کیک شکلاتی پنیری یکی از انواع کیکهای عصرانه است که با کرمی از پنیر خامهای پخته میشود و طعم بسیار دلنشینی دارد.
فراروـ کیکها از جمله دسرها و عصرانههای خوشمزه و دلپذیر در سراسر دنیا هستند که در انواع میوهای، خامهای، شکلاتی، پنیری و... تهیه میشوند که هرکدام طرفداران خاص خود را دارند. کیک پنیری یکی از انواع کیکهای خشک عصرانه است که برای تهیه آن از پنیر خامهای استفاده میشود و به همین دلیل بافت بسیار نرم و طعم متفاوت و دلچسبی دارد. شما میتوانید این کیک خوشمزه را که روش پخت بسیار آسانی دارد، در منزل تهیه کنید و از خوردن آن همراه با چای در یک عصر دلپذیر لذت ببرید. اگر دوست دارید این کیک خوشمزه را بپزید، در ادامه این مطلب با ما همراه باشید.
تخم مرغ: ۳ عدد
آرد: دو و نیم پیمانه
شکر: ۱ پیمانه
شیر: دو سوم پیمانه
روغن مایع: یک دوم پیمانه
پودر کاکائو: ۳ قاشق غذاخوری
بکینگ پودر: ۱ قاشق مرباخوری
وانیل: ۱ قاشق چایخوری
مواد لازم برای تهیه کرم پنیری
پنیر خامهای: ۲۰۰ گرم
شکر: ۴ قاشق غذاخوری
نشاسته ذرت: ۲ قاشق غذاخوری
تخم مرغ: ۱ عدد
برای درست کردن این کیک خوشمزه ابتدا باید کرم پنیری را آماده کنید. برای درست کردن کرم پنیری ابتدا پنیر خامهای را داخل یک کاسه بریزید، سپس نشاسته ذرت، تخم مرغ همزده و شکر را به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید تا مواد یکدست شود. کرم آماده را داخل قیف بریزید و کنار بگذارید. برای درست کردن کیک شکلاتی ابتدا آرد، بکینگ پودر و پودر کاکائو را با هم مخلوط و سه بار الک کنید. تخم مرغها را داخل یک کاسه بشکنید و وانیل و شکر را به آن اضافه کنید و با دور تند همزن به مدت ۵ دقیقه هم بزنید تا مواد کرم رنگ و شفاف شود.
در مرحله بعد شیر و روغن مایع را اضافه کنید و سی ثانیه دیگر مواد را هم بزنید و بعد همزن را کنار بگذارید. حالا آرد را کم کم و طی سه مرحله به مواد اضافه کنید و با همزن دستی یا لیسک از یک جهت هم بزنید تا مواد به صورت یکدست با هم مخلوط شوند. کف قالب مورد نظرتان را چرب کنید و مایه کیک را داخل آن بریزید. کرم پنیری را با قیف به صورت نواری و حصیری روی کیک بریزید، سپس قالب کیک را داخل فر ۱۸۰ درجه سانتیگراد که از قبل گرم کردهاید، به مدت ۴۵ دقیقه بگذارید تا بپزد و پف کند. بعد از پخت، قالب را از فر خارج کنید و اجازه بدهید کیک کاملا خنک شود، سپس کیک را از قالب خارج کنید و داخل ظرف سرو بگذارید، نوش جان.
قبل از تهیه هر نوع کیک و شیرینی باید این نکات را در مورد مواد اولیه رعایت کنید تا نتیجه مطلوبتری بگیرید:
۱- برای درست کردن کیک مواد اولیه را به دمای محیط برسانید؛ بنابراین سعی کنید حداقل نیم ساعت قبل از شروع همه مواد را از یخچال خارج کنید و اجازه دهید به دمای محیط برسند.
