bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۷۴۲۰۸۷

عباس عبدی: نامزد‌های نمایندگی بقیه مردم کجا هستند؟

عباس عبدی: نامزد‌های نمایندگی بقیه مردم کجا هستند؟

«بیایید این ۸۰ نامزد را در یک قاب قرار دهیم و آن را با قاب جامعه ایران مقایسه کنیم؛ چه نسبتی میان آن‌ها برقرار خواهد بود؟ از نظر ظاهر، پوشش، افکار سیاسی و فرهنگی، سبک زندگی، قومیت، دین و ارزش‌های دینی، پیشینه، رویکرد‌های حل مساله و اداره کشور و... بعید می‌دانم که بیش از ۳۰ یا ۳۵ درصد مردم را نمایندگی کنند.»

تاریخ انتشار: ۱۰:۰۴ - ۱۶ خرداد ۱۴۰۳

عباس عبدی در یادداشتی با عنوان «حضور ناهنجار غیبت مشارکت» در روزنامه اعتماد نوشت: ۵ روز فرصت ثبت‌نام برای نامزدهای ریاست‌جمهوری پایان یافت و نام‌نویسی ۸۰ نفر به نسبت اغلب مشهور پذیرفته شد که کم‌سابقه است و به‌طور طبیعی اغلب آن‌ها در روزهای آینده به دلایلی از جمله اطلاع یافتن غیررسمی از ردصلاحیت خود یا به نفع دیگر نامزدهای رای‌آور، انصراف خواهند داد تا از این طریق برای خود امتیازی کسب کنند.

آن‌ها هم که می‌مانند یا رد می‌شوند، هر کدام بهره‌ای خواهند برد یا ائتلاف باندی می‌کنند، همچنانکه در سال ۱۴۰۰ همه آن‌ها به سرعت پست و مقامی گرفتند یا برای آینده نامعلوم خود رزومه درست می‌کنند و یکی از آنان هم که نامزد غیرخودی بود بالطبع تداوم حضور در عرصه عمومی را انتخاب کرد. ولی این‌بار هنوز معلوم نیست که سیاست رسمی به برگزاری چه نوع انتخاباتی تعلق خواهد گرفت؟ پس منتظر موعد مقرر اعلام نتایج صلاحیت‌ها هستیم. تا این مرحله دو نکته مهم وجود دارد که باید به آن توجه داشت.

اول وجود این تعداد نامزد است که فرض محال می‌پذیریم که همه آنان صادقانه پا به میدان گذاشته‌اند و با انگیزه خدمت به مردم قصد شرکت جدی در انتخابات را دارند. در این صورت باید پذیرفت که آنان باید پشتوانه بزرگ علمی و مدیریتی داشته باشند، زیرا افراد به صفت شخصی و با اتکا به دانش فردی نمی‌توانند برای حل مسائل کشور برنامه‌ای ارایه دهند و مهم‌تر اینکه باید نیروهای شایسته و همفکری برای اجرای این برنامه همراهش باشند.

طبیعی است که این کار به صورت فردی ممکن نیست. به عبارت دیگر هر کدام از نامزدها باید در حد نمایندگی از یک حزب و تشکیلات سراسری باشند تا هم برنامه‌ای مدون ارایه دهند و هم نیروهای خود را برای اقناع مردم به مشارکت و رای دادن و سپس در صورت پیروزی اداره دولت بسیج کنند.

روشن است که ظرفیت حزبی هر کشور بسیار محدود است. پس قریب به اتفاق این نامزدها فاقد این ویژگی هستند. اگر کسی بدون آگاهی به چنین الزاماتی نامزد شود به معنای این است که تصورش از جایگاه مزبور بسیار بسیط و پیش‌پا افتاده است. بدون تردید تصور بسیاری از آنان آن اندازه ساده‌لوحانه است که خود را شایسته نامزدی این صندلی می‌دانند. البته قبلا هم شاهد پیروزی چنین نامزدهایی بوده‌اند و این هم آنان را تشویق می‌کند که نامزد شوند.

