ذرت مکزیکی از آن میانوعدههایی است که امکان ندارد کسی دوست نداشته باشد. ترکیب ذرت و پنیر با آن سس غلیظ و خوشمزه، یک طعم منحصر بهفرد میسازد که حال آدم را خوب میکند. درست کردنش هم کار خاصی ندارد؛ فقط کافیست چند ترفند ساده را یاد بگیرید و همه مواد را به ترتیب با هم ترکیب کنید تا در نهایت، از ترکیب مواد مختلف با هم یک اثر هنری بسازید؛ میانوعدهای فوقالعاده خوشمزه که میتوانید کنار دوستان و اعضای خانواده خود از خوردن آن لذت ببرید.
ذرت مکزیکی همانطور که از اسمش پیداست اصالتاً متعلق به مکزیک است که البته طرز تهیهاش با آنچیزی که ما در ایران درست میکنیم، زمین تا آسمان تفاوت دارد. برای اینکه ذرت مکزیکی را خودتان در خانه درست کنید تا سالمتر باشد و دقیقا طعمش با ذائقهتان جور دربیاید، میخواهیم طرز تهیهاش را به شما آموزش دهیم تا با درست کردن آن، از دورهمیهایتان بیشتر لذت ببرید.
ذرت مکزیکی از آن میانوعدههایی است که امکان ندارد کسی دوست نداشته باشد. ترکیب ذرت و پنیر با آن سس غلیظ و خوشمزه، یک طعم منحصر بهفرد میسازد که حال آدم را خوب میکند. درست کردنش هم کار خاصی ندارد؛ فقط کافیست چند ترفند ساده را یاد بگیرید و همه مواد را به ترتیب با هم ترکیب کنید تا در نهایت، از ترکیب مواد مختلف با هم یک اثر هنری بسازید؛ میانوعدهای فوقالعاده خوشمزه که میتوانید کنار دوستان و اعضای خانواده خود از خوردن آن لذت ببرید.
ذرت مکزیکی همانطور که از اسمش پیداست اصالتاً متعلق به مکزیک است که البته طرز تهیهاش با آنچیزی که ما در ایران درست میکنیم، زمین تا آسمان تفاوت دارد. برای اینکه ذرت مکزیکی را خودتان در خانه درست کنید تا سالمتر باشد و دقیقا طعمش با ذائقهتان جور دربیاید، میخواهیم طرز تهیهاش را به شما آموزش دهیم تا با درست کردن آن، از دورهمیهایتان بیشتر لذت ببرید.
برای درست کردن ذرت مکزیکی قبل از هرکاری مواد زیر را تهیه کنید:
مدت زمان آمادهسازی: ۱۵ دقیقه
مرحله اول: در مرحله اول طرز تهیه ذرت مکزیکی خانگی باید ذرتها را آماده کنید. ذرت کنسروی را میتوانید از سوپرمارکت دیجیکالا در وزنهای مختلف بهراحتی تهیه نمایید. حالا قارچها را بشویید و آنها را به صورت ورقهای خرد کنید. سپس در قابلمهای مقداری آب بریزید، آن را روی شعله قرار دهید تا به جوش بیاید. در این مرحله آب لیمو را اضافه کنید و قارچها را داخل آن بریزید تا به مدت خیلی کم در آبجوش بماند. حالا قارچها را از روی حرارات بردارید و آبکشی کنید. پس از آن، آب سرد را روی آنها بریزید و کنار بگذارید.
مرحله دوم: در این مرحله باید یک قابلمه مناسب انتخاب کنید؛ کره و روغن مایع را روی حرارت بگذارید تا کره آب شود. حالا زیر شعله را زیاد کنید و ذرتها را داخل کره بریزید تا عطر و طعم آن در حین تفت خوردن به ذرت منتقل شود. علاوهبر این، ذرتها نرمتر و خوشخوراکتر شوند.
مرحله سوم: در این مرحله از طرز تهیه ذرت مکزیکی با قارچ باید قارچها را به ذرت اضافه کنیم و همه مواد را با هم مخلوط نماییم تا طعم آنها با هم ترکیب شود.
مرحله چهارم: حالا نمک، آویشن و فلفل را به مواد موجود در قابلمه اضافه میکنیم و آن را کمی تفت میدهیم تا مزه مواد تغییر کند.
مرحله پنجم: در این مرحله سس مایونز را اضافه میکنیم و آنقدر هم میزنیم تا همه مواد با هم بهخوبی ترکیب شوند.
مرحله آخر: در آخر پنیر پیتزا را به مواد اضافه میکنیم تا ذرت مکزیکی خوشطعممان آماده شود. میتوان پنیر پیتزا را به همراه کمی روغن تفت داد تا ابتدا پنیر بهطور کامل آب شود و سپس آن را به مخلوط مورد نظر اضافه کرد.
نکته ۱: میتوانید قارچها را بهجای پختن در آب جوش، تفت دهید.