۲- معمولاً درجه حرارت و مدت زمان پخت در فرهای مختلف متفاوت است. به عنوان مثال اگر در دستور گفته شده دمای ۱۷۵ درجه به مدت ۴۵ دقیقه ذکر شده، ممکن است در فر شما با این دما و مدت زمان نتیجه مطلوبی حاصل نشود. البته نگران این موضوع نباشید. با چندبار استفاده از فر متوجه میشوید که چه دما و مدت زمانی برای پخت کیکها در فر شما مناسب است. با این حال به این موضوع توجه داشته باشید که معمولاً درجه حرارتی که در دستورها گفته میشود، بر مبنای فر برقی است. اگر از فر گازی استفاده میکنید، دما را بین ۱۰ تا ۲۰ درجه سانتیگراد بیشتر بگذارید. اما دمایی که گفته میشود، باز هم به فر شما بستگی دارد. باید قلق فر دستتان بیاید. با چند بار امتحان کردن متوجه دما و مدت زمان پخت خواهید شد. همیشه وقتی مواد اولیه را آماده کردید و روی میز کار قرار دادید، قبل از شروع به کار فر را روشن کنید؛ چون برای تهیه هر نوع کیک یا شیرینی باید فر را از قبل روشن کنید تا موقعی که خواستید کیک را در فر بگذارید، فر کاملاً گرم شده باشد.
۳-سعی کنید یک ترازوی دیجیتال و پیمانههای استاندارد آشپزی تهیه کنید؛ زیرا در تهیه کیک و شیرینی اندازههای دقیق مواد اولیه بسیار مهم است.
۴- همیشه زمان به هم زدن تخممرغ چندین بار همزن را خاموش کنید و اطراف ظرف را با کمک لیسک تمیز و داخل ظرف بریزید تا ذرهای از تخممرغ به صورت هم نزده داخل کیک نباشد. در غیر این صورت با وجود اینکه از وانیل و یا اسانس استفاده میکنید، باز هم کیک بوی تخممرغ میگیرد.
۵- همیشه برای پخت هر کیکی آرد و مواد خشک دیگر مثل پودر کاکائو را ۳ بار الک کنید. این کار باعث هواگیری و سبک شدن آرد میشود. درنتیجه بافت کیک شما بهتر میشود. نکته مهم دیگری که باید در مورد آرد به آن توجه کنید، کیفیت آردهای موجود در بازار است که با هم تفاوت دارند. به همین دلیل متناسب با کیفیت آرد ممکن است میزان آن کمتر یا زیادتر از مقداری شود که در دستور گفته شده است؛ بنابراین موقع اضافه کردن آرد به این مسئله توجه داشته باشید. اگر دیدید مواد کیک درحال سفت شدن است؛ ولی هنوز مقداری از آرد باقی مانده است؛ یعنی آردی که اضافه کردهاید، کافی است و بقیه را اضافه نکنید. اگر هم طبق دستور عمل کردید؛ ولی حس کردید مواد کیک هنوز به آن غلظتی که باید برسد، نرسیده است؛ یعنی باید کمی بیشتر آرد اضافه کنید؛ بنابراین شما همیشه مقدار آردی را که در دستور گفته شده است، تهیه کنید. حال ممکن است این مقدار با توجه به کیفیت آرد کم یا زیاد شود.
۶- یک نکته خیلی مهم که در پخت انواع کیک باید رعایت کنید، این است که در فر را قبل از ۳۰ دقیقه به هیچ عنوان باز نکنید. اگر این کار انجام دهید، تمام زحمات شما هدر میرود؛ زیرا کیک شما پف نمیکند.
۷-در انتخاب قالب کیک دقت کنید. اگر قالب نسبت به مواد کوچک یا بزرگ باشد، نتیجه مطلوبی نمیگیرید. همیشه باید قالبی را انتخاب کنید که وقتی مواد کیک را در آن ریختید، ۳/۱ قالب شما خالی بماند. البته همه این موارد نیاز به تجربه دارد. شاید بار اول متوجه نشوید چه قالبی مناسب است. باید چند بار کیک درست کنید تا چشم شما به اندازهها عادت کند و بتوانید سریع قالب مناسب را انتخاب کنید.
۸- وقتی میخواهید کیک را در قالب بریزید، از وسط بریزید. بعد به اطراف پخش کنید. سعی کنید کیک را طوری در قالب بریزید که مواد به صورت یکنواخت همه جا پخش شود.
۹- نکته مهم دیگر در پخت کیک انتخاب جنس قالب است. قالبهای متنوع و گرانقیمت زیادی در بازار موجود است. وقتی برای خرید قالب مراجعه میکنید، باتوجه به تنوع ممکن است در انتخاب قالب سردرگم شوید. یکی از بهترین قالبها برای تهیه انواع کیک که نسبت به سایر قالبها قیمت مناسبی هم دارد، قالبهای گالوانیزه است که معمولاً میتوانید آنها را از همه لوازم قنادیها تهیه کنید. این قالبها در طرحها و شکلهای مختلف موجودند.