در ترکیب منتخبان مجلس یازدهم فقط حضور ۱۱ منتخب زن به چشم میخورد.
به گزارش خبرآنلاین، پر رنگتر شدن حضور زنان در مجلس همواره یکی از دغدغههای فعالان اجتماعی و سیاسی بوده و طی ادوار انتخاباتی اخیر تلاش شده است که حضور زنان در لیستهای انتخاباتی پررنگتر از گذشته باشد با این وجود هنوز سهم زنان از پارلمان متناسب با جامعه زنان ایران نیست.
در جریان ثبت نام کاندیداها برای انتخابات مجلس دوازدهم، ۲۴ هزار و ۸۲۹ نامزدی خود را برای انتخابات ۱۱ اسفند قطعی کرده بودند که از این تعداد ۱۳ درصد را زنان شکل دادند و ۷۸ درصد را مردان.
سهم ناچیز زنان در ماراتن انتخاباتی اخیر، آنان چنان پررنگ است که پس از به پایان رسیدن مرحله اول انتخابات، فقط ۱۱ زن توانستند کرسیهای بهارستان را از آن خود کنند. بررسی حضور زنان در ادوار مجلس نشان از آن دارد که پارلمان دهم رکورد دار حضور زنان است. در جریان انتخابات مجلس دهم ۱۸ زن به مجلس راه پیدا کردند که یکی از این منتخبان پس از انتخابات، آرای او توسط شورای نگهبان باطل گردید و نتوانست وارد صحن بهارستان شود؛ از همین رو مجلس دهم کار خود را ۱۷ نماینده زن آغاز کرد. مرحوم مریم بهروزی، عاتقه صدیقی، گوهرالشریعه دستغیب، مرضیه حدیدچی (دباغ) و فاطمه آلیا هرکدام ۳ بار تجربه نمایندگی داشته اند. سهیلا جلودارزاده با ۴ بار حضور در مجلس رکورد زده است. فاطمه رهبر هم ۴ بار رأی مردم تهران را گرفت، اما در دوره آخر حضورش در پارلمان بر اثر کرونا فوت کرد و نتوانست دوره نمایندگی را به پایان برساند.
در جریان انتخابات مجلس یازدهم، اگر چه ۱۷ زن توانستند وارد بهارستان شوند و رکورد مجلس دهم را حفظ کنند، اما با درگذشت فاطمه رهبر به دلیل کرونا، تعداد نمایندگان زن به ۱۶ نفر کاهش یافت.
در مجلس دوازدهم ۱۱ کاندیدای زن موفق به ورود به بهارستان شده اند که یکی از آنها بهشید برخوردار اولین نماینده زن اقلیت مذهبی مجلس در ادوار دوازده گانه است.