شیرینی قهوه یکی از انواع شیرینیهای آردی است که به دلیل داشتن قهوه طعم بینظیری دارد و برای پذیرایی در ایام عید نوروز بسیار مناسب است.
فراروـ با نزدیک شدن به ایام نوروز پخت انواع شیرینیهای خوشمزه خانگی رونق میگیرد. شیرینیهای خانگی مخصوص نوروز معمولا خشک، ریز و بسیار متنوع و رنگارنگ هستند. شیرینی قهوه یکی از انواع شیرینیهای خشک آردی است که به دلیل داشتن پودر قهوه فوری عطر و بوی بسیار دلنشینی دارد و برای افرادی که عاشق قهوه هستند، یک شیرینی خاص و خوشمزه است. شما میتوانید این شیرینی خوشمزه را با روشی بسیار آسان در منزل برای پذیرایی در عید نوروز تهیه کنید. اگر دوست دارید این شیرینی خوشمزه را در مدت زمان کوتاهی تهیه کنید، در ادامه این مطلب با ما همراه باشید.
آرد سفید قنادی: ۲۰۰ گرم
کره:۲۱۰ گرم
نشاسته ذرت: ۵۵ گرم
پودر قند: ۵۵ گرم
پودر قهوه فوری: ۱ قاشق غذاخوری
آب جوش: ۲ قاشق غذاخوری
برای درست کردن این شیرینی خوشمزه ابتدا کره را که به دمای محیط رسیده و نرم شده است، داخل یک کاسه مناسب بریزید و پودر قند را به آن اضافه کنید. ابتدا کمی با لیسک کره و پودر قند را هم بزنید، سپس با همزن برقی کره و پودر قند را به مدت ده دقیقه بزنید تا کاملا کرم رنگ و شفاف و پفکی شود. وسط کار حتما یکبار همزن را خاموش کنید و کاسه را دورگیری کنید و دوباره همزن را روشن کنید.
در مرحله بعد پودر قهوه فوری را با دو قاشق آب جوش حل کنید و به مواد بالا اضافه کنید و ۱ دقیقه دیگر با همزن برقی هم بزنید. حالا آرد و نشاسته ذرت را که از قبل با هم مخلوط و سه بار الک کردهاید، به مواد بالا اضافه کنید و با لیسک کم کم مواد را هم بزنید تا یکدست شود. این خمیر به طور کلی کمی شل است و به دست میچسبد، پس نگران نباشید. در مرحله آخر کف سینی فر را کاغذ روغنی پهن کنید و مواد شیرینی را داخل قیف بریزید. ماسوره گل یا هر نوع ماسورهای که دوست دارید، روی قیف بگذارید. حالا قیف را به صورت عمودی روی سینی بگیرید و شیرینی را قیف بزنید. سعی کنید فاصله را رعایت کنید. اگر دوست دارید یک عدد شکلات چیپسی نسوز وسط هر شیرینی بگذارید و سینی را به مدت نیم ساعت داخل یخچال بگذارید، سپس از یخچال خارج کنید و داخل فر ۱۵۰ درجه سانتیگراد که از قبل گرم کردهاید، به مدت ۲۰ دقیقه قرار بدهید تا شیرینیها بپزد. بعد از پخت سینی را از فر خارج کنید و تا نیم ساعت به شیرینیها دست نزنید تا کاملا خنک شود، سپس آنها را داخل ظرف سرو بچینید، نوش جان.
نکات مهم
۱ ـ برای اینکه شیرینی قهوه شما ماندگاری بیشتری داشته باشد، بهتر است از ترکیب ۶۰ گرم کره شکلی با ۱۵۰ گرم کره گیاهی استفاده کنید. کره باید قبل از شروع پخت شیرینی حتما به دمای محیط رسیده و شل باشد.
۲ ـ نشاسته ذرت شبیه آرد است و رنگ سفیدی دارد. نشاسته ذرت همچنین بافت نرمی دارد، به طوری که اگر مقداری از آن را بین دو انگشتتان بمالید، صدایی شبیه به جیرجیر از آن میشنوید. استفاده از نشاسته ذرت در انواع دسرها و غذاها عامل غلظت است. توجه داشته باشید که نشاسته گندم با نشاسته ذرت تفاوت دارد و نمیتوان این دو را جایگزین یکدیگر کرد. نشاسته ذرت را میتوانید در بستهبندیهای بهداشتی از فروشگاههای مخصوص لوازم قنادی تهیه کنید.
۳ ـ حتما آرد و پودر قند را قبل از استفاده در شیرینی الک کنید. پودر قند باید حتماً از قند تهیه شده باشد؛ یعنی قند را پودر کرده باشد. اگر شکر را آسیاب کنید، هرگز به نرمی قند آسیاب شده نخواهد بود. پودر قند مرغوب پودر قندی است که به نرمی آرد باشد. توجه داشته باشید که پودر قند بعد از مدتی که داخل کیسه یا ظرف بماند، ممکن است سفت شود؛ بنابراین قبل از اینکه آن را به مواد شیرینی اضافه کنید، حتماً با گوشتکوب بکوبید و سپس الک کنید.
۴ ـ با این مقدار مواد شما حدودا ۴۰ عدد شیرینی قهوه خواهید داشت، بنابراین اگر میخواهید به میزان بیشتری از این شیرینی را تهیه کنید، باید مواد را دو برابر کنید. این شیرینی را میتوانید داخل ظرف در بسته و به مدت یک ماه در یخچال نگهداری کنید.