bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۷۳۹۷۷۳
روزنامه اصولگرا:

ضرغامی هنوز برای کاندیداتوری تصمیم نگرفته، احتمال ثبت‌نام زاکانی

ضرغامی هنوز برای کاندیداتوری تصمیم نگرفته، احتمال ثبت‌نام زاکانی

«عزت‌الله ضرغامی هنوز تصمیمی مبنی‌بر حضور در انتخابات ریاست‌جمهوری نگرفته است و گویا تمایل چندانی نیز برای حضور ندارد. البته این احتمال وجود دارد که در ساعات پایانی ثبت‌نام انتخابات اتفاق دیگری رخ دهد و ضرغامی به‌عنوان داوطلب در انتخابات ریاست‌جمهوری ثبت‌نام کند. برخلاف عزت‌الله ضرغامی به‌نظر می‌رسد علی زاکانی، شهردار تهران قصد حضور و نام‌نویسی در انتخابات ریاست‌جمهوری دارد.»

تاریخ انتشار: ۱۳:۲۳ - ۰۸ خرداد ۱۴۰۳

روزنامه فرهیختگان متعلق به دانشگاه آزاد از احتمال ثبت نام علیرضا زاکانی شهردار تهران برای انتخابات ریاست جمهوری خبر داد.

این روزنامه نوشت: فقط دو روز دیگر تا آغاز زمان رسمی ثبت‌نام داوطلبان انتخابات ریاست‌جمهوری در وزارت کشور باقی مانده است. در این مدت اما گمانه‌زنی‌های ضدونقیضی درمورد چگونگی حضور داوطلبان اصولگرا در انتخابات مطرح شده است.

در این میان برخی از شخصیت‌ها صراحتا حضور احتمالی خود در انتخابات را رد کردند. برخی نیز حضور خود در انتخابات ریاست‌جمهوری را قطعی کردند. تعدادی از چهره‌ها نیز فعلا ترجیح داده‌اند نسبت به گمانه‌زنی‌های انتخاباتی درمورد حضور یاعدم حضور، تایید یاعدم تاییدی نداشته باشند.

بعد از حادثه تلخی که برای رئیس‌جمهور اتفاق افتاد، برخی این گزاره را مطرح می‌کردند که احتمالا گزینه‌هایی از درون دولت برای ریاست‌جمهوری نام‌نویسی کنند تا دولت رئیسی با همان فرمان در چهار سال آینده به پیش برود. به همین جهت شنیده‌ها از حضور برخی از چهره‌های درون دولت در انتخابات ریاست‌جمهوری حکایت دارد، البته به‌نظر می‌رسد اصولگرایان نیز هنوز تصمیم قطعی درباره چگونگی حضور خود در انتخابات و اجماع روی کاندیدایی در انتخابات را نگرفته‌اند.

حساب‌وکتاب اصولگرایان برای انتخابات ریاست‌جمهوری

به‌نظر می‌رسد برگزاری زودهنگام انتخابات باعث شده بازار گمانه‌زنی درباره احتمال حضور بیشتر چهره‌های اصولگرا داغ شود. اصولگرایان به‌تازگی انتخابات مجلس را پشت‌سر گذاشته‌اند و در سایه حضور کم‌رمق اصلاح‌طلبان، رقابت درون اصولگرایان جدی شده است. حالا و در شرایطی که طیف‌های مختلف اصولگرایان انتخابات مجلس دوازدهم را با حواشی بسیاری پشت‌سر گذاشتند، به‌نظر می‌رسد چالش اصلی همچنان اجماع روی یک فرد خاص در انتخابات ریاست‌جمهوری باشد. با توجه به اینکه طیف‌های درون‌اصولگرایی در انتخابات مجلس، مشخصا چند دسته شده بودند، احتمال اینکه در انتخابات ریاست‌جمهوری نیز چند گزینه از اصولگرایان در انتخابات بیایند که هیچ‌کدام حاضر نشوند به نفع دیگری کنار بکشند هست؛ در چنین شرایطی مشخص نیست آیا اصولگرایان قرار است فضایی مثل انتخابات ۹۲ را تجربه کنند یا خیر.

