«اینها پیامهای اولتیماتومی هستند که با پیامهای قبلی هیچ تفاوتی ندارند. او متوقف نمیشود. شرایطش با اولتیماتومهایی که هیتلر پیش از جنگ دوم جهانی میداد، فرقی ندارد. اینها همانهایی است که هیتلر به گفتنشان عادت داشت. به همین دلیل است که ما نباید به این پیامها اعتماد کنیم».
زلنسکی در واکنش به پیشنهاد صلح از سوی پوتین با بیان اینکه رئیس جمهور روسیه متوقف نخواهد شد، گفت: «شرایط پوتین برای صلح به اولتیماتومهایی که آدولف هیتلر، دیکتاتور آلمان پیش از جنگ جهانی دوم داده بود، شباهت دارد.»
به گزارش ایسنا، ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه در جریان سخنرانی در وزارت خارجه گفت: «کرملین آماده آغاز مذاکرات بدون تاخیر است.»
به نقل از شبکه خبری فرانس ۲۴، درخواستهای گستردهتری برای صلح که پوتین فهرست کرد شامل به رسمیت شناختن کریمه از سوی اوکراین به عنوان بخشی از روسیه، حفظ وضعیت غیرهستهای اوکراین، محدود کردن نیروی نظامی اوکراین و حفاظت از منافع جمعیت روسیزبان بود.
پوتین همچنین گفت که همه اینها باید بخشی از «توافقهای بینالمللی» باشد و همه تحریمهای غرب علیه روسیه باید لغو شوند.
اظهارات پوتین که برای گروهی از مقامهای ارشد وزارت خارجه روسیه مطرح شد بیانگر یک اقدام بی سابقه از سوی روسیه است که به طور واضح شرایطش را برای پایان جنگ اوکراین مطرح کرده است. کرملین نیز پیشتر گفته بود که کییف باید دستاوردهای ارضی روسیه را به رسمیت بشناسد و درخواستش برای عضویت در ناتو را لغو کند.
اما ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین بر این باور است که پوتین حتی در صورت رسیدن به اهدافش در این آتش بس مدنظر باز هم از جنگ دست بر نمیدارد.
وی در حاشیه نشست گروه هفت به کانال خبر ایتالیا گفت: «اینها پیامهای اولتیماتومی هستند که با پیامهای قبلی هیچ تفاوتی ندارند. او متوقف نمیشود. شرایطش با اولتیماتومهایی که هیتلر پیش از جنگ دوم جهانی میداد، فرقی ندارد. اینها همانهایی است که هیتلر به گفتنشان عادت داشت. به همین دلیل است که ما نباید به این پیامها اعتماد کنیم.»
در این میان، وزارت خارجه اوکراین طرح پوتین را «پوچ» و برای «گمراهکردن جامعه بینالمللی، تضعیف تلاشهای دیپلماتیک با هدف دستیابی به صلح عادلانه و تقسیم وحدت اکثریت جهان حول اهداف و اصول منشور سازمان ملل» خواند.
ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو نیز شرایط مطرح شده از سوی پوتین را برای صلح اوکراین محکوم کرد.