از آغاز مراسم حج امسال در مطبهای مجموعهها و درمانگاهها در مکه و مدینه، ۳۴۳۳۹۰ نفر و در درمانگاهها ۴۶۳۳۲ ویزیت شدهاند.
گزارش دریافتی از مرکز پزشکی حج و زیارت حاکیست در روزهای اخیر مراجعات زائران به مراکز درمانی در دو شهر مدینه و مکه افزایش یافته و بیش از یک میلیون و ۶۲ هزار خدمات به حجاج ایرانی بیت الله الحرام، ارائه شده است.
به گزارش تسنیم، به گفته سید علی مرعشی رئیس مرکز چزشکی حج و زیارت، از ابتدای عملیات حج ۱۴۰۳ در ۲۴ اردیبشهت ماه و حضور زائران ایرانی در شهرهای مدینه و مکه تا غروب ششم تیر زائران ایرانی در بیمارستان و درمانگاههای اصلی وابسته به این مرکز در مکه و مدینه، تاکنون در بخشهای سونوگرافی ۶۴۰ مورد، اکو ۴۳۹ مورد، رادیولوژی ۳۹۱۲ مورد و بیش از ۱۹۶۰۰ نفر در بخش آزمایشگاه خدمات دریافت کردهاند.
از آغاز مراسم حج امسال در مطبهای مجموعهها و درمانگاهها در مکه و مدینه، ۳۴۳۳۹۰ نفر و در درمانگاهها ۴۶۳۳۲ ویزیت شدهاند. همچنین تا عصر چهارشنبه ۲۲۳ نفر در دو بخش آقایان و بانوان و ۲۰۲ نفر نیز در بخش ccu، در بیمارستان مکه بستری بودهاند و ۲۵۵۴۳ نفر هم از ویزیت تخصصی در مکه و مدینه استفاده کردهاند.
از مجموعه خدمات ارائه شده در بیمارستانها، مطبها و درمانگاهها در مکه و مدینه، ۸۰۷۲۱ نفر از خدمات تزریقات، ۹۰۸۳۰ نفر از تست قند خون و فشار خون، ۲۵۰۷ نفر از نوار قلب، ۶۹۲۴ نفر از پانسمان، ۱۲۱۳۳ نفر از سرم تراپی، ۷۸ نفر از عمل جراحی و بخیه و ۶۲ نفر از گچ گیری و آتل استفاده کردند. همچنین در حال حاضر ۲۴ بیمار در بیمارستانهای عربستان و ۲۹ بیمار هم در بیمارستان مکه مرکز پزشکی بستری و تحت مداوا قرار دارند.
در این گزارش تعداد فوتیهای زائران ایرانی ۲۳ نفر اعلام شده که از این تعداد ۱۸ نفر مرد و ۵ نفر هم از بانوان هستند و ایست قلبی و گرمازدگی عامل اصلی فوت این افراد عنوان شده است. البته به دلیل آموزشهای مناسب و ارائه خدمات بهداشتی به موقع تعداد فوتیهای ایران به نسبت دیگر کشورهای اسلامی کمتر بوده است.
در این گزارش آمده است که با شروع پروازها در اول تیر تا ۶ تیر ۶۰ بیمار با توجه به نیازهای درمانی شان در اولویت پرواز برای بازگشت به کشور قرار گرفتند تا بتوانند بقیه روند درمان را در کنار خانواده شان در ایران ادامه دهند.