bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۷۵۹۴۱

ناخدا خورشيد تقوايي جايزه گرفت

تاریخ انتشار: ۱۰:۱۶ - ۱۲ ارديبهشت ۱۳۹۰


نخستين جشنواره بين‌المللي فرهنگي هنري خليج فارس شب گذشته با معرفي برگزيدگان به كار خود پايان داد تا فيلم ناصر تقوايي پس از 25 سال باز هم نامش در ميان مدعيان مطرح شود.
 
هرچند ناصر تقوايي در اين مراسم حضور نداشت اما بازيگرش از وي تقدير كرد تا حق مطلب را به اين فيلمساز ايراني ادا كرده باشد. 

مراسم اختتاميه نخستين جشنواره بين‌المللي فرهنگي هنري خليج فارس با حضور معاون اول رييس‌جمهور، وزير ارشاد، مسوولان استان هرمزگان و جمع زيادي از هنرمندان، پژوهشگران و محققان عرصه خليج فارس و نيز جمعي از مردم بندرعباس در تالار شهيد آويني اين شهر برگزار شد.

در ابتداي مراسم همايون اميرزاده مديركل فرهنگ و ارشاد اسلامي و دبير نخستين جشنواره بين‌المللي فرهنگي هنري خليج فارس گزارشي از اين جشنواره ارايه كرد. وي نام خليج فارس را ريشه‌دار در باورهاي اصيل ايرانيان پاك نهاد توصيف كرد و گفت: اين پدران و مادران شرافتمند ما بودند كه حتي در روزگار فترت حاكمان اين مرز و بوم، تن به ستم‌ديدگي و ظلم‌كشي‌ ندادند و از كيان خليج فارس دفاع كردند.

در اين مراسم همچنين پس از اجراي موسيقي توسط گروه سازهاي بادي هرمزگان كه تنها گروه اركستر سازهاي بادي در كشور و اعضاي آن همگي فارغ‌التحصيلان هنرستان موسيقي هستند، سيدمحمد حسيني وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در سخناني ابراز اميدواري كرد، برگزاري جشنواره آغازي براي حركتي گسترده در تمام زمينه‌هاي مختلف و مرتبط با موضوع خليج فارس باشد.

وي گفت: از اين پس بايد هر استان مسووليت يك بخش از كار جشنواره را به عهده بگيرد تا ما شاهد برنامه‌هاي متعدد در سراسر كشور باشيم. لازم است ايرانيان خارج از كشور هم در اين جشنواره مشاركت كنند. حسيني افزود: مي‌توان با نگاهي فرهنگي و هنري تاريخ منطقه و جايگاه خليج فارس را در همبستگي مردم منطقه بررسي كرد. به هر حال از زواياي مختلف مي‌توان به اين مساله پرداخت. مثلا رويارويي مردم با پرتغالي‌ها، انگليسي‌ها و امريكايي‌ها در خليج فارس از ديرباز تاكنون شايد از نكات مغفول باشد كه كمتر به آن پرداخته شده است.

وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي همچنين با اشاره به سابقه نام خليج فارس در متون و نقشه‌هاي كهن تاكيد كرد: مدارك فراواني وجود دارد و در هر متن كهن و مستندي در دنيا همه جا نام خليج فارس مطرح است. به واقع اينجا مهم‌ترين و حساس‌ترين نقطه جهان است و بيهوده نيست كه غربي‌ها آن را «هارتلند» (قلب زمين) مي‌نامند.

در مراسم اهداي جوايز كه با حضور معاون اول رييس‌جمهور، وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي، معاون سينمايي وزير ارشاد، قائم مقام سازمان صدا و سيما و استاندار و مديركل ارشاد استان هرمزگان برگزار شد، از هنرمندان بسيار تقدير به عمل آمد.

محمد بزرگ‌نيا كارگردان فيلم «راه آبي ابريشم» و داريوش ارجمند كه با درخشش در فيلم «ناخدا خورشيد» ياد خليج فارس را در اذهان مردم ثبت كرده است ازجمله اين برگزيدگان بودند. ارجمند به هنگام دريافت جايزه‌اش خليج فارس را تنفس‌گاه مردم ايران ناميد و از اينكه بسياري از فيلم‌هاي مربوط به اين خطه از سرزمين‌مان در شمال كشور ساخته شده است، ابراز تاسف كرد و همچنين از ناصر تقوايي فيلمساز اهل جنوب كه به گفته او اولين بار حركت دادن لنج را از او آموخت، تقدير كرد. ناخدا خورشيد نام فيلمي است ايراني به نويسندگي و كارگرداني ناصر تقوايي كه در سال ۱۳۶۵ ساخته شده و بازيگراني همچون داريوش ارجمند، علي نصيريان، سعيد پورصميمي و پروانه معصومي در آن به ايفاي نقش پرداخته‌اند. اين فيلم كه برداشت آزادي است از داستان «داشتن و نداشتن» ارنست همينگوي، سيمرغ بلورين بهترين بازيگر نقش اول مرد (داريوش ارجمند) و لوح زرين بهترين بازيگر نقش دوم مرد (سعيد پورصميمي) را در پنجمين جشنواره فيلم فجر به خود اختصاص داده است.

همچنين ناصر تقوايي جايزه يوزپلنگ برنزي چهل و يكمين دوره جشنواره بين‌المللي فيلم لوكارنو را بخاطر فيلم ناخدا خورشيد دريافت كرد.

ناصر تقوايي‌زاده ۱۳۲۰ آبادان يكي از كارگردانان برجسته ايراني است. وي فارغ‌التحصيل ادبيات و زبان فارسي است. او فعاليت سينمايي خود را با همكاري در گروه فني فيلم خشت و آينه به كارگرداني ابراهيم گلستان آغاز كرد.

در حال حاضر او به عكاسي به صورت مستقل و تدريس فيلمنامه‌نويسي در موسسه كارنامه مشغول است. ازجمله فيلم‌هاي اين كارگردان سينما مي‌توان به صادق كرده، آرامش در حضور ديگران، نفرين، ناخدا خورشيد، اي‌ايران، كشتي يوناني و كاغذ بي‌خط اشاره كرد. اين در حالي است كه فيلم‌هاي زنگي و رومي و چاي تلخ همچنان نيمه‌تمام مانده‌اند.

برچسب ها: ناصر تقوایی
bato-adv
bato-adv
پرطرفدارترین عناوین