bato-adv
bato-adv

آخرین یافته‌ها درباره تغذیه مبتلایان به کبد چرب

آخرین یافته‌ها درباره تغذیه مبتلایان به کبد چرب

سبزیجات چلیپایی مانند کلم بروکلی یا گل کلم می‌توانند از پیشرفت کبد چرب جلوگیری کنند.

تاریخ انتشار: ۱۹:۳۰ - ۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۳

فرارو- افزایش جهانی چاقی و دیابت منجر به اپیدمی بیماری کبد چرب می‌شود که ۲۰ تا ۳۰ درصد از جمعیت جهان را تحت تاثیر قرار می‌دهد. تقریباً یک سوم افراد مبتلا به بیماری کبد چرب به شکل پیشرفته‌ای از این بیماری، معروف به استئاتوهپاتیت غیر الکلی (NASH) رنج می برند که می‌تواند به سیروز و بیماری کبدی مرحله نهایی یا حتی سرطان کبد تبدیل شود.

به گزارش فرارو به نقل از مدیکال لایف ساینس، اینکه چرا برخی از افراد با بیماری کبد چرب نسبتا سالم می‌مانند و برخی به بیماری‌های بالقوه تهدید کننده زندگی مبتلا می‌شوند، تا به حال یک راز بوده است.

مطالعه‌ای که امروز در مجله تحقیقات بالینی به سرپرستی پروفسور تونی تیگانیس از موسسه اکتشاف زیست پزشکی دانشگاه موناش منتشر شد، نشان داد که سطوح پروتئین NOX۴ با پیشرفت بیماری تغییر می‌کند یعنی در مراحل اولیه بیماری برای محافظت از کبد افزایش می‌یابد، اما با بدتر شدن بیماری کبد کاهش می‌یابد.

محققان دریافتند که حذف NOX۴ در موش‌های چاق منجر به آسیب کبدی می‌شود؛ و هنگامی که سطح NOX۴ به طور مصنوعی در این موش‌ها افزایش یافت، از آسیب کبدی محافظت شدند.

نکته مهم این است که این کشف شواهدی برای یک راه درمانی ارائه می‌دهد که نویدبخش است چون پیش بینی می‌شود  شیوع کبد چرب از سال ۲۰۱۵ تا ۲۰۳۰ به میزان ۶۳ درصد افزایش یابد.

به گفته پروفسور تیگانیس، مکانیسم‌های دقیقی که بر انتقال NASH و آسیب کبدی حاکم است، نامشخص باقی مانده است.

او گفت: این گیج کننده است که چرا اکثر بیماران مبتلا به بیماری کبد چرب به مرحله بیماری شدیدتر پیشرفت نمی‌کنند.

محققان نشان داده‌اند که این به این دلیل است که NOX۴ زمانی القا می‌شود که کبد برای اولین بار شروع به تجمع چربی می‌کند و یک برنامه سازگار پیچیده را فعال می‌کند که از کبد محافظت می‌کند. تنها زمانی که سطح NOX۴ کاهش می‌یابد و این برنامه تطبیقی ​​لغو می‌شود، بیماران چاق مبتلا به کبد چرب به آسیب کبدی دچار می‌شوند.

مهمتر از همه، مطالعات قبلی توسط پروفسور تیگانیس و دیگران نشان داده است که افزایش سطح NOX۴ در ماهیچه‌های اسکلتی یا قلب پس از ورزش از آسیب محافظت می‌کند و عملکرد ماهیچه‌ها و قلب را تقویت می‌کند و از کاهش متابولیک با افزایش سن جلوگیری می‌کند.

چنین ترکیباتی به طور طبیعی در سبزیجات چلیپایی مانند کلم بروکلی یا گل کلم یافت می‌شود.

bato-adv
bato-adv
bato-adv