وزیر خارجه آمریکا در دیدار با رئیس رژیم صهیونیستی، حماس را مسئول حاصلنشدن توافق آتشبس دانست؛ حالآنکه اعضای کابینه رژیم صهیونیستی هم بر سر تایید یا رد توافق پیشنهادی با یکدیگر درگیر هستند.
به گزارش ایسنا، «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه ایالات متحده که به اراضی اشغالی سفر کرده، روز چهارشنبه و در دیدار با «اسحاق هرتزوگ» رئیس رژیم صهیونیستی، جنبش مقاومت فلسطین (حماس) را تنها مقصرعدم حصول توافق آتشبس دانست و تاکید کرد این توافق هرچه سریعتر باید حاصل شود.
این دیپلمات ارشد آمریکایی پا را از این هم فراتر گذاشته و در اظهاراتی که انتقادات پیشین واشنگتن از عملکرد نظامیان صهیونیست در غزه را نقض میکند، حتی رنجی که در نتیجه حملات رژیم صهیونیستی به غزه متوجه فلسطینیان شده را هم به گردن حماس انداخت!
او در این راستا با تاکید بر لزوم ارسال کمکهای بشردوستانه مضاعف به فلسطینیان در غزه، گفت: «ما باید بر کسانی تمرکز کنیم که در این میدان نبرد ساخته دست حماس، رنج میکشند.»
وزیر خارجه آمریکا همچنین بر ضرورت توافق رژیم صهیونیستی و حماس برای آتشبس تاکید کرد و گفت: «حتی در این زمان دشوار هم ما مصمم به تحقق یک توافق آتشبس برای آزادی اسرا هستیم… جای هیچ تعلل و بهانهای نیست؛ اکنون وقت (توافق) است.»
بلینکن در حالی حماس را مسئولعدم حصول توافق دانست که جریانهای راست افراطی در کابینه رژیم صهیونیستی هم با توافق مخالف بوده و کابینه را تهدید به انحلال کردهاند.
«اوریت استروک» وزیر شهرکسازی رژیم صهیونیستی توافق در حال بررسی در مصر را «افتضاح» دانست و گفت این طرح پیشنهادی ماهیت وجودی کابینه رژیم صهیونیستی را زیر سوال میبرد.
او با بیان اینکه چنین توافقی میتواند اهداف جنگی رژیم صهیونیستی را از بین ببرد، گفت: «سربازان همه چیز خود را رها کرده و رفتند که برای اهدافی که دولت تعیین کرده بود، بجنگند. حالا ما همه اینها را دور میریزیم تا ۲۲ یا ۳۳ یا نمیدانم چند نفر را نجات دهیم. چنین دولتی حق حیات ندارد.»
اظهارات این وزیر صهیونیست یادآور اظهارات «بتسلئیل اسموتریچ» وزیر دارایی رژیم صهیونیستی و رهبر حزب «صهیونیسم دینی» است که گفته بود اگر «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر این رژیم با توافق کنونی موافقت کند، او ائتلاف حاکم را بر هم خواهد زد.
در مقابل، «یائیر لاپید» رهبر اپوزیسیون رژیم صهیونیستی به اظهارات استروک واکنش نشان داد و با کنایه به اظهارات وی در شبکه اجتماعی ایکس (توییتر سابق) نوشت: «دولتی که ۲۲ یا ۳۳ عضو افراطی دارد، حق حیات ندارد.»
«چیلی تروپر» قانونگذار رژیم صهیونیستی هم تلاش چهرههای افراطی در کابینه رژیم صهیونیستی برای جلوگیری از امضای توافق را با تعالیم یهودیت مغایر دانست و گفت بر خلاف ادعای کسانی که خود را نماینده و سخنگوی یهودیت میدانند، یهودیت واقعی برای جان انسانها ارزش قائل است.
هرتزوگ نیز در دیدار با بلینکن به احتمال صدور قرار بازداشت برای رهبران رژیم صهیونیستی در دادگاه لاهه واکنش نشان داد و مدعی شد دشمنان این رژیم سعی دارند از سازوکارهای قانونی بینالمللی علیه تلآویو استفاده کنند.
او دستگاه قضایی رژیم صهیونیستی را «بسیار قدرتمند» دانست و گفت استفاده از دیوان کیفری بینالمللی علیه این رژیم «تهدید» علیه دموکراسی است، تهدیدی که هرتزوگ از دوستان و حامیان رژیم صهیونیستی خواست با آن مخالفت کنند.
بلینکن پس از دیدار با هرتزوگ با معترضانی که خواستار توافق تبادل اسرا با مقاومت فلسطین هستند، دیدار و گفتوگو کرد.
او همچنین به صورت خصوصی با خانوادههای اسرای آمریکایی در غزه گفتوگو کرد.
برنامه بعدی بلینکن در سفر به سرزمینهای اشغالی، گفتوگو با «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر رژیم صهیونیستی در قدس است.