سازمان ملل روز سهشنبه اعلام کرد از حدود ۱۰ روز پیش که اسرائیل دستور تخلیه شرق رفح را صادر کرده است، تا به حال ۴۵۰ هزار فلسطینی که به رفح پناه آورده بودند، آواره شدهاند.
وزیر خارجه آمریکا میگوید اسرائیل به برنامهای «دقیق و شفاف» برای آینده نوار غزه نیاز دارد، چراکه خلأ قدرت در این باریکه بعد از پایان حکمرانی حماس میتواند به هرج و مرج منجر شود.
به گزارش انتخاب، این اظهارنظر آنتونی بلینکن در روز چهارشنبه ۲۶ اردیبهشت، با پاسخ نخستوزیر اسرائیل همراه شده است که اعلام کرد برنامهریزی برای بعد از جنگ پیش از نابودی کامل حماس ممکن نیست.
ایالات متحده و اسرائیل اتفاق نظر دارند که این گروه پس از حمله ۱۵ مهر سال گذشته به اسرائیل نباید به حکومت در غزه ادامه دهد.
اما این دو دولت بر سر آنچه اسرائیل «پیروزی کامل» میخواند که شامل هجوم به شهر رفح در جنوب غزه است، اختلاف نظر دارند.
آنتونی بلینکن روز یکشنبه در دو مصاحبه تلویزیونی با بیان اظهاراتی که از آن به عنوان «شدیدترین انتقادات علنی» دولت جو بایدن از عملکرد اسرائیل در جنگ غزه نام برده شد، گفته بود که تاکتیکهای اسرائیل «به تلفات وحشتناک غیرنظامیان بیگناه انجامیده» و در عین حال ناتوان از آن بوده که رهبران حماس را از بین ببرد.
وزیر خارجه آمریکا که از اوکراین دیدار میکند، چهارشنبه در یک نشست خبری در کییف گفت دولت جو بایدن از اشغال غزه توسط اسرائیل حمایت نمیکند و نخواهد کرد و ادامه داد: «البته که از حکمرانی حماس در غزه نیز حمایت نمیکنیم.»
بلینکن سپس نگرانی دولت آمریکا درباره آینده غزه را بازتاب داد: «ما نمیتوانیم آشوب و خلأ قدرت را که احتمالا به هرج و مرج خواهد انجامید تحمل کنیم».
او در ادامه یادآوری کرد ضروری است اسرائیل کار خود را انجام دهد و بر آینده احتمالی تمرکز کند و اضافه کرد: «باید برنامهای دقیق و شفاف در کار باشد و ما منتظریم اسرائیل نظراتش را در این زمینه ارائه دهد.»
بنیامین نتانیاهو پس از این اظهارات و بدون اشاره مستقیم به آن، انتقادهای آمریکا را رد کرد.
نخستوزیر اسرائیل گفت: «همه حرفها درباره «فردای جنگ» در حالی که حماس بر جا مانده است، تنها کلمات عاری از معنا هستند.»
او خاطرنشان کرد بر خلاف چنین ادعاهایی، اسرائیل ماهها تلاشهای مختلفی داشته است تا این «مشکل پیچیده» را حل کند.
نتانیاهو همچنین خبر داد در ادامه عملیات اسرائیل در شهر رفح، تا به حال حدود «نیم میلیون نفر» از فلسطینیها مناطق نبرد را ترک کردهاند و همچنین ابراز نگرانی جهانی از «فاجعه انسانی» در این شهر را رد کرد.
در حالی که واشنگتن یکی از منتقدان عملیات گسترده اسرائیل در رفح است، نخستوزیر اسرائیل اعلام کرد: «فاجعه انسانی که از آن سخن به میان میآید، واقعیت ندارد و نخواهد داشت.»
سازمان ملل روز سهشنبه اعلام کرد از حدود ۱۰ روز پیش که اسرائیل دستور تخلیه شرق رفح را صادر کرده است، تا به حال ۴۵۰ هزار فلسطینی که به رفح پناه آورده بودند، آواره شدهاند.
سازمان ملل همچنین اضافه کرده که ۱۰۰ هزار فلسطینی نیز بهدلیل آغاز دوباره درگیری میان اسرائیل و حماس در شمال غزه از خانههای خود گریختهاند. این نشان میدهد درمجموع یک چهارم جمعیت غزه طی حدود یک هفته بار دیگر آواره شدهاند.