نکته۲: اگر طعم سیر را دوس دارید، مقداری پودر سیر به ذرت مکزیکی خود اضافه کنید.
نکته ۳: میتوانید به جای پنیر پیتزا از پنیر چدار یا هر نوع پنیر دیگری استفاده کنید.
نکته ۴: برای طعم و رنگ بهتر، بسته به ذائقهتان، مقداری جعفری خرد شده یا پیازچه اضافه کنید.
نکته ۵: اگر قارچ دوست ندارید، میتوانید آن را حذف کنید یا بهجایش از نخودفرنگی استفاده نمایید.
میدانستید ذرت مکزیکی اصل در مکزیک، با بلال کامل درست میشود؟ چون طعم آن با بلال تازه خاصتر و متفاوتتر است. برای اینکار نیاز دارید تا ابتدا یک روش راحت و بدون دردسر برای دون کردن بلالها یاد بگیرید که در ادامه میخواهیم درباره همین روشها با شما صحبت کنیم.
دون کردن بلال برای ذرت مکزیکی را میتوانید به سه روش زیر انجام دهید:
روش اول: ابتدا باید بلالها را در آبجوش بپزید تا دانههای آن نرم شود. حالا با کمک یک چاقوی تیز یا دست، دانههای بلال را جدا کنید و در ظرفی بریزید. در این روش باید مراقب باشید تا دانههای ذرت له نشوند. به همین راحتی میتوانید دانهها را برای درست کردن ذرت مکزیکی آماده کنید.
روش دوم: ابتدا پوست بلال را بگیرید، سپس چاقو را بین یک ردیف از بلالها قرار دهید و با لبه چاقو انتهای آن ردیف را برش بزنید؛ سپس ردیف ردیف با نوک چاقو ذرتها را جدا کنید و مراقب باشید که دانههای بلال خرد نشوند.
روش سوم: میتوانید از همان ابتدا ذرتها را با دست جدا کنید؛ در این روش بهتر است ردیف اول را با چاقو جدا کنید تا جا برای برداشتن دانههای دیگر داشته باشید. حالا دانههای بلال را به سمتی که خالی است، فشار دهید تا از ریشه جدا شوند.
طرز تهیه ذرت مکزیکی ساده در منزل به همین روش است؛ بهراحتی میتوانید با ۳ یا ۴ عدد بلال، یک میانوعده خوشمزه در مدت زمانی کوتاه مهیا کنید. فقط کافیست ادامه مراحل را طبق دستورات بالا پیش ببرید.
برای آب پز کردن ذرت کافیست بلال یا دانههای جدا شده ذرت را در آب جوش بپزید تا دانههای آن کاملا نرم شوند. مدت زمان پخت بلال در این مرحله کاملا بستگی به نوع بلالتان دارد. بهتر است با یک چنگال دانهها را تست کنید تا از پخته شدن آنها مطمئن شوید. میتوانید به آب در حال جوش مقداری شکر اضافه کنید تا دانههای ذرت نرمتر و تردتر شوند؛ اما از آنجا که ممکن است شکر در این غذا با ذائقه ایرانیها خیلی جور نباشد، میتوانید آن را حذف کنید.
برای درست کردن سس ذرت مکزیکی، کاملاً دستتان باز است. میتوانید به روشی که در قسمتهای قبل توضیح دادیم، خیلی ساده سس مایونز را با نمک، فلفل و آویشن مخلوط و به عنوان یک سس ساده و خوشمزه به ترکیب ذرت، قارچ و پنیر اضافه کنید. همچنین میتوانید برای خوشطعم شدن آن، به میزان نصف سس مایونز، ماست خامهای یا چکیده در ترکیب خود بریزید و با ۲ قاشق غذاخوری پنیر پارمسان، یک طعم بهشتی ایجاد کنید.
اگر دوست دارید سس ترشتری داشته باشید، مقدار بیشتری آبلیمو بریزید و اجازه دهید سس ذرت برای مدت حداقل یک ربع در یخچال استراحت کند تا حسابی جا بیفتد. علاوهبر این پودر فلفل قرمز میتواند سس تندتری برای شما ایجاد کند و مقداری پیازچه خرد شده، یک طعم جدید به آن ببخشد. اگر طعم پنیر چدار را دوست دارید، میتوانید مقداری از آن در تهیه سس استفاده و آن را علاوهبر ذرت مکزیکی، با انواع چیپسها و سالادها میل کنید.
یک راه آسانتر و سریعتر این است که سس فرانسوی را از سوپرمارکت دیجیکالا تهیه کنید و پز از مخلوط کردن ذرت و قارچ به ترکیب اضافه کنید. این سس به اندازه کافی سرشار از انواع طعم است که ترکیب آن با ذرت فوقالعاده میشود. خوب است بدانید اکثر ذرت مکزیکیهایی که از دکههای کنار خیابان تهیه میکنید و به نظرتان خوشمزه میآید از همین سس استفاده کردهاند.
