نیروی هوایی ایالات متحده روز جمعه اعلام کرد که قراردادی ۱۳ میلیارد دلاری با شرکت "سیرا نوادا" برای ساخت یک هواپیمای جایگزین برای بوئینگهای "ای ۴ بی" E-۴B - معروف به هواپیمای "روز قیامت" منعقد کرده است.
نیروی هوایی ایالات متحده آمریکا قراردادی ۱۳ میلیارد دلاری برای جایگزینی "هواپیمای روز قیامت" با یک شرکت آمریکایی بسته است.
به گزارش عصرایران به نقل از رویترز، نیروی هوایی ایالات متحده روز جمعه اعلام کرد که قراردادی ۱۳ میلیارد دلاری با شرکت "سیرا نوادا" برای ساخت یک هواپیمای جایگزین برای بوئینگهای "ای ۴ بی" E-۴B - معروف به هواپیمای روز قیامت منعقد کرده است.
ایالات متحده آمریکا پیشتر در دهه ۱۹۷۰ برای سناریوهای مختلف یک جنگ هستهای یک هواپیمای خاص موسوم به "روز قیامت" به شرکت بوئینگ سفارش داده بود که هم اینک ۴ فروند از این هواپیماها که به "ای ۴ بی" معروف است در اختیار نیروی هوایی ایالات متحده است.
این هواپیماها برای شرایط اضطراری یک جنگ هستهای و یا جنگ تمام عیار که زیر ساختهای حیاتی آمریکا مورد هدف قرار بگیرد، طراحی شده است که از آن به عنوان یک مرکز فرماندهی و کنترل هوایی استفاده میشود.
سخنگوی نیروی هوایی آمریکا روز جمعه در بیانیهای گفت: پروژه مرکز عملیات هوابرد بقا (SAOC) قرار است جایگزین هواپیمای قدیمی (ای ۴ بی) دهه ۱۹۷۰ شود که به پایان خدمت خود نزدیک میشود.
نیروی هوایی افزود: کار بر روی SAOC در کلرادو، نوادا و اوهایو انجام میشود و انتظار میرود در سال ۲۰۳۶ تکمیل شود.
رویترز در ماه دسامبر گزارش داد که نیروی هوایی ایالات متحده قرارداد با شرکت بوئینگ به منظور توسعه هواپیمای روز قیامت جدید موسوم به (BA.N) "نگهبان شب" را لغو کرده است.
هواپیمای روز قیامت که معمولا برای انتقال وزیر دفاع ایالات متحده استفاده میشود، به عنوان یک پست فرماندهی متحرک طراحی شده است که قادر به مقاومت در برابر انفجارهای هستهای و اثرات الکترومغناطیسی است و به رهبران ایالات متحده این امکان را میدهد تا در صورت بروز شرایط اضطراری ملی، با سوار شدن به این هواپیما ارتش را از این مکان هدایت و کنترل کنند.
E-۴B همچنین قادر به سوخت گیری در هوا است و دارای اتاقهای کنفرانس و و تجهیزات ارتباطی پیشرفته است.
نیروی هوایی آمریکا در حال حاضر چهار فروند هواپیمای E-۴B را با حداقل یک فروند در حالت آماده باش در همه زمانها اداره میکند.
این هواپیماها از ناوگان هواپیماهای جامبو جت بوئینگ ۷۴۷-۲۰۰ با تغییرات بسیار زیاد ساخته شده که با منسوخ شدن قطعات آن، نگهداری آنها به طور فزایندهای دشوار و گران شده است.
انتظار میرود E-۴B در اوایل دهه ۲۰۳۰ به پایان عمر مفید خود برسد.