من هرگز با یک کشور مستقل فلسطینی موافق نبودهام و قصد ندارم این موضع را تغییر بدهم... مصالحهای دائمی در خاورمیانه در مورد مسئلهی فلسطین میتواند بر اساس دادن خودمختاری محدود به اعراب ساکن سرزمینهای اشغالشده غرب رود اردن، آنطور که مناخیم بگین [نخستوزیر وقت اسرائیل]پیشنهاد کرده، حاصل شود.
روز شنبه ۹ اردیبهشت ۱۳۵۷ جیمی کارتر رئیسجمهور وقت آمریکا در مصاحبهای اختصاصی با «نیویورکتایمز» گفت: «من هرگز با یک کشور مستقل فلسطینی موافق نبودهام...» فردای آن روز روزنامهی کیهان به نقل از رویتر دربارهی جزئیات این مصاحبه و نیز دو مصاحبهی دیگر کارتر دربارهی مسئلهی فلسطین نوشت:
جیمی کارتر رئیسجمهوری آمریکا در مصاحبهای اختصاصی که دیروز در لندن منتشر شد گفته است که مصالحهای دائمی در خاورمیانه شامل تشکیل کشور فلسطینی در ساحل غرب رود اردن نخواهد بود.
ساندیتایمز مصاحبهی یک دبیر روزنامهی «نیویورک تایمز» با کارتر را نقل کرد که کارتر در آن گفته است: «من هرگز با یک کشور مستقل فلسطینی موافق نبودهام و قصد ندارم این موضع را تغییر بدهم.»
ساندی تایمز از کارتر نقلقول کرد که به عقیدهی او مصالحهای دائمی در خاورمیانه در مورد مسئلهی فلسطین میتواند بر اساس دادن خودمختاری محدود به اعراب ساکن سرزمینهای اشغالشده غرب رود اردن، آنطور که مناخیم بگین [نخستوزیر وقت اسرائیل]پیشنهاد کرده، حاصل شود.
کارتر در جواب اینکه آیا تحریم نفت در آینده ممکن است سیاست آمریکا را در خاورمیانه تغییر دهد، گفته است: «وقتی اعراب در سال ۱۹۷۳ نفت خود را تحریم کردند ما اسرائیل را رها نکردیم و اکنون نیز چنین کاری را نخواهیم کرد، منابع غیر عرب نفت ما بسیار مطمئن است.»
کارتر در مصاحبهی دیگری گفت که مناخیم بگین به هنگام ملاقات با او در ماه گذشته به هیچ وجه از قصد آمریکا به فروش جنگنده به عربستان سعودی و مصر اظهار نگرانی نکرد.
کارتر گفت که چندین ساعت را با بگین گذرانده و در جریان آن نخستوزیر اسرائیل کوچکترین اشارهای به اینکه ممکن است از فروش جنگندهی آمریکایی به دو کشور نامبرده نگران باشد نکرده است.
کارتر در مصاحبهای با گروهی از ناشران مطبوعاتی آمریکا گفت که پیشنهاد ۴.۸ میلیارد دلاری فروش جنگندههای آمریکایی به اسرائیل، عربستان سعودی و مصر یک معاملهی متوازن است.
در این مصاحبه کارتر همچنین آنچه را که سایروس ونس وزیر امور خارجهی آمریکا قبلا در مورد این معامله گفته بود تایید کرد. ونس در نامهای خطاب به کنگرهی آمریکا گفته بود که دولت کارتر اصراری نخواهد داشت که پیشنهاد فروش جنگندههای فوق به هر سه کشور نامبرده به هم مرتبط باشد. ونس گفته بود که پیشنهادهای مربوط به فروش این جنگندهها ممکن است به طور جداگانه تقدیم کنگره شود و هر کدام به طور جداگانه مورد بررسی کنگره قرار گیرد.
دولت کارتر قبلا پافشاری میکرد که فروش جنگنده به هر سه کشور به طور یکجا انجام شود، اما بر اثر مخالفت نمایندگان طرفدار اسرائیل و رهبران اسرائیلی این موضع خود را تغییر داد.