پس از نشست ناتو در واشنگتن در ماه ژوئیه، «رجب طیب اردوغان»، رئیس جمهور ترکیه گفت که امکان ادامه همکاری ناتو با دولت اشغالگر وجود ندارد.
منابع آگاه روز پنجشنبه به رویترز گفتند که ترکیه از ماه اکتبر به دلیل جنگ اشغالگران در نوار غزه مانع همکاری ناتو و اسرائیل شده است. این منابع همچنین توضیح دادند که این ائتلاف نباید تا پایان جنگ با اسرائیل به عنوان شریک با این رژیم همکاری کند.
به گزارش ایسنا، این در حالی است که اسرائیل از موقعیت شریک ناتو برخوردار است و روابط نزدیک خود را با ائتلاف نظامی و برخی از اعضای آن، به ویژه بزرگترین متحد خود، ایالات متحده، تقویت میکند.
قبل از جنگ اسرائیل در نوار غزه در هفت اکتبر، ترکیه عضو ناتو در تلاش بود تا روابط طولانی مدت خود با این رژیم را اصلاح کند. اما از آن زمان، آنکارا به شدت از جنگ در نوار غزه که معتقد است نسل کشی است، انتقاد کرده و همه تجارت ۲ طرفه را متوقف کرده است. ترکیه همچنین از بسیاری از متحدان غربی به دلیل حمایت از اشغالگران انتقاد کرده است.
این منابع که نخواستند نامشان فاش شود، گفتند که ترکیه از ماه اکتبر به همه تعاملات ناتو با اشغالگران از جمله جلسات و آموزشهای مشترک، اعتراض کرده است، زیرا «کشتار» فلسطینیان توسط اشغالگران در غزه را نقض اصول بنیانگذار ناتو میداند.
تحقیقات سازمان ملل در ژوئن به این نتیجه رسید که اسرائیل در مراحل اولیه جنگ نوار غزه مرتکب جنایات جنگی شده است.
تحقیقات اشاره دارند اقدامات اشغالگران به دلیل تلفات گسترده غیرنظامیان جنایت علیه بشریت است. تلآویو این موضوع را رد کرده و میگوید که عملیاتهایش در نوار غزه که منجر به شهادت بیش از ۴۰ هزار نفر شده، «هدفش از بین بردن حماس است».
این منابع گفتند که ترکیه به اجرای این ممنوعیت ادامه خواهد داد و اجازه نخواهد داد اشغالگران تا پایان جنگ به تعامل خود با ناتو ادامه دهند یا آن را تقویت کنند، زیرا معتقد است اقدامات این رژیم در غزه ناقض قوانین بینالمللی و حقوق بشر جهانی است.
پس از نشست ناتو در واشنگتن در ماه ژوئیه، «رجب طیب اردوغان»، رئیس جمهور ترکیه گفت که امکان ادامه همکاری ناتو با دولت اشغالگر وجود ندارد.
اخیرا نیز، «یسرائیل کاتس»، وزیر امور خارجه اسرائیل پس از اینکه اردوغان به نظر میرسید تهدید به ورود به اراضی اشغالی کرده از ائتلاف ناتو خواست ترکیه را اخراج کند.
جنگ غزه پس از ترور طنین انداز «اسماعیل هنیه» رئیس دفتر سیاسی حماس در تهران، وارد سیصدویکمین روز خود شده که ممکن است حکایت از تشدید تنش منطقهای بین ایران و اشغالگران داشته باشد که شدیدتر از دوره قبلی است.