امیرحسین ثابتی: طبیعی است که بخشی از بدنه سیاسی دولت از سعید جلیلی حمایت کنند

در حاضر و برمبنای گمانه‌زنی‌ها چند گزینه جدی درمورد کاندیداتوری ریاست‌جمهوری مطرح است. سعید جلیلی ازجمله افرادی است که به‌نظر می‌رسد حضورش برای نام‌نویسی در انتخابات ریاست‌جمهوری قطعی شده است. خبرگزاری فارس در خبری اعلام کرد حضور سعید جلیلی در انتخابات ریاست‌جمهوری قطعی شده است.

علاوه‌براین علی‌اصغر نخعی‌راد، نماینده مجلس دوازدهم نیز در گفت‌وگویی به این موضوع اشاره کرد که به همراه سه نفر از نماینده‌های مشهد ازجمله میثم ظهوریان، نصرالله پژمانفر، اخلاقی در دیداری با سعید جلیلی از وی برای حضور در انتخابات دعوت کردند که جلیلی نیز اعلام کرده که در انتخابات نام‌نویسی خواهد کرد.

امیرحسین ثابتی، نماینده مجلس دوازدهم و از نزدیکان جلیلی ضمن تایید خبر حضور جلیلی در انتخابات ریاست جمهوری در گفت‌وگو با «فرهیختگان» در این‌باره توضیح داد: «خبر حضور جلیلی که همان خبری است که فارس منتشر کرد قطعی است و تصمیم به حضور دارند؛ چون ایشان در دولت رئیسی مسئولیتی نداشتند حتما گزینه درون دولت نیستند؛ جلیلی نه وزیر بود، نه در شورا بود. جایگاه حقوقی ایشان همان مجمع تشخیص و نماینده رهبری در شورای عالی امنیت ملی بود، که هردو با دولت ارتباطی ندارد.

اما اینکه بخشی از بدنه دولت، چه سیاستمداران چه طرفداران سیاسی و گفتمانی دولت با ایشان همراه باشند، قابل پیش‌بینی است و طبیعی هم هست؛ چراکه رویکرد گفتمانی و سیاسی ایشان با رئیسی شباهت‌های بالایی داشتند. جلیلی در سال ۹۶ به خاطر آقای رئیسی اصلا در انتخابات ثبت‌نام نکرد و حدود ۳۰ سخنرانی جدا برای رئیسی انجام داد. در سال ۱۴۰۰ هم به نفع رئیسی کنار کشید و بعد از انتخابات هم به ایشان اعلام کرد از بیرون دولت، تحت عنوان تشکیلات دولت سایه که داشتند، به آقای رئیسی کمک می‌کند.

لذا طبیعی است که بخش قابل توجهی از بدنه سیاسی دولت، وزرا و حتی بدنه اجرایی دولت با جلیلی همراه باشند اما درمورد کم و کیف آن باید خود صحبت کنند.» با توجه به این موارد به نظر می‌رسد سعید جلیلی ازجمله افرادی خواهد بود که ممکن است به‌عنوان گزینه مورد حمایت دولت فعلی در انتخابات ریاست‌جمهوری شرکت کنند اما به نظر نمی‌رسد سعید جلیلی تنها گزینه دولت برای مشارکت و نقش‌آفرینی در انتخابات ریاست‌جمهوری باشد.

بذرپاش یکی از گزینه‌های دولت در انتخابات ریاست‌جمهوری چهاردهم؟

جبهه شریان ازجمله گروه‌های سیاسی نزدیک به دولت نیز این روزها رسما ستاد انتخاباتی ریاست‌جمهوری را راه‌اندازی کرده و در حال فعالیت است.

به‌نظر می‌رسد این گروه به افرادی ازجمله مهرداد بذرپاش نزدیک است. میثم نادی، رئیس ستاد انتخابات جبهه شریان درمورد گزینه‌های موردنظر شریان در انتخابات ریاست‌جمهوری مطرح کرد: «بعد از حادثه تاسف‌برانگیزی که برای رئیس‌جمهور اتفاق افتاد، رهبر انقلاب هم در پیام مکتوب در صحبت‌های خود تاکید داشتند که کار نباید مختل شود؛ لذا بعد از فضای سوگی که شکل گرفت، ناگزیریم برای ایام انتخابات بدون توجه به برنامه نباشیم و فعالیت‌مان را به صورت جدی، انجام دهیم. مجموعه شریان، تصمیم خود را گرفته است و ستاد انتخابات شریان رسما فعالیت خود را شروع کرده است.

