طبق گزارش اندیشکدهی حکمرانی دانشگاه شریف و نظرسنجی ایسپا، ۸۳.۶ درصد کاربران ایرانی از فیلترشکن استفاده میکنند. استفاده از فیلترشکن بعد از فیلتر شدن «اینستاگرام» و «واتساپ» در پاییز ۱۴۰۱ تا به امروز (طبق نظرسنجی ایسپا در اسفند ۱۴۰۲) سه برابر شده است و به طور میانگین هر کاربر ایرانی در طول روز، چهار ساعت از فیلترشکن استفاده میکند.
انجمن تجارت الکترونیک تهران در گزارشی گردش مالی بازار خرید و فروش ابزارهای فیلترشکن را در کشور سالانه بالغ بر ۵ هزار میلیارد تومان برآورد کرد.
به گزارش سیتنا، انجمن تجارت الکترونیک تهران در بخشی از گزارش کیفیت اینترنت ایران در بهار ۱۴۰۳ نوشت است: طبق گزارش اندیشکدهی حکمرانی دانشگاه شریف و نظرسنجی ایسپا، ۸۳.۶ درصد کاربران ایرانی از فیلترشکن استفاده میکنند.
استفاده از فیلترشکن بعد از فیلتر شدن «اینستاگرام» و «واتساپ» در پاییز ۱۴۰۱ تا به امروز (طبق نظرسنجی ایسپا در اسفند ۱۴۰۲) سه برابر شده است و به طور میانگین هر کاربر ایرانی در طول روز، چهار ساعت از فیلترشکن استفاده میکند.
در ادامه این گزارش تاکید شده است: بر اساس گزارش آزمایشگاه داده و حکمرانی، دستکم ۳۰ درصد از کاربران اینترنت در کشور ماهانه تا ۱۵۰ هزار تومان برای خرید/تمدید اشتراک VPN متقبل هزینه میشوند. با در نظر گرفتن تعداد کاربرهای اینترنت کشور، گردش مالی بازار خرید و فروش ابزارهای فیلترشکن سالانه بالغ بر ۵ هزار میلیارد تومان برآورد میشود.
انجمن تجارت الکترونیک تهران افزوده است: هزینهای که میتوانست با برنامهریزی و سیاستگذاری مناسب زمینهساز توسعه زیرساخت ارتباطی کشور باشد، اما افسوس که در وضعیت کنونی نهتنها نوعی تحمیل هزینه اضافی به سبد مصرف خانوار ایرانی است، بلکه همزمان به تولید نارضایتی اجتماعی در سطح گسترده و خدشهدار کردن هر چه بیشتر تجربهی کاربران اینترنت دامن میزند.
گفتنی است؛ تخمین گردش مالی VPN با استفاده از این مفروضات ارائه شده است: کاربران VPN در کشور: ۸۰ درصد از کل کاربران/کاربران VPN پولی: ۳۵ درصد از کل کاربران VPN / میانگین مبلغ پرداختی ماهانه: ۵۵ هزار تومان/ تعداد کل کاربران (یکتا): ۴۰ میلیون نفر.
توضیح: مسلما در صورتی که این محاسبه با تغییر مفروضات از جمله میانگین پرداختی کاربران و تعداد کل کاربران یکتا اینترنت در کشور و رند کردن به سمت بالا تکرار شود، نتیجه نهایی به میزان متنابهی افزایش خواهد یافت.