مهم‌تر از همه این است که تصور می‌کنند مردم هم به آنان رای می‌دهند. به‌طور کلی ساختار سیاسی ایران خود را برای نهادهای انتخاباتی مجلس و ریاست‌جمهوری مناسب‌سازی نکرده است. برای چنین کاری باید نهادهای حزبی را با تمام توان به رسمیت شناخت و مانع تقویت آن‌ها نشد. هر دو مشکل فوق فقط با وجود احزاب قابل حل است و به میزانی که از نظام حزبی فاصله داشته باشیم انتخابات کارایی و کارکرد مثبت خود را بروز نخواهد داد.

نکته دوم بسیار مهم‌تر است. بیایید این ۸۰ نامزد را در یک قاب قرار دهیم و آن را با قاب جامعه ایران مقایسه کنیم؛ چه نسبتی میان آن‌ها برقرار خواهد بود؟ از نظر ظاهر، پوشش، افکار سیاسی و فرهنگی، سبک زندگی، قومیت، دین و ارزش‌های دینی، پیشینه، رویکردهای حل مساله و اداره کشور و… بعید می‌دانم که بیش از ۳۰ یا ۳۵ درصد مردم را نمایندگی کنند. به‌طور قطع تایید صلاحیت‌شدگان نهایی خیلی کمتر از این ارقام جامعه را نمایندگی می‌کنند. پس نامزدهای نمایندگی بقیه مردم کجا هستند؟

خیلی واضح است آنان مجاز به تشکل‌یابی نیستند، به صورت انفرادی هم نمی‌آیند، چون اطمینان دارند رد می‌شوند و حضورشان هم پرهزینه خواهد بود. در واقع سوال اصلی این است که چرا نمایندگان آنانی که اکثریت جامعه هستند حضور ندارند؟ توجه کنیم رای دادن و مشارکت هم نشانه تایید این نوع نمایندگی نیست، چون رای دادن ناشی از مصالح و ملاحظات گوناگونی است.

شاید گفته شود که آن‌ها شرایط قانونی یا ضوابط شورای نگهبان را ندارند. پس نباید بیایند و اگر آمدند شایسته است که ردصلاحیت شوند. این پاسخ مساله را حل نمی‌کند، زیرا این پاسخ، پرسش مهم‌تری را به وجود می‌آورد؛ اینکه حکومت تا کی و چگونه می‌تواند بدون نمایندگی این اقشار گسترده ادامه دهد؟ اگر چشم‌اندازی بر گسترش حامیان بود قابل فهم بود. مثلا از طریق افزایش کارایی دولت یا جلب مشارکت آنان؛ ولی هنگامی که هر دو عامل در حال ضعیف‌تر شدن است، بالطبع چشم‌انداز نیز منفی‌تر خواهد بود.

پیدا کردن پاسخ به مساله دوم برای همه نیروهای سیاسی در اولویت قرار دارد.

