رئیس "گروه ایستاده با هم" گروهی که تلاش میکند همزیستی مسالمت آمیز یهودیان و فلسطینیها را پیش ببرد نیز میگوید:" تعداد افرادی در جامعه اسرائیل که میگویند برای بازگرداندن گروگانها باید جنگ را متوقف کنیم بهطور پیوسته در حال افزایش است". حدود ۲۰۰۰ نفر از جمله اسرائیلیها و فلسطینیان در تظاهرات شرکت کردند و خواستار آتش بس شدند.
فرارو- یکی از اعضای کابینه جنگی اسرائیل بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل را به "توهم فروشی" متهم کرد. او اشاره کرده که بیش از ۱۰۰ گروگان اسرائیلی که هنوز در غزه نگهداری میشوند میتوانند از طریق یک حمله زمینی آزاد شوند و به طور علنی شکاف فزاینده میان رهبران در مورد جهت گیری غزه را آشکار ساخت. ژنرال بازنشسته "گادی آیزنکوت" رئیس ستاد سابق نیروهای دفاعی اسرائیل که پسرش در ماه دسامبر(آذر) در نوار غزه کشته شد رویکرد نتانیاهو به جنگ را به شدت مورد انتقاد قرار داد و در مصاحبه روز پنجشنبه خود خواستار توافق برای آزادی بقیه گروگانها شد. او در این باره افزود:"من فکر میکنم ما باید تاکید کنیم بازگرداندن گروگانها در آینده نزدیک بدون انجام توافق غیرممکن است".
به گزارش فرارو به نقل از واشنگتن پست، جنگ در مرکز غزه در میان شک و تردیدهای فزاینده خانوادههای گروگانها ادامه دارد. مقامهای دولتی میگویند از طریق کارزار نظامی در غزه دو هدف را به طور همزمان دنبال میکنند: نابود کردن جنگجویان فلسطینی در غزه و بازگرداندن گروگانها به خانه. با این وجود، اسرائیلیها از جمله اعضای خانواده گروگانها شک و تردیدهای فزایندهای درباره این دو هدف دارند. طی یک توقف یک هفتهای بشردوستانه در اواخر نوامبر، حماس بیش از ۱۰۰ گروگان را در ازای آزادی بیش از ۲۰۰ فلسطینی محبوس در زندانهای اسرائیل آزاد کرد.
حماس گفته است تا زمانی که جنگ غزه ادامه دارد هیچ معامله دیگری صورت نخواهد گرفت. نتانیاهو گفته که جنگ برای بازگرداندن گروگانها به خانه لازم است. مصاحبه از پیش ضبط شده آیزنکوت پس از سخنرانی تلویزیونی نتانیاهو پخش شد که او در آن تکرار کرد تنها راه رو به جلو علیه حماس پیروزی کامل است. نتانیاهو هم چنین بر مخالفت خود با تشکیل کشور فلسطین پس از جنگ تاکید کرد و گفت که این امر امنیت اسرائیل را به خطر خواهد انداخت. این موضع نتانیاهو او را با امریکا نزدیکترین متحد اسرائیل درگیر خواهد کرد.
خشونت سه ماهه حمله هوایی و زمینی به گفته وزارت بهداشت غزه بیش از ۲۴۷۰۰ فلسطینی کشته و بیش از ۶۲۱۰۰ زخمی برجای گذاشته است و باعث افزایش انتقادهای بین المللی از اسرائیل شده و جرقه درگیریهایی را در سراسر منطقه برانگیخت. آیزنکوت گفته که کابینه جنگ در ماه اکتبر مانع از حمله نتانیاهو و سران ارتش به گروه حزب الله در لبنان شد که به گفته او اگر حمله انجام میشد هدف گسترش درگیریها تحقق مییافت. او وضعیت در کابینه را به مسابقه فریاد زدن تشبیه کرده است.
آیزنکوت که به عنوان رئیس ستاد ارتش اسرائیل از سال ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۹ فعالیت کرده میگوید: "ما از یک تصمیم بسیار اشتباه جلوگیری کردیم". "گرشون باسکین" یک فعال صلح که در سال ۲۰۱۱ به عنوان مذاکره کننده پشتیبان اسرائیل با حماس برای آزادی سرباز اسرائیلی فعالیت داشت به "واشنگتن پست" میگوید که اظهارات آیزنکوت انتقادیتر از تلاشهای جنگی "از درون مرکز تشکیلات اسرائیل" بود". باسکین میگوید:" او معیار اخلاقی جدیدی را در سیاست اسرائیل تعیین کرد. در حال حاضر واقعا در دست آیزنکوت است که ببیند تا چه اندازه مایل است در ائتلاف باقی بماند. نتانیاهو که به طور فزایندهای منفور میشود از طریق ائتلافهای متوالی از سیاستمداران راست افراطی در قدرت باقی مانده است. اکثریت حلقه اطرافیان نتانیاهو در حال اولویت دادن به تلاشهای جنگی و سوار شدن بر روی این افسانه هستند که فشار نظامی باعث بازگشت گروگانها به خانه خواهد شد".
او که سازمان دهنده تظاهرات ضد جنگ نادری در روز پنجشنبه در تل آویو بود از آیزنکوت به عنوان نمونهای از تغییر نگرش شخصیتهای عمومی نسبت به درگیری یاد کرد. "آلون لی گرین" رئیس "گروه ایستاده با هم" گروهی که تلاش میکند همزیستی مسالمت آمیز یهودیان و فلسطینیها را پیش ببرد نیز میگوید:" تعداد افرادی در جامعه اسرائیل که میگویند برای بازگرداندن گروگانها باید جنگ را متوقف کنیم بهطور پیوسته در حال افزایش است". حدود ۲۰۰۰ نفر از جمله اسرائیلیها و فلسطینیان در تظاهرات شرکت کردند و خواستار آتش بس شدند. شرکت کنندگان تابلوهایی در دست داشتند که روی آن نوشته شده بود "تنها صلح امنیت را به ارمغان میآورد" و "در غزه و در سدروت، کودکان فقط میخواهند زندگی کنند". لی گرین گفت که این بزرگترین تظاهرات از زمان آغاز درگیری بوده است. پیش از ۷ اکتبر اسرائیلیها به شدت بر سر تلاشهای نتانیاهو و دولت او برای بازنگری در سیستم قضایی آن کشور که به گفته منتقدان او راه را برای حکومت اقتدارگرایانه هموار میکند اختلاف داشتند.
نگرانی در میان اسرائیلیها در مورد سرنوشت گروگانها در کنار فشار فزاینده بر نتانیاهو همچنان بر گفتمان عمومی حاکم بوده است. "ناهوم بارنیا" ستون نویس در روزنامه اسرائیلی "یدیعوت آحارونوت" اخیرا نوشته است:"ما امروز میدانیم که حماس قطعا در سال آینده ناپدید نخواهد شد، و شلیک راکتهای آن گروه ادامه خواهد یافت. بیایید دست کم گروگانها را آزاد کنیم".