bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۶۹۹۶۰۱

توصیه های داور مستر المپیا به هادی چوپان

توصیه های داور مستر المپیا به هادی چوپان

تریک الگیندی یکی از اعضای تیم داوری مستر المپیا به هادی چوپان پیشنهاد کرده که به کاندیشنینگ پیش از قهرمانی خود در این مسابقات بازگردد.

تاریخ انتشار: ۱۷:۱۵ - ۲۳ دی ۱۴۰۲

مستر المپیا ۲۰۲۳ یکی رقابت کاملا جنجالی بود و درک لانسفورد در شرایطی به قهرمانی رسید که بسیاری معتقد بودند هادی چوپان لایق قهرمانی در این رقابت بوده است.

بعد از این مسابقات، داورانی، چون تایلر مانیون و تریک الگیندی آرای تفصیلی خود درباره فیگور‌های این رقابت را علنی کردند و هر دو به برتری درک لانسفورد اعتقاد داشتند.

مستر المپیا ۲۰۲۳ یک رقابت یک طرفه نبود و شکی در این ماجرا نیست. اقلیت داوران در این رقابت به قهرمانی هادی چوپان رای داده بودند و اکثریت روی قهرمانی درک لانسفورد نظر داشتند.

به طور مشخص درک لانسفورد رای قاطع در دو فیگور‌های پشت را داشت و هادی چوپان در فیگور‌های جلو بدنساز بهتری بود، موضوعی که در سال ۲۰۲۲ و در زمان قهرمانی هادی چوپان نیز شاهد آن بودیم.

به عبارتی برای دومین سال متوالی، برنده فیگور‌های جانب از نظر داوران مستر المپیا به قهرمانی رسید و داوران این رقابت طبق اظهارات رسمی خود، درک لانسفورد را نفر برتر این فیگور‌ها معرفی کردند و در توجیه این تصمیم خود، به پیشرفت زیاد این بدنساز آمریکایی در عضلات پایین‌تنه و به خصوص عضلات گلوت و همسترینگ درک لانسفورد اشاره کردند.

بررسی رقابت هادی چوپان و درک لانسفورد توسط داور مستر المپیا
با گذشت بیش از دو ماه از مستر المپیا، تریک الگیندی یکی از داوران شناخته شده مستر المپیا در پادکست «پرایم تایم ماسل»، ضمن یادآوری مجدد آرای خود در مستر المپیا ۲۰۲۳، توصیه‌هایی به هادی چوپان برای کم کردن فاصله با درک لانسفورد داشته است.

تریک الگیندی در ابتدای صحبت‌های خود درباره رقابت هادی چوپان و درک لانسفورد در مستر المپیا ۲۰۲۳ گفت:

تو سال ۲۰۲۲، من داور مستر المپیا بودم و رای من برای قهرمانی، هادی چوپان بود. تو المپیا ۲۰۲۲ از نظر من درک لانسفورد فقط تو فیگور جفت بازو از پشت نسبت به هادی چوپان برتری داشت. تو اون مسابقات من حتی معتقد بودم که هادی تو فیگور لت از پشت نسبت به درک بهتر بوده.
داور مستر المپیا در ادامه گفته:

تو سال ۲۰۲۳ هم من تو تیم داوری بودم و به قهرمانی درک لانسفورد رای دادم، هم تو پیش داوری و هم تو شب پایانی. تو آرایی که من دادم، درک لانسفورد تو فیگور‌های جفت بازو از جلو، قفسه از جانب، پشت بازو از جانب، جفت بازو از پشت و لت از پشت برتری داشت و هادی تو فیگور‌های لت از جلو، شکم و ران و کول.
تریک الگیندی در ادامه به اهمیت بالای چرخش‌های یک چهارم و دور اول فیگور گیری بدنسازان در فراخوان‌ها اشاره کرده و به مخاطبان بدنسازی که در شبکه‌های اجتماعی آرای داوران را زیر سوال می‌برند نیز کنایه زده است.

چرخش‌های یک چهارم اهمیت بالایی دارن، جایی که داورا به بالانس، تقارن، عضلانی بودن و کاندیشنینگ توجه دارن. این بخش از فیگور گیری بدنسازا اهمیت خیلی زیاده و هر نقصی تو بدن بدنساز باشه رو نشون میده. این چیزیه که داورای اینترنتی بهش توجهی ندارن. اونا به حرکات بدنسازا روی استیج اهمیت نمیدن در حالی که داورا با جابه‌جا کردن بدنساز رو استیج تمام حرکات اونا رو زیر نظر میگیرن. ما حتی به این که کدوم بدنساز زودتر فیگور می‌گیره و کدوم یکی دیرتر توجه می‌کنیم. تو اینترنت دو تا عکس رو کنار هم می‌ذارن در حالی که حتی معیار‌های داوری رو هم نمی‌دونن.
هادی چوپان، درک لانسفورد و فیگور قفسه از جانب
در ادامه، تریک الگیندی به مقایسه هادی چوپان و درک لانسفورد در فیگور قفسه از جانب پرداخت:

نه فقط من، تایلر مانیون و چند نفر دیگه از داورا پیشرفت زیادی تو پا‌های درک لانسفورد دیدیم، مخصوصا تو فیگور‌های جانب. درک تو فیگور قفسه از جانب تو سال ۲۰۲۲ به هادی چوپان باخت، رشد کرده، همسترینگ، عضلات سرینی، تفکیک. البته هر دو نفر می‌تونستن کاندیشنینگ بهتری تو این بخش داشته باشن. کات باسن هر دو تا می‌تونست بهتر باشه.
او در ادامه تاکید کرده:

