نمایندگان آمریکا، انگلیس، فرانسه به عنوان ۳ کشور غربی دارای حق وتو به جای محکوم کردن اسراییل ترجیح دادند انتقاداتی را متوجه مواضع و سیاستهای منطقهای ایران کنند و حداکثر بابت تشدید تنش در منطقه ابراز نگرانی کنند.
در نشست اضطراری شورای امنیت که روز سه شنبه (به وقت نیویورک) در مقر سازمان ملل برگزار شد، اکثریت اعضای شورای امنیت ملل متحد، اسراییل را بابت حمله به کنسولگری ایران در دمشق محکوم کردند در حالی که ۵ کشور عضو شورای امنیت از محکومیت اسراییل طفره رفتند.
به گزارش عصرایران، در نشست اضطراری شورای امنیت ملل متحد که دیروز با درخواست روسیه و برای بررسی حمله اسراییل به کنسولگری ایران در دمشق برگزار شد، اکثریت ۱۵ کشور عضو دایم و غیردایم شورای امنیت، اسراییل را بابت نقض کنوانسیونهای بین المللی و تلاش برای تشدید تنش در منطقه تقبیح کرده و مورد انتقاد قرار دادند.
نماینده روسیه صریحترین موضع را در انتقاد از اسراییل و استانداردهای دوگانه کشورهای غربی داشت و کشورهای غربی را بابت عدم محکوم کردن اقدام غیرقانونی اسراییل در نقض مقررات بین المللی به شدت به باد انتقاد گرفت.
نماینده چین و الجزایر نیز قویا اقدام اسراییل بابت حمله به کنسولگری ایران را محکوم کردند.
اما بر خلاف موضع انتقادی اکثریت کشورها علیه اسراییل، ۵ کشور غربی و دنباله رو غرب در اظهارات نمایندگان خود در نشست، از موضع گیری صریح در محکومیت اسراییل خودداری کردند و حتی برخی از آنها همانند نمایندگان آمریکا و انگلیس به جای محکوم کردن اسراییل بابت نقض صریح کنوانسیونهای مصونیت اماکن دیپلماتیک و دیپلماتها و وابستگان نظامی، ایران را به باد انتقاد گرفتند.
نمایندگان آمریکا، انگلیس، فرانسه به عنوان ۳ کشور غربی دارای حق وتو به جای محکوم کردن اسراییل ترجیح دادند انتقاداتی را متوجه مواضع و سیاستهای منطقهای ایران کنند و حداکثر بابت تشدید تنش در منطقه ابراز نگرانی کنند.
این گریز از محکومیت اسراییل، به نحوی بود که صدای نماینده روسیه را درآورد و "واسیلی نبنزیا" نماینده دایم روسیه در سازمان ملل خطاب به نماینده فرانسه و کشورهای غربی حامی اسراییل گفت: اگر این اتفاق برای کنسولگریهای خودتان هم میافتاد باز همین واکنش را داشتید و آن را محکوم نمیکردید!
اما در کنار ۳ کشور غربی عضو دایم شورای امنیت (آمریکا، انگلیس و فرانسه)، نمایندگان دو کشور آسیایی دنباله رو غرب هم از محکومیت صریح اسراییل بابت حمله به کنسولگری ایران خودداری کردند.
نمایندگان دو کشور ژاپن و کره جنوبی هم از محکوم کردن اسراییل بابت نقض صریح کنوانسیونهای مرتبط با مصونیت اماکن دیپلماتیک طفره رفتند و ترجیح دادند همسو با کشورهای غربی به طور غیرمستقیم در این مناقشه سیاسی و حقوقی جانب اسراییل و کشورهای غربی را بگیرند و از موضع گرفتن به نفع یک همتای آسیایی خودداری کنند.