جلال
Iran (Islamic Republic of)
۲۲:۳۱ - ۱۴۰۳/۰۳/۱۷
ساختار حکومت در ایران وانحصار وگره خوردن آن در در امر انتخابات ریاست جمهوری به یک چالش بزرگ تبدیل شده ومردم عملا از حیث انتخابی آزاد محروم واراده یک شخص در تعین ریاست جمهوری بر کسی پوشیده نیست واین مسله با روح جمهوریت در تضاد سیصد و شصت درجه ایی میباشد .کاملا مشارکت در انتخابات را برای اکثریت مر دم بی معنا میکند .به امید روزی که شاهد انتخاب درست وآزاد در امر ریاست جمهوری که تجلی اراده مردم میباشد را در کشورمان شاهد باشیم
محمد صالحی
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۱۷ - ۱۴۰۳/۰۳/۱۷
همه کسانی که کاندید شده اند خودشان مسبب همین وضع موجود هستن .همگی فقط پر رو
ناشناس
United States of America
۱۵:۰۸ - ۱۴۰۳/۰۳/۱۷
در زندان. نقطه.
ناشناس
Denmark
۱۲:۵۴ - ۱۴۰۳/۰۳/۱۷
یک سری بزنی به زندان اوین تعدادی از نماینده مردم را اونجا و بقیه اونها را هم توی زندان های دیگه پیدا میکنی
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۵۵ - ۱۴۰۳/۰۳/۱۷
عباسه با این اه و تلپش نمی دونه که نرم جهانی از این در صد پایینتره
این از فرمایشات دموکراسیه که برای آن یقه پاره می کنید
مهدي
Iran (Islamic Republic of)
۱۹:۲۶ - ۱۴۰۳/۰۳/۱۷
اصلا چرا نظام‌مقدس و مردمی باید خودشو با نرم جهانی مقایسه کنه؟
زیر ۹۸.۵ درصد یعنی همه پرسی مجدد نظام لازمه
یعنی چکار کردید که درصد مشارکت از ابتدای انقلاب افتاده به ۸ درصد!!!!!
متولد35
Iran (Islamic Republic of)
۲۱:۳۷ - ۱۴۰۳/۰۳/۱۷
ما به نرم جهان کاری نداریم. مرد بزرگ فرمود، میزان رای ملت است. حالا شما برو دنبال نرم مستکبران.
انتشار یافته: ۴۱
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۱۱ - ۱۴۰۳/۰۳/۱۶
البته خب طبیعیه امثال شما اکثریت مردم را در تشییع حاج قاسم و شهید رئیسی و راهپیمایی های سالانه 22 بهمن و روز جهانی قدس و شرکت در انتخابات و ... نمی دانید. بله با این نگاه شما، این اکثریت می شوند اقلیت و غرب گرایان و غرب زدگان و ازخودبیگانگان با فرهنگ و تمدن و روح ایران اسلامی که اقلیت هستند، می شوند اکثریت.
البته خیلی هم نگران نباشید، آقای آخوندی که نماینده این اقلیت اکثریت نما هست و سخنگوی ایده های شماست، شرف حضور پیدا کردند.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۳۸ - ۱۴۰۳/۰۳/۱۶
راهپیمایی ها و همایش های دولتی معیار نیست، تو این مملکت ۸۵ میلیون جمعیت زندگی میکنه. صد هزار نفر معادل ظرفیت ورزشگاه آزادی بیان سطح شهر تمام میدان آزادی و خیابونای اطرافش لبریز میشه. تو انتخابات قبلی نهایت ۴۰٪ رای دادن اگر داده باشن. ۶۰٪ میدونی یعنی چی؟ از این ۶۰٪ ، ۱۰٪ مشغله داشتن ۵۰٪ دیگه چی؟ بله مخالف بودن یا لااقل موافق وضع موجود نیستن. ۵۰٪ میدونی یعنی چی؟ یعنی بیش از سی میلیون نفر آدم. یعنی سیصد برابر طرفیت ورزشگاه آزادی. میدونم فهمش برات خیلی سخته.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۳۴ - ۱۴۰۳/۰۳/۱۶
شما که گردهمایی حکومتی را یک اکثریت گرایی می دانید به نظرتان چرا حاکمیت اجازه حتی یک گردهمایی مستقل به مردم عادی نمی ده و به شدت سرکوب می کنه؟ استفاده از فشنگ و تفنگ جنگی در مقابله با معترضان به گرانی نبزین معنیش چیه؟ چرا کوچکترین اعتراض و اعتصاب کارگران زحمتکش این مملکت به شدت سرکوب می شه؟ چرا کوچکترین حرفی درباره رفراندوم (درباره هر چیزی) خط قرمز محسوب می شه؟
من من
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۱۰ - ۱۴۰۳/۰۳/۱۶
دوست عزیز وقتی برای انتخابات که در چند هزار محل و شعبه و از صبح تا شب برگزار میشه مجموعا 41 درصد از جمعیت واجد شرایط مراجعه می کنن خودت باورت میشه برای تشییع و .. مثلا 50 درصد جمعیت مردم شرکت کرده باشن؟