اگر از جمله طرفداران طعم سوسیس هستید و دلتان میخواهد ذرت مکزیکیتان را با عطر و طعم سوسیس خوشمزهتر کنید، میتوانید به ترکیب بالا اضافه نمایید. به این صورت که باید ابتدا سوسیسها را به صورت نگینی خرد کنید و پس از تفت دادن ذرت در کره، داخل قابلمه بریزید تا حدود ۵ دقیقه با کره مخلوط شود. سپس قارچهایی را که از قبل برش زدهاید، به آن اضافه کنید و کمی آبلیمو بریزید. در پایان هم کمی پنیر پیتزا اضافه نمایید، درب قابلمه را بگذارید و زیرش را خاموش کنید تا پنیر کاملا آب شود. طرز تهیه ذرت مکزیکی با قارچ و کالباس هم به همین صورت است؛ فقط باید به جای سوسیس، از کالباس استفاده کنید.
بهتر است برای پخت ذرت مکزیکی، از ذرت خشک استفاده نکنید. چون این ذرتها معمولاً برای بو دادن و درست کردن پفیلا استفاده میشوند. در واقع ذرت خشک بهتر است پخته نشود. چون با هیچ روشی نمیتوان آن را نرم و خوشمزه کرد؛ بنابراین برای پخت ذرت مکزیکی از کنسرو ذرت، بلال یا دانههای تازه ذرت استفاده کنید.
علاوهبر روشهایی که بالاتر درباره آنها حرف زدیم، برای پخت بلال میتوانید از روشهای زیر هم استفاده کنید:
بلالها را از پوست و تارهایشان جدا کنید و بشویید؛ سپس آنها را مستقیم روی شعله گاز قراردهید و با استفاده از یک انبر بچرخانید تا همه جایشان بهطور یکنواخت کبابی شوند. در این روش بلالها در مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه میپزند. در نهایت بلالها را با کره چرب کنید و مقداری نمک روی آن بپاشید تا آماده سرو شود.
در روش بعدی میتوانید پس از جدا کردن پوست و تارهای بلال و شستنشان، آنها را با کره چرب کنید و مقداری نمک روی آن بپاشید. سپس هر بلال را در یک تکه فویل آلومینیومی بپیچید. دمای فر را از قبل روی ۲۰۰ درجه سانتیگراد قرار دهید و حدود ۳۰ تا ۴۰ دقیقه، بلالها را در فر بپزید.
روشهای مختلفی برای تنوری کردن بلال وجود دارد که هر کس میتواند با توجه به سلیقه خود یکی از آنها را انتخاب کند. ما میخواهیم در این قسمت یک روش کاملا متفاوت به شما آموزش دهیم. در این روش هم ابتدا پوست و تارهای بلال را جدا میکنیم؛ قابلمهای را برمیداریم و کف آن را با مقداری از پوستهای بلال، میپوشانیم. حالا بلالها را از وسط به دو نیمه تقسیم میکنیم تا بهراحتی در قابلمه جا شوند. سپس آنها را روی پوستها در داخل قابلمه میچینیم. در مرحله بعد مقداری شیر به همراه آب را به قابلمه اضافه میکنیم و اجازه میدهیم تا بلالها کاملا بپزد و آب داخل قابلمه بخار شود. سپس مقداری کره آب شده را به وسیله یک فرچه آشپزی روی بلالها میمالیم تا کاملا آماده سرو شود.
در ادامه به دو سوال مهم پاسخ دادهایم که ممکن است سوال شما هم باشد:
چگونه ذرت مکزیکی رژیمی آماده کنیم؟
برای درست کردن ذرت مکزیکی رژیمی، باید سس مایونز را حذف و ماست کمچرب را جایگزین کنید. همچنین بهتر است از پنیر پیتزای رژیمی استفاده نمایید.
آیا کودکان میتوانند ذرت مکزیکی بخورند؟
بهتر است در ذرت مکزیکی خود از ادویه و سس کمتری استفاده کنید تا یک تغذیه سالم برای کودکان محسوب شود. زیرا ذرت دارای مقادیر بالایی از مواد مغذی است که میتواند به بهبود رشد کودکان کمک کند.
طرز تهیه ذرت مکزیکی روشهای مختلفی دارد که شما میتوانید با توجه به ذائقه خود یکی از آنها را انتخاب کنید. ما در این مطلب انواع روشهای آن را توضیح دادیم و گفتیم که ذرت را هم میتوانید به شیوههای مختلفی بپزید. از آنجایی که ذرت مکزیکی طرفداران زیادی دارد و هزینهی آمادهسازی آن زیاد نیست، میتوانید پای این میانوعده خوشمزه را به دورهمیهایتان باز کنید تا اعضای خانواده و مهمانها از تجربه طعم بینظیرش لذت ببرند.
منبع: خبرآنلاین