کریس کورمیر هر بار رونی کلمن رو تو فیگور شکم و ران شکست داد، هر بار. رونی کلمن بهترین عضلات شکم رو نداشت. اگه بخوایم به یه نقطه خاص تو بدن اشاره کنیم، میشه از بازو‌های دوریان یتس و زیر بغل‌های رونی کلمن گفت. ولی خب، اون روز درک لانسفورد در مجموع بدنساز بهتری بود.
مقایسه هادی چوپان و درک لانسفورد در فیگور جفت بازو از پشت
تریک الگیندی سپس درباره مقایسه هادی چوپان و درک لانسفورد در فیگور جفت بازو از پشت صحبت کرد. او پیش از ورود به جزئیات، تاکید کرد که در داوری مستر المپیا این بحث مطرح نیست که کدام بدنساز برنده کدام فیگور بوده، بلکه این بحث مطرح است که برتری تا چه حد بوده و یک بدنساز چطور یک فیگور را برده است:

اگه شما یه مسابقه بدنسازی رو قضاوت می‌کنین و می‌بینین که یه بدنساز تو فیگوری مثل جفت بازو از پشت با اختلاف زیاد برده و تو فیگور‌های جلو با اختلاف کم باخته باید این فاصله رو حساب کنید. درک لانسفورد تو مستر المپیا ۲۰۲۲ هم برنده فیگور جفت بازو از پشت بود، ولی تو المپیا ۲۰۲۳ نه تنها این فیگور رو برد، بلکه فاصله رو هم زیاد کرد.
او در باره فیگور جفت بازو از پشت هادی چوپان گفت:

هادی چوپان ضخامت زیادی به پشتش اضافه کرده، ولی یه سری از جزئیات رو از دست داده، جزئیاتی که تو سال‌های ۲۰۲۰ و ۲۰۲۱ رو تو پکیج بدنی هادی چوپان تو این فیگور می‌دیدیم. توصیه من به هادی اینه، تو ضخامت رو داری، برگرد به کاندیشنی که تو این فیگور داشتی تا بتونی درک لانسفورد رو به چالش بکشی. حتی اگه نتونی درک رو تو این فیگور ببری، فاصله رو کم کردی. می‌تونی یه فیگور رو ۱۰ به ۷، ۱۰ به ۸ یا ۱۰ به ۹ ببازی و بعد تو فیگور دیگه‌ای مثل لت از جلو درک رو ۱۰ به ۷ ببری و دست پیش رو داشته باشی.


توصیه تریک الگیندی به هادی چوپان


تریک الگیندی درباره آینده رقابت هادی چوپان و درک لانسفورد گفته:

ما هادی رو وقتی که مستر المپیا سوم شده بود با عضلات پشت سفت تری دیده بودیم. هیچ شکی نیست که هادی الان حجیم تره. ولی خب من دوست دارم هادی رو با عضلات پشت سفت‌تری ببینم. هادی قراره درک لانسفورد رو تو فیگور‌های پشت ببره؟ احتمالا نه، این بهترین فیگور درک لانسفورده. ولی دوست دارم هادی این فاصله رو کم کنه و بعد درک رو تو فیگور‌های کول و شکم و ران ببره.
او همچنین تاکید کرده:

کار هادی چوپان هنوز تموم نشده، اون می‌تونه خیلی خوب سامسون داودا، درک لانسفورد و بقیه رو خیلی خوب ببره. فیدبک من به هادی اینه، تو کلی عضله داری و کالا پری، المپیا رو بردی. ما لازم داریم هادی رو با کاندیشنینگ ۲۰۲۱ ببینیم. اگه به اون کاندیشنینگ برگرده هیچی نمی‌تونه مانع «بیگ عزیزم» بشه.


توصیه تریک الگیندی به هادی چوپان مبنی به برگشتن به کاندیشنینگ سال ۲۰۲۱ در حالی است که هادی چوپان سه سال متوالی با کاندیشنینگ استثنائی و کات تا حد استخوان روی استیج مستر المپیا به مقامی بهتر از سومی دست نیافت. داور مستر المپیا حال به اهمیت کاندیشنینگ تاکید دارد و این در حالی است که بعد از همان مستر المپیا ۲۰۲۱ که تریک الگیندی به آن اشاره داشته، بدنسازانی همچون بیگ رامی و برندون کوری بالاتر از هادی چوپان قرار گرفتند و گرگ ایرانی بعد از آن رقابت به صراحت به معیار‌های داوری معترض بود.

سه سال متوالی در مستر المپیا حجم هیولایی به کاندیشنینگ و کات ترجیح داده شد و هادی چوپان نیز با افزایش حجم عضلات خود بود که به قهرمانی رسید. در هر حال، رقابت هادی چوپان و درک لانسفورد در مستر المپیا ۲۰۲۳ به اذعان داوران و کارشناسان یک رقابت یک طرفه نبود، گرگ ایرانی چند رای قهرمانی داشت و داورانی که به سود درک لانسفورد رای داده بودند نیز رای یک طرفه‌ای به او نداده بودند.

گرگ ایرانی به دنبال بازگشت باشکوه است و گرسنه‌ترین نسخه بدنی خود را برای دو استیج آرنولد کلاسیک اوهایو و بریتانیا کنار گذاشته، دو رقابتی که پیش درآمدی برای کامبک بزرگ هادی چوپان در مستر المپیا ۲۰۲۴ خواهد بود.

 

منبع:سرخ نیوز 

برچسب ها: هادی چوپان
bato-adv
bato-adv
bato-adv