bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۷۲۶۱۵۷

ایران چگونه از "جنگ بزرگ " جلوگیری کرد؟

ایران چگونه از

در مورد اینکه آیا اسرائیل اقدامی خواهد کرد احمد بخشایش اردستانی صحبت کرد.

تاریخ انتشار: ۱۸:۴۸ - ۲۷ فروردين ۱۴۰۳

احمد بخشایش اردستانی* در خبر آنلاین نوشت: دنیا باید بر پایه صلح بچرخد و جنگ یعنی بی ثباتی اقتصادی و هیچ کس جنگ را دوست ندارد؛ سیاست ایران نیز بر پایه جنگ نیست و این حمله‌ای که انجام داد بخاطر این بود که از جنگ‌های آینده جلوگیری کند.

در حمله موشکی به اسرائیل، ایران به دنیای غرب نشان داد که قادر است از خاک خود نقطه زن باشد و موشک‌هایی را به نقاط خاص بفرستد، این بدان معنی است که ایران زین پس توازن منطقه‌ای و بازدارندگی را تغییر داده است، چون اسرائیلی‌ها حواس شان به ایران بود و در آستانه تحمل ایران بازی می‌کردند، گاهی شخصیت‌ها و نظامیان ایرانی را ترور می‌کردند و گاهی به فردو، نطنز و تورقوزآباد حمله می‌کردند و اقدامات اینچنینی داشتند که مرتب دنبال صبر استراتژیک ایران بودند، ولی این دفعه فهمیدند که واقعا ایران اراده‌ای برای انتقام دارد و انتقام ایران بسیار انتقام خوبی بود بخاطر اینکه از این به بعد ایران در جهان و خصوصا در بین کشور‌های خاورمیانه یک سر و گردن بالاتر قرار خواهد گرفت و کشور‌ها فهمیدند که ایران جدی است ضمن اینکه ایران هم نیاز داشت که این جدیت را در یک جایی امتحان کند.

در مورد اینکه آیا اسرائیل اقدامی خواهد کرد یا خیر بنده معتقدم اسرائیل به چند دلیل اقدامی نخواهد کرد؛ دلیل اول اینکه اسرائیلی‌ها مرتب دارند بیان می‌کنند که ما ۹۹ درصد موشک‌ها و پهباد‌های ایرانی را با کمک همکاران مان خنثی کردیم، بنظر من آن‌ها می‌خواهند ارزش کار را کم کنند که پاسخ ندهند، ولی در واقع خودشان می‌دانند که ایران می‌خواست "پایگاه نظامی نواتیم "که اف ۳۵‌ها از آنجا پرواز کردند و کنسولگری ایران را مورد هدف قراردادند را از بین ببرد و نابود کند که اینکار را هم کرد. نکته بعد اینکه آمریکایی‌ها به اسرائیل گفته اند که وارد جنگ بزرگ نشود، ایالات متحده به اسرائیل هشدار داده که اگر وارد جنگ بزرگ بشوی ما تو را همراهی نخواهیم کرد، چون ما ۵۲ پایگاه در کنار ایران داریم و احتمال اینکه مشکل برای مان ایجاد شود وجود دارد.

نکته سوم اینکه ایران گلوگاه اسرائیل را دردست گرفته است، یمنی‌ها و حوثی‌ها باب المندب را کنترل می‌کنند و ایران با توقیف این کشتی پرتقالی که مالک آن یک اسرائیلی بود و روز شنبه انجام گرفت نشان داد که اگر شما می‌خواهید که از طریق عربستان، امارات و اردن کالا را به جای دیگری برسانید ما در تنگه هرمز حضور داریم، اگر شما از شر حوثی‌ها نجات پیدا کنید از شر ما نجات پیدا نخواهید کرد. از طرفی اقتصاد اسرائیل هم دریا پایه است و وابسته به واردات و صادرات دریایی است و بالاخره اینکه اسرائیل هم نمی‌خواهد بیش از این خود را در جنگ درگیر کند.

نکته دیگر اینکه ایران به نحوی دارد خود را به یک ابرقدرت تبدیل می‌کند واز سوی دیگر طبیعی است که وقتی ثبات وجود نداشته باشد قیمت‌ها افزایش پیدا می‌کند و این به ضرر کشور‌های اروپایی صنعتی است. در این بین تنها کاری که اسرائیل می‌تواند انجام می‌دهد حملات سایبری، بازی با قیمت دلار و طرح مقداری بحث‌های اقتصادی است، ولی بیشتر از این نمی‌توانند کاری انجام دهند.

در مجموع اینکه دنیا باید بر پایه صلح بچرخد و جنگ یعنی بی ثباتی اقتصادی و هیچ کس جنگ را دوست ندارد؛ سیاست ایران نیز بر پایه جنگ نیست و این حمله‌ای که انجام داد بخاطر این بود که از جنگ‌های آینده جلوگیری کند. چرا که اگر جنگ منطقه‌ای و بزرگی رخ دهد با توجه به اینکه حدود ۳۰ میلیون بشکه نفت از تنگه هرمز رد می‌شود قطعا قیمت این کالای استراتژیک بالا خواهد رفت و به تبع آن قیمت تولیدات صنعتی افزایش خواهد یافت. ضمن اینکه آمریکا که مادر و بزرگترین حامی اسرائیل است درگیر انتخابات است و دنبال جنگ نیست و حتی در قصه غزه نیز همه حرف آمریکا این بود که درست است که ما به اسرائیل کمک می‌کنیم و شما هم به جبهه مقاومت کمک می‌کنید، ولی بهتر است سطح تنش را پایین بیاورم، سطح تنش بین اسرائیل و غزه و حزب الله و یمن داشته باشیم و من فکر می‌کنم اسرائیلی‌ها بعد از اینکه چند روزی از کُر کُری‌های علیه ایران عبور کردند و کاری انجام ندادند آرام آرام در غزه نیز فروکش خواهند کرد.

*احمد بخشایش اردستانی عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس نهم

bato-adv
bato-adv
bato-adv