دوست عزیز فقط برای فهم بهتر میگم..حضور مثلا 4 میلیون نفر در تهران از جمعیت16 میلیون نفری یعنی از هر 4 نفری که در ونک و تجریش و ولنجک تا شهر ری و نازی اباد و.. تا لواشون و فشم و دماوند و پاکدشت و ورامین و ... زندگی می کنن 1 نفرشون در زمان تشییع در محل مورد نظر شما حضور داشتن! فقط برای نمونه گیری برو محل خودت که احتمالا مذهبیه و از افراد دوتا کوچه بپرس ببین اصلا توی محل مذهبی هم از هر 4 نفر یکیشون اون رو در مراسم بوده؟ بعد کلاهتو قاضی کن
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۰:۲۸ - ۱۴۰۳/۰۳/۱۷
چه جالب، میگی ۴۰ درصد شرکت کردن، و از ۶۰ درصد باقی مونده ۱۰ درصد مشغله داشتن.
این ۱۰ درصد دارای مشغله رو از کجا در آواردی؟
از این کامنت شما میفهمم عباس آقا هم چقدر بی اساس مینویسه. کافر همه را به کیش خود پندارد.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۲۸ - ۱۴۰۳/۰۳/۱۷
اصلا گیریم که بر فرض محال جمعیت زیاد نشانه حقانیت باشد، با این وصف نمی‌شود نتیجه گرفت که حق با لشکر یزید بوده است؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۵۱ - ۱۴۰۳/۰۳/۱۷
دوست من اگر حکومت اکثریت را داشت از رفراندوم ترسی نداشت و آن را مطابق قانون اساسی برگزار می کرد ضمنا به منفی های دریافتی خود نگاه کن معنی اکثریت را می فهمی
حامد
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۳۲ - ۱۴۰۳/۰۳/۱۶
عبدی از جهنم بترس.
امين ميرزائى
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۵۱ - ۱۴۰۳/۰۳/۱۶
اوس محمودِ بهارى و كپتنِ اسكرامبل كرده قاليباف و تانکِ بى شنى زاكانى يه موقعى شهردار بودن اضافه تراكمم فروخته ن ... بازیافتِ زباله تو شهرداری حرفِ اوّلو میزنه ، ولى يه نوع بازيافتم هست كه مخصوصِ آبه ... مثلن زیرآب ِ حوضِ پارکو میزنی آب حوض میره تو سوراخِ تهِ حوض تو قسمتِ ذخيره ... تو بعضی پارکا سیستمِ حوض آبو برمیگردونه تو يه لوله ... اینجوریه که آب حوضی که زیرآبشو زدن به جاى ِ رفتن تو فاضلاب ِ شهرى برميگرده تو فواره ... فواره ام میره بالا ... تاریخ مصرفش که تموم شد سرنگون میشه... یعنی سقوط میکنه ، آب ِ حوضم ميريزن دور که بو نگیره ... اين ٨۰ نفری که اومده ن آب حوضن !!!!!!!!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۵۰ - ۱۴۰۳/۰۳/۱۶
اینروزا مشکل کم آبی بیداد میکنه. صنایع بزرگ با کشاورزا سر فاضلاب خروجی تصفیه خانه ها دعواشونه چون اب نیس. تو دنیای فعلی بدون تصفیه آب نمیشه زنده موند.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۵۲ - ۱۴۰۳/۰۳/۱۶
استاد میشه بفرمایید ان ۷۰ درصد چه کسانی هستند؟؟ منظورتان نمایندگان انگلیس و آمریکاست؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۰۸ - ۱۴۰۳/۰۳/۱۶
جناب عبدی عزیز از شما به عنوان نماینده 65 یا 70 درصد بقیه مردم(بنا به ادعای شما) خواهشمندیم که بر ملت منت نهاده و نامزدی ریاست جمهوری ما را به عهده بگیرید.
ناشناس
Romania
۱۳:۳۱ - ۱۴۰۳/۰۳/۱۶
فهمیدن نظر عبدی سختی نیست. غیر از این بود وضعمان هر روز بدتر از دیروز نمی شد.
محسن
Netherlands (Kingdom of the)
۱۱:۱۷ - ۱۴۰۳/۰۳/۱۶
آنچه که عیانست چه حاجت به بیانست
مهدی
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۲۸ - ۱۴۰۳/۰۳/۱۶
تقریبا ۷۰ درصد به بالا از مردم اصلا اینها را قبول ندارند
اینها غاصب، کاسب دین و نامشروع هستند
باور ندارید؟
همه پرسی مجدد نظام را برگزار کنید تا بفهمید راسته یا دروغ!!!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۴۱ - ۱۴۰۳/۰۳/۱۶
مرزهای علم آمار رو جابجا کردی،
باشه هر وقت شما بفرمایید باید تو مملکت همه پرسی برگزار شه!!
رضا
