هیچ کس دوست ندارد به طور مرتب نیش سرسوزن را احساس کند یا روزانه چندبار دارو مصرف کند. اکنون یک وصله پوشیدنی جدید ابداع شده که هنگامیکه با موبایل فعال شود، داروهای مختلف را بدون درد از طریق پوست به بدن منتقل میکند.
به گزارش مهر، این گجت پوشیدنی که «وصله زمانی فضایی برحسب تقاضا» (SOP) نام دارد، یک دستگاه آزمایشی است که محققان دانشگاه کارولینای شمالی آن را ابداع کرده اند. گجت مذکور نسخهای از یک ابزار فعلی است که به نام وصله ریز سوزن شناخته میشود.
به طور معمول وصلههای ریز سوزن به شکل ورقههای پلیمری کوچک با طیفی از برجستگیهای نوک تیز و حاوی دارو (ریز سوزن) هستند. هنگامیکه این وصله روی بدن فشرده میشود، ریز سوزنها بدون درد وارد لایه رویی پوست میشوند. در مرحله بعد داروها در بدن آزاد میشوند.
اما SOC اندکی متفاوت است، زیرا یک مدار الکتریکی روی سطح آن وجود دارد و سوزنهای آن را نیز میتوان به طور جداگانه با داروهای مختلف پر کرد. همچنین تمام این سوزنها در لایه نازکی از طلا پوشیده شده اند. هنگامیکه این وصله روی پوست به کار میرود، پوشش آن اجازه حل شدن سوزنها را نمیدهد.
با این وجود با ارسال سیگنالی از یک موبایل یا رایانه به طور بی سیم، وصله SOC فعال میشود و یک یا چند ریز سوزن را داغ میکند در نتیجه پوشش طلای روی آنها از هم میپاشد. سوزن به طور مستقیم در معرض پوست قرار میگیرد و محموله آن طی ۳۰ ثانیه آزاد میشود. در خصوص وصلههای ریز سوزن، نخست دارو وارد مایع بینابینی سلولهای پوست و بعد از آن وارد جریان خون میشود.
SOP در تستهایی که تاکنون انجام شده، به طور موفقیت آمیز دوزهای مختلف از ملاتونین را به موشها تزریق کرده است. محققان امیدوارند از این فناوری برای درمان بیماریهای مزمن مانند آلزایمر و انتقال روزانه داروهای مختلف به بدن براساس زمان بندی از پیش تعیین شده، استفاده کنند.
این تحقیق اخیرا در ژورنال «نیچر کامونیکیشنز» منتشر شده است.