروفیل، توصیه میشود به وبسایت پیوان که یکی از بهترین تامین کنندگان قطعات و ورقهای فولادی به شمار میرود، مراجعه کرده و با مشورت کارشناسان متخصص، محصول مورد نظر خود را خریداری کنید.
به کارگیری این مقاطع فولادی در صنعت ساختمان بسیار گسترده است. کاربردهای عمده پروفیل شامل ساخت سازههای بزرگ مانند ساختمانها، پلها و برجها بوده که به دلیل ویژگیهای خاص و منحصر به فرد، مورد استفاده قرار میگیرد. در ادامه به معرفی نوع ساختمانی این قطعات پرداخته و همچنین برخی از کاربردهای مهم آن را مورد بررسی قرار دادهایم.
قبل از پرداختن به نحوه به کارگیری این قطعات در صنعت ساخت و ساز، ابتدا باید به معرفی این محصول بپردازیم. پروفیل به مقاطع فولادی توخالی اطلاق میشود که در اشکال مختلفی نظیر مربع، مستطیل، دایره و جعبه مانند، تولید و عرضه میشوند.
این قطعات از ورقهای فولادی ساخته شده و به صورت آلیاژی تولید میشوند. این محصول در دو نوع صنعتی و ساختمانی در بازار موجود بوده که ما در ادامه به بیان کاربردهای نوع ساختمانی آن در صنعت ساخت و ساز مدرن، خواهیم پرداخت.
یکی از مسائل حیاتی در استفاده از مصالح ساختمانی، انعطافپذیری و قابلیت شکلپذیری مناسب آنها است. این قطعات دارای قابلیت انعطاف و شکلپذیری نسبتا مناسبی هستند که این ویژگی باعث آسان شدن استفاده از این مصالح خواهد شد. علاوه بر انعطافپذیری، این محصولات ویژگیهای زیر را نیز دارا هستند:
این نوع سازههای فلزی دارای دو مدل نورد گرم و نورد سرد هستند. نوع اول به شکل قوطی بوده و از گرم کردن و شکل دادن شمشهای فولادی ساخته میشود. نوع دوم نورد سرد است که به شکل ناودانی می باشد و از حالت دادن ورقهای فولادی از طریق پرس و خم کردن آنها تولید میشود. بهطور کلی، این قطعات برای کارهای سبک ساختمانی مانند ناودانیها، تیرهای تکیه، سقف کاذب و چارچوب درهای ساختمان مناسب هستند.
استفاده از این قطعات در سازههای ساختمانی به منظور افزایش مقاومت سازه انجام میشود. این محصولات انواع گوناگونی دارند. برخی از آنها دارای جنس استیل یا ورق گالوانیزه هستند و برخی دیگر دکوراتیو بوده و استحکام آنها در اولویت نیست. این محصولات، مقاطع بسته توخالی فلزی با اشکال مختلف هستند و هر یک از آنها کاربرد خاص خود را دارند.
به طور کلی این قطعات در ساختمان به صورت داخلی (درون ساختمان) و خارجی (بیرون ساختمان) مورد استفاده قرار میگیرند. در ادامه به بررسی برخی از کاربردهای این قطعات فولادی در صنعت ساختمان سازی پرداختهایم:
استفاده از این محصولات برای ساخت نردههای راهپله و حفاظهای بالای درب ورودی و پنجره از جمله کاربردهای مهم آن به شمار میرود. در این روش از پروفیلهای کوچک استفاده میشود و با استفاده از دستگاه جوش، آنها را به یکدیگر جوش میدهند و به شکل نرده و حفاظ در میآورند.
از دیگر کاربردهای مهم و اساسی این قطعات فولادی در صنعت ساختمان سازی میتوان به استفاده برای ساخت درب و پنجره اشاره کرد. این محصولات مهمترین مواد اولیه برای ساخت در و پنجره هستند و برای ساخت آنها از شش نوع پروفیل آلومینیوم، یو پی وی سی، گالوانیزه، لنگه دری، ریلی و ساختمانی استفاده میشود.
از قوطیها در نماها به خصوص نماهای مدرن استفاده میکنند؛ در واقع با اتصال عمودی و افقی از آنها استفاده میشود و با این کار پایه را برای قرارگیری نما آماده میکنند که این نما میتواند از جنس شیشه و یا از جنس ورق کامپوزیت باشد. از آنجایی که نمای ساختمان در معرض باد و باران قرار دارد، این قطعات باید دارای مقاومت بالا در مقابل تغییرات جوی باشند، به همین خاطر بیشتر از پروفیلهای استیل و آلومینیومی استفاده میکنند.
این محصولات در ساخت دو نوع سقف مورد استفاده قرار میگیرند. این دو نوع شامل سقفهای شیروانی و وافل هستند. در ساخت هر دو نوع آن از تعدادی قوطی به شکل افقی و عمودی استفاده میشود. پروفیلهای نوع زد برای اتصال اجزای سقف به یکدیگر نقش حیاتی دارند.
در ساخت اسکلت ساختمان میتوان از نوع صنعتی این قطعات استفاده کرد. این محصولات دارای ابعاد و ضخامت بالایی هستند و بیشتر در ستونها مورد استفاده قرار میگیرند. با این حال باید ذکر کرد که در ساختمانهای چند طبقه، استفاده از این نوع قوطیهای توخالی ممنوع است. برای حل این مشکل، داخل قطعات مورد نظر با استفاده از بتن پر شده و به شکل دوتایی استفاده میشود.
کاربرد این قطعات در صنعت ساختمان بسیار وسیع و گسترده است. انتخاب نوع مناسب آن برای صنعت ساخت و ساز بسته به نیازهای پروژه شما، ممکن است متفاوت باشد. هر کدام از این قطعات ویژگیهای خاص خود را دارند و مزایای منحصربهفردی را برای بخشهای مختلف سازه ارائه میدهند. برای اطمینان از انتخاب صحیح و استعلام قیمت پروفیل، توصیه میشود به وبسایت پیوان که یکی از بهترین تامین کنندگان قطعات و ورقهای فولادی به شمار میرود، مراجعه کرده و با مشورت کارشناسان متخصص، محصول مورد نظر خود را خریداری کنید.