شکلات تلخ سرشار از ترکیباتی به نام فلاونوئیدها است؛ فلاونوئیدها نوعی آنتی اکسیدان هستند که به دلیل فواید بسیاری که برای سلامتی دارند، مفید شناخته میشوند. از همین رو، خوردن شکلات تلخ خالص در حد اعتدال مزایای قابل توجهی برای ارتقای سلامت کلی دارد.
شکلات تلخ اگر در حد اعتدال و در خالصترین شکل آن (با محتوای بالای کاکائو) مصرف شود، فواید بسیاری برای سلامتی دارد. این فواید ریشه در ترکیب غنی از فلاونوئید شکلات تلخ دارد که دارای خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی است و میتواند بر سلامت قلب، تنظیم فشار خون، عملکرد مغز، خلق و خو، محافظت آنتی اکسیدانی و حتی سلامت پوست تأثیر مثبت بگذارد.
به گزارش خبرآنلاین، با این حال رعایت اعتدال در مصرف شکلات تلخ ضروری است؛ چرا که مصرف بیش از حد شکلات تلخ سبب افزایش دریافت کالری و قند مصرفی میشود و با فواید آن در تضاد است. برای بهرهمندی از خواص این ماده غذایی ترجیحاً یک وعده کوچک شکلات تلخ با کیفیت بالا و حداقل ۷۰ درصد کاکائو در روز مصرف کنید.
یکی از شناختهشدهترین فواید شکلات تلخ تاثیر مثبت آن بر سلامت قلب است. دلیل این امر توانایی فلاونوئیدها برای بهبود جریان خون و کاهش التهاب است. مطالعات نشان داده است که مصرف متوسط شکلات تلخ میتواند به بهبود عملکرد قلبی عروقی و کاهش خطر بیماری قلبی کمک کند.
فشار خون بالا یک ریسک فاکتور مهم برای بیماری قلبی است. شکلات تلخ حاوی ترکیباتی است که به کاهش فشار خون کمک میکند و مصرف منظم این خوراکی به دلیل توانایی آن در انبساط رگهای خونی میتواند منجر به کاهش متوسط فشار خون شود.
شکلات تلخ دارای تأثیر مثبت بر عملکرد مغز و خلق و خو است. فلاونوئیدهای موجود در شکلات تلخ ممکن است با افزایش جریان خون به مغز و آزادسازی انتقالدهندههای عصبی سروتونین، عملکرد شناختی و خلق و خو را تقویت کنند.
آنتی اکسیدانها در محافظت از بدن در برابر استرس اکسیداتیو، که با بیماریهای مزمن مختلف و پیری مرتبط است، نقش حیاتی دارند. در واقع محتوای بالای فلاونوئید در شکلات تلخ، به خواص آنتی اکسیدانی آن کمک میکند. همچنین بر اساس تحقیقات، مصرف شکلات تلخ، فعالیت آنتی اکسیدانی را در بدن افزایش میدهد.
فلاونوئیدهای موجود در شکلات تلخ برای پوست نیز مفید هستند. این ترکیبات میتوانند به محافظت از پوست در برابر آسیبهای ناشی از اشعه ماوراء بنفش خورشید، بهبود هیدراتاسیون و گردش خون کمک کنند.