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۴۵ - ۱۴۰۳/۰۳/۱۶
جواب آقای ناشناس:
بعد از 45 سال به گفته خود امام در 12 فروردین 57 که الان این قسمت سانسور میشه و پخش نمیشه ایشان میگفتند "فرض کنیم پدران ما 40 سال پیش سلطنت پهلوی را میخواستند و حالا ما بعد انهمه سال نمیخواهیم " خوب بد نیست یک رفراندوم که خواست اکثریت مردم هست برگزار بشه آنرا که حساب پاک است از محاسبه چه باک است. ادعا میکنی پاش وایسا
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۱۶ - ۱۴۰۳/۰۳/۱۶
ناشناس ۱۳:۴۱
لازم نیس ما وقتشو معین کنیم
خودتون رییس دولت و مجلس رو تعیین کنید بیشتر از این هم وقت مردم و خودتون رو نگیرید
ناشناس جدید
Iran (Islamic Republic of)
۲۳:۲۴ - ۱۴۰۳/۰۳/۱۶
راست میگی که مرزهای آمار جابجا شده
تا همین لحظه ۵ تا مخالف و ۸۵ موافق
یعنی میشید چیزی در حدود
5.5 درصد و نه ۳۰ درصد
ببخشید
صادق
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۲۹ - ۱۴۰۳/۰۳/۱۶
وبخصوص اهل سنت
بهنام
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۳۴ - ۱۴۰۳/۰۳/۱۶
آقای عبدی یادتان نرود در ایران منصب رئیس جمهوری فرمانبر دفتر رهیری است
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۰۳ - ۱۴۰۳/۰۳/۱۶
رفتن گل بچینند
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۰۶ - ۱۴۰۳/۰۳/۱۶
از خانم مانتویی تا نماینده مجلس سیستان ، از جلیلی تا همتی ، از زاکانی تا لاریجانی اومدن وسط کار!
دیگه میخوای کی بیاد آقای عبدی؟
نکنه توقع دارید افرادی که قبلا در ساواک مشغول بکار بودن کاندید بشن؟
ح
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۱۵ - ۱۴۰۳/۰۳/۱۶
خط ساواک را خالص سازانی ادامه می‌دهند که جمع خودمانی‌شان را معادل جامعه بزرگ و متکثر ایران می‌دانند.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۴۶ - ۱۴۰۳/۰۳/۱۶
رفتند از دیوار سفارت بروند بالا! بعد از چند سال هم به روی خودشون نیارن و یهو بشن اپوزیسیون!
آقای عبدی امتحانت رو خیلی وقت پیش ها پس داده ای و بهتره به جای طلبکار بودن، حداقل سکوت کنی، سکووووت!!
ناشناس
Romania
۱۴:۵۹ - ۱۴۰۳/۰۳/۱۷
آقای عبدی لطفا یکبار بگویید آن موقع احساساتی بودیم غلتی کردیم. عذرخواهی بکنید. ولو خوب می دانید که اگر تق و توقی بشود زنده باشید یقه تون گرفته خواهد شد.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۵۷ - ۱۴۰۳/۰۳/۱۶
رفتن گل بکارند و بعد بچینند و بعد بیایند
علی
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۵۵ - ۱۴۰۳/۰۳/۱۶
اوسا عباس علف باید به دهن بزی شیرین بیاد بقیه مهم نیستند
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۴۳ - ۱۴۰۳/۰۳/۱۷
بز رو خوب گفتی
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۰۴ - ۱۴۰۳/۰۳/۱۶
جمهوری اسلامی هیچ نهاد مستقلی را برنمی تابد.از ارکان دمکراسی هیچ کدامش را نداریم.انتخابات با این شرایط شوخی بسیار تلخ است.
حسین شریعتمداری
Malaysia
۱۵:۳۴ - ۱۴۰۳/۰۳/۱۶
۹۶ درصد رو اعدام کنید بقیه با ما هستند
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۵۸ - ۱۴۰۳/۰۳/۱۶
آقای عبدی نظریات درست را در ساختاری غلط مطرح می‌کند. حاکمان کشور صراحتا می‌گویند نماینده خدا هستند و دموکراسی و پیروی از خرد جمعی را قبول ندارند. دقیقاً مثل طالبان که صراحتا اعلام کردند اعتقاد و تعهدی برای ایجاد حکومت فراگیر ندارند.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۳۹ - ۱۴۰۳/۰۳/۱۶
جریان ۴ درصدی قالیباف اند ۹۶ درصد مردم سالهاست در اداره کشور نقشی ندارند
خوزستان
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۲۲ - ۱۴۰۳/۰۳/۱۷
به عمل کار برآید به سخنرانی نیست.
bato-adv
bato-adv
bato-adv