معاون گردشگری با اعلام آمار سفرهای نوروز و عید فطر گفت: «در نوروز امسال سه موج سفر را تجربه کردیم که در موج اول بهدلیل تغییرات اقلیمی با کاهش سفر مواجه بودیم و موج دوم مشابه مدت زمان سال گذشته بود و تعطیلات عید فطر که موج سوم سفرها شکل گرفت، با افزایش سفرها مواجه شدیم. تحلیل این روند نشان میدهد هر سال متناسب با آن سال باید برنامهریزی شود.»
با پایان تعطیلات بلند ابتدای سال ۱۴۰۳، ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر، جزئیات و آمارهایی از سفرهای نوروزی، سوانح، تخلفها و خدمات را اعلام کرد.
به گزارش ایسنا، علیاصغر شالبافیان، معاون گردشگری و رئیس ستاد هماهنگی خدمات سفر در ابتدای سخنانش یاد شهدای کنسولگری ایران در سوریه را گرامی داشت و جمعبندی آمار اقامت و اسکانهای نوروزی ۱۴۰۳ را به این ترتیب اعلام کرد: از ۲۴ اسفند ۱۴۰۲ تا ۲۴ فروردین امسال ۶۳ میلیون و ۶۴۷ هزار نفر شب اقامت ثبت شده است، که ۵ درصد افزایش نسبت به مدت زمان مشابه سال گذشته را نشان میدهد. این آمار در اقامتگاههای رسمی ۲/۵ درصد افزایش را نشان میدهد. رویکرد ستاد ملزم کردن به استفاده از ظرفیت اقامتگاههای رسمی است.
به گفته او، خراسان رضوی، مازندران، هرمزگان، گیلان، اصفهان، فارس، تهران، آذربایجان شرقی، بوشهر و اردبیل به ترتیب بیشترین اقامت را داشتهاند.
شالبافیان با اشاره به تغییر رفتار سفر در نوروز سال ۱۴۰۳ گفت: در نوروز امسال سه موج سفر را تجربه کردیم، که در موج اول به دلیل تغییرات اقلیمی با کاهش سفر مواجه بودیم و موج دوم مشابه مدت زمان سال گذشته بود و تعطیلات عید فطر که موج سوم سفرها شکل گرفت با افزایش سفرها مواجه شدیم. تحلیل این روند نشان میدهد هر سال متناسب با آن سال باید برنامهریزی شود.
معاون گردشگری در ادامه یادآور شد: بیش از یک میلیون نفر در نوروز به صورت تماموقت و موقت و داوطلبانه همکاری داشتند و به تناسب تصمیمهایی که گرفته شد نسبت به گذشته بهبودهایی داشتیم، که از آن جمله، عضویت شرکت پخش و توزیع فرآوردههای نفتی بود که سبب کاهش مشکلات سوخترسانی شد و با تقویت کمپین ۶۰_۳۰ در راستای کاهش تصادفها و سوانح جادهای اقدام شد.
او به شناسایی برخی آسیبها بهویژه برای کاهش سوانح جادهای و مسمومیتهای ناشی از گاز CO که افزایش پیدا کرده بود، اشاره کرد و از تمرکز این ستاد روی موضوع کاهش سوانح جادهای و تهیه طرحی در اینباره و ارائه آن به شورای عالی انقلاب فرهنگی سخن گفت و افزود: براساس این طرح دستگاههای مختلف مسئولیتهایی پیدا کردند. کشور برای این موضوع به قدری هزینه میدهد که نباید به ۱۵ روز نوروز محدود شد و این طرح به مدیریت سفر در طول سال کمک میکند.
رئیس ستاد سفر همچنین به راهاندازی مجموعا ۱۰۴۷ بازارچه صنایع دستی در محورهای سفر اشاره کرد.