هیچ مدرکی وجود ندارد که نشان دهد ایران به سمت یک برنامه تسلیحاتی حرکت کرده یا در حال حرکت یا برنامه ریزی برای چنین حرکتی است. در تولید ۶۰ درصد اورانیوم غنی شده نوساناتی وجود داشته، اما هیچ چیز چشمگیری نیست. آنچه ما میبینیم این است که یک روند ثابت وجود دارد. آنها در گذشته سریعتر بودهاند، اما چیزی که ما میبینیم یک سرعت منظم است، حالتی مانند دویدن. البته بدون شک برنامه هستهای ایران در حال توسعه و گسترش است.
جماران نوشت: رافائل گروسی، مدیر کل آژانس بینالمللی انرژی اتمی، به فایننشال تایمز گفت:
*ایران برای اولین بار در بیش از یک سال گذشته تمایل خود را برای شرکت در گفتگوی جدی با آژانس بین المللی انرژی اتمی نشان داده است.
*می توان گفت که ممکن است ما و ایران، که چندماه رابطه پرتنش را تجربه و تحمل کردیم، پس از مذاکرات اخیر من با مقامهای ایرانی وارد مرحله جدیدی شده باشیم.
*به نظر میرسد تهران مایل به گفتگو درباره موضوعات مشخص است.
*فرصتی برای حل و فصل برخی موارد اختلاف، از جمله بهبود توانایی آژانس بینالمللی انرژی اتمی برای نظارت بر فعالیتهای هستهای جمهوری اسلامی ایران وجود دارد.
*من در مقامهای ایرانی این درک/ تحلیل را میبینم که بهتر است کمی تعامل داشته باشیم تا اینکه به مسیر کاملاً متفاوت که میتواند منجر به تشدید بیشتر و شاید خطر جنگ هم شد، ادامه دهیم.
*واشنگتن و تهران همچنان به باز نگه داشتن یک "کانال دوجانبه" برای گفتگوها ادامه میدهند.
*ایران از زمان حمله حماس در ۷ اکتبر و حمله اسرائیل به غزه، مقیاس یا سرعت فعالیت هستهای خود را تغییر نداده است.
*هیچ مدرکی وجود ندارد که نشان دهد ایران به سمت یک برنامه تسلیحاتی حرکت کرده یا در حال حرکت یا برنامه ریزی برای چنین حرکتی است.
*تهران اکنون مواد شکافت پذیر کافی برای تولید حدود سه بمب هستهای در عرض چند هفته را در اختیار دارد.
*در تولید ۶۰ درصد اورانیوم غنی شده نوساناتی وجود داشته، اما هیچ چیز چشمگیری نیست. آنچه ما میبینیم این است که یک روند ثابت وجود دارد. آنها در گذشته سریعتر بودهاند، اما چیزی که ما میبینیم یک سرعت منظم است، حالتی مانند دویدن. البته بدون شک برنامه هستهای ایران در حال توسعه و گسترش است.
*مذاکرات فنی بین آژانس بین المللی انرژی اتمی و مقامات ایرانی از زمان بازگشت من از ایران ادامه داشته است.
*آنچه مهم است اطمینان از حفظ این رابطه و عدم قطع کامل این ارتباط است.