bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۷۲۲۳۴۹

نتانیاهو: حمله به امدادگران در غزه غیرعمد بود و باعث تأسف است

نتانیاهو: حمله به امدادگران در غزه غیرعمد بود و باعث تأسف است

بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل به حمله "غیرعمد" به همکاران یک نهاد امدادرسانی در نوار غزه اذعان کرد.

تاریخ انتشار: ۱۸:۴۵ - ۱۴ فروردين ۱۴۰۳

نخست‌وزیر اسرائیل حمله به امدادگران در نوار غزه را "غیرعمد" خواند و به این خاطر ابراز تأسف کرد. در این حمله ۷ نفر کشته شدند. کشته‌شدگان تابعیت لهستان، استرالیا، بریتانیایی، فلسطینی و آمریکایی-کانادایی داشته‌اند.

به گزارش انتخاب و به نقل از دویچه وله، بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل به حمله "غیرعمد" به همکاران یک نهاد امدادرسانی در نوار غزه اذعان کرد.

نتانیاهو روز سه‌شنبه دوم آوریل (۱۴ فروردین) در اورشلیم به هنگام خروج از بیمارستان پس از عمل جراحی گفت: «متاسفانه دیروز یک حادثه غم‌انگیز رخ داد که در آن نیرو‌های ما به طور غیرعمد به مردم بی‌گناه در نوار غزه ضربه زدند.»

نتانیاهو گفت: «چنین چیزی در جنگ اتفاق می‌افتد، ما آن را، اما به طور کامل بررسی خواهیم کرد.» نخست‌وزیر اسرائیل افزود که دولت او با دولت‌های آسیب‌دیدگان در تماس است و "هر تلاشی به خرج خواهد داد تا اطمینان حاصل شود که چنین چیزی دوباره تکرار نشود".

سازمان امدادی "آشپزخانه مرکزی جهانی" (World Central Kitchen) می‌گوید، هفت تن از همکاران خود را در حمله‌ای که ظاهرا توسط اسرائیل در نوار غزه انجام شده از دست داده است.

این سازمان امداد اعلام کرد تا زمانی که مسئله روشن نشود، فعالیت‌های خود را در نوار غزه متوقف خواهد کرد. این نهاد افزود که فعالیت و مسیر حرکت همکاران این سازمان با ارتش اسرائیل هماهنگی شده بود و مشخص نیست به چه دلیل این حمله صورت گرفته است.

سازمان امدادی "آشپزخانه مرکزی جهانی" تاکنون ۴۲میلیون وعده غذایی در نوار غزه توزیع کرده است. گفته می‌شود متوقف شدن فعالیت این نهاد جهانی، ضربه‌ای جدی به وضعیت وخیم انسان در نوار غزه است.

دولت قبرس اعلام کرد که کشتی‌های امدادرسانی اعزام شده به نوار غزه در حال بازگشت به جزیره هستند. هنوز حدود ۲۴۰ تن کالای غذایی در کشتی وجود دارد که توزیع نشده‌اند.

به گفته این سازمان، ملیت قربانیان استرالیایی، لهستانی، بریتانیایی و فلسطینی اعلام شده و یک نفر نیز تابعیت آمریکایی‌−کانادایی داشته است.

واکنش مقامات لهستان، استرالیا و اتحادیه اروپا

رادوسلاو سیکورسکی، وزیر خارجه لهستان و جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، خواستار شفاف سازی این موضوع شده‌اند.

بورل گفت که به‌رغم تمام درخواست‌ها برای محافظت از غیرنظامیان و کارکنان نهاد‌های بشردوستانه، با قربانیان بی‌گناه جدیدی روبرو هستیم.

بر اساس گزارش رسانه‌ها، آنتونی آلبانیزی، نخست‌وزیر استرالیا گفت که این یک تراژدی است که هرگز نباید اتفاق می‌افتاد. فعالان امدادگر باید مانند سایر غیرنظامیان محافظت شوند. دولت آمریکا تأسف عمیق خود را از این رویداد ابراز کرد.

bato-adv
bato-adv
bato-adv