رسانه آمریکایی در این گزارش به حکم اخیر دیوان کیفری بینالمللی اشاره کرده که بر اساس آن رژیم صهیونیستی باید فوراً به عملیاتهای خود در رفح پایان داده و گذرگاههای مرزی را به نحوی باز کند که کمکهای بشردوستانه بدون هیچ اختلالی به مردم غزه برسند.
رئیسجمهور آمریکا باید با حمایت از حکم اخیر دادگاه لاهه علیه حمله به رفح، تلاش کند تا ضمن احیای اعتبار ازدسترفته خود در اخلاق و سیاست، احتمال پیروزی خود در انتخابات ریاستجمهوری کشورش را هم بهبود بخشد.
به گزارش ایسنا، رسانه آمریکایی در این گزارش به حکم اخیر دیوان کیفری بینالمللی اشاره کرده که بر اساس آن رژیم صهیونیستی باید فوراً به عملیاتهای خود در رفح پایان داده و گذرگاههای مرزی را به نحوی باز کند که کمکهای بشردوستانه بدون هیچ اختلالی به مردم غزه برسند. رای این دادگاه الزام قانونی دارد، اما دیوان کیفری هیچ سازوکاری برای اجرای احکام خود ندارد. این بدین معناست که اجرای این حکم به شورای امنیت سازمان ملل و شخص «جو بایدن» رئیسجمهور آمریکا بستگی خواهد داشت.
این فرصت خوبی است تا بایدن سیاست شکستخورده خود در قبال غزه را بهبود بخشد. رئیسجمهور آمریکا در ظاهر از رژیم صهیونیستی میخواهد ارسال کمکهای بشردوستانه به غزه را تسهیل کرده و از حملهای تمامعیار به شهر جنوبی رفح در باریکه غزه خودداری کند. بااینحال، هفت ماه است که «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر رژیم صهیونیستی کار خود را میکند و بایدن را نادیده میگیرد. اکنون فرصت مناسبی است که ببینیم بایدن عزم و جسارت واداشتن تلآویو به تبعیت از حکم دیوان کیفری را دارد یا خیر.
بایدن اهرم قدرت خوبی برای اعمال فشار به رژیم صهیونیستی دارد. او میتواند تا زمانی که این رژیم قوانین بینالمللی را نقض میکند، ارسال بستههای تسلیحات تهاجمی و موشک و بمبهای سنگین به این رژیم را متوقف کند.
بایدن در ماه دسامبر اجازه تصویب قطعنامه شورای امنیت برای مداخله سازمان ملل در تحویل کمکهای بشردوستانه را نداد؛ اما کمی بعد دستور ساخت یک بندر موقت در ساحل غزه را صادر کرد که هزینهای معادل ۳۲۰ میلیون دلار داشت. این بندر، اما راه به جایی نبرده و تاثیر چندانی در افزایش محمولههای تحویلی به غزه نداشته است. به گزارش نیویورکتایمز، این بیشتر یک ژست توخالی و گرانقیمت است که در عمل نتیجهای ندارد.
رسانه آمریکایی با اشاره به انتقادهای بایدن از روسیه در حمله به اوکراین و ادعاهای بایدن درباره «نظم جهانی قاعدهمند»، گزارش داد تداوم حمایت آمریکا از جنگ نتانیاهو در غزه باعث شده دولت ایالات متحده در انظار جهانیان ریاکار و دو رو جلوه کند.
نویسنده این گزارش میگوید: «بگذارید واضح بگویم. سیاست بایدن در غزه یک شکست اخلاقی، عملی و سیاسی است. این سیاست، آمریکا را در مرگ غیرنظامیان و گرسنگیدادن به کودکان همدست کرده و موضع ما در اوکراین را تضعیف کرده است. این سیاست در ازبینبردن حماس یا آزادسازی اسیران به اسرائیل کمکی نکرده و امنیت آن را در درازمدت بهبود نبخشیده است. سیاست بایدن همچنین ممکن است به محبوبیت او در ایالتهای سرنوشتساز برای انتخابات مانند میشیگان آسیب بزند.»
این در حالی است که برنامه جهانی غذا از بروز قحطی تمامعیار در بخشهایی از غره خبر داده و سازمان ملل میگوید این وضعیت از زمانی که رژیم صهیونیستی به رفح حمله کرد، وخیمتر شده است. سازمان جهانی غذا هفته گذشته اعلام کرد: «بخشهایی از غزه وجود دارند که تقریباً هیچ سوخت و کمکی به آنها نمیرسد. عملیاتهای بشردوستانه در غزه در مرز سقوط قرار دارند.»
نیویورکتایمز با اشاره به تاکید نتانیاهو بر لزوم حمله تمامعیار به رفح برای از بین بردن حماس، گزارش داد، این حمله نمیتواند اهداف رژیم صهیونیستی را محقق کند. در این گزارش امده است: «طولانیشدن جنگ غزه برای نتانیاهو مفید است، اما به نفع اسرائیلیها، آمریکاییها و فلسطینیان نیست.»
هفته گذشته «کریم خان» دادستان ارشد دیوان کیفری بینالمللی گفت این دادگاه به دنبال صدور حکم بازداشت برای چهرههای مرتبط با درگیریهای اخیر غزه است، از جمله «بنیامین نتانیاهو» و «یوآو گالانت» وزیر جنگ رژیم صهیونیستی. این درخواست که به دلیل متهم شدن این مقامات به جنایت علیه بشریت مطرح شده، واکنشهای فراوانی را در پی داشته است، از جمله از سوی آمریکا که شدیداً با آن مخالفت کرد.
روزنامه آمریکایی با اشاره به این که رژیم صهیونیستی هیچ طرح مشخصی برای مدیریت غزه ارائه نداده، به بایدن توصیه کرد با اقدامی قاطع از عملیات تهاجمی صهیونیستها در رفح جلوگیری کرده و با کمک به کاهش وخامت فاجعه انسانی در غزه، به ادعاهای خود در حمایت از نظم جهانی قانونمحور جامه عمل بپوشاند.