از بین گزینه‌های محتمل برای ریاست‌جمهوری جلسه‌های مختلفی داشتیم و دیدگاه‌های آن را مورد بررسی قرار دادیم. جمع‌بندی ما هم تقریبا مشخص شده و از گزینه نهایی نیز دعوت به عمل آوردیم؛ چراکه معتقدیم می‌بایست کار نیمه‌تمام رئیسی تمام شود و کار را که کرد آنکه تمام کرد؛ لذا براساس همین نگاه، معتقدیم که باید یکی از یاران و همراهان جناب آقای رئیسی، به مردم پیشنهاد شود و چنانچه ملت ایران موافق تمام کردن راه نیمه‌تمام آقای رئیسی باشند؛ ان‌شاءالله مسیر خدمت باز باشد. گزینه ما از یاران و همراهان آقای رئیسی است.»

میثم نادی درباره اینکه مهرداد بذرباش ازجمله گزینه‌های مطرح برای حمایت جبهه شریان خواهد بود یا خیر نیز گفت: «آقای بذرباش جزء گزینه‌های اصلی مدنظر هستند، اما می‌بایست یکی دو روز تا شروع ثبت‌نام و اعلام رسمی آن منتظر بمانیم.» براین اساس به‌نظر می‌رسد گمانه‌زنی‌ها مبنی‌بر حضور مهرداد بذرپاش در انتخابات قوت بیشتری پیدا کرده است و ثبت‌نام وزیر راه دولت سیزدهم به‌عنوان یکی از گزینه‌های درون دولت در انتخابات نیز تقریبا قطعی به‌نظر می‌رسد. »

ضرغامی هنوز تصمیم نگرفته، احتمال ثبت‌نام زاکانی

عزت‌الله ضرغامی، وزیر میراث فرهنگی نیز ازجمله افرادی است که گمانه‌زنی‌هایی مبنی‌بر حضور احتمالی وی در انتخابات منتشر شده است. اما پیگیری‌های خبرنگار «فرهیختگان» نشان می‌دهد برخلاف اخبار منتشرشده، عزت‌الله ضرغامی هنوز تصمیمی مبنی‌بر حضور در انتخابات ریاست‌جمهوری نگرفته است و گویا تمایل چندانی نیز برای حضور ندارد. البته این احتمال وجود دارد که در ساعات پایانی ثبت‌نام انتخابات اتفاق دیگری رخ دهد و ضرغامی به‌عنوان داوطلب در انتخابات ریاست‌جمهوری ثبت‌نام کند. برخلاف عزت‌الله ضرغامی به‌نظر می‌رسد علی زاکانی، شهردار تهران قصد حضور و نام‌نویسی در انتخابات ریاست‌جمهوری دارد و این تصمیم هم قطعی است.

زاکانی ازجمله افرادی است که در انتخابات ۱۴۰۰ به نفع رئیسی کنار کشید؛ حالا اما مشخص نیست او قصد دارد در شب‌های انتخاباتی به نفع کاندیدای کنار بکشد یا خیر. پرویز فتاح، رئیس بنیاد مستضعفین نیز ازجمله افرادی است که اخباری مبنی‌بر حضور و کاندیداتوری وی در انتخابات منتشر شده و گفته می‌شود، ممکن است محسن منصوری، معاون اجرایی رئیس‌جمهور نیز رئیس ستاد انتخاباتی وی باشد. با توجه به گزینه‌هایی که تا الان در انتخابات معرفی شده است، اگر مشارکت و اجماعی نیز روی هیچ‌کدام از آن‌ها صورت نگیرد، احتمالا تا انتخابات تیر ماه آرای اصولگرایان میان این نامزدها تقسیم خواهد شد.

اسامی تازه در راه است…

در این میان چهره‌های زیادی حضور دارند که هنوز حضور قطعی آن‌ها در انتخابات مشخص نیست. تا لحظه تنظیم گزارش اسامی افرادی مثل علی شمخانی، صادق محصولی، مسعود زریبافان برای حضور در انتخابات ریاست‌جمهوری مطرح شده است و ممکن است همچنان اسامی‌ای به این داوطلبان اضافه شود.

bato-adv
bato-adv
bato-adv