رسیدن نرخ اسکناس آمریکایی به رقم ۵۹ هزار و ۶۰۰ تومانی و تغییر روند مجدد آن میتواند سیگنال برخورد با کف قیمتی را مخابره کند. در نتیجه میتوان گفت برآیند نیروهای کاهشی و افزایشی بازار در حال حاضر منجر به حضور نرخ دلار در کانال ۶۰ هزار تومانی شده است. اما مشاهده روند کلی نرخ دلار در سال جاری نیز این امر را تایید میکند.
در روز دوشنبه، قیمت دلار در بازار آزاد با افزایش ۵۵۰ تومانی به مرز ۶۰ هزار تومان رسید که از دید برخی از تحلیلگران ارزی، به معنای رسیدن این ارز به نقطه تعادلی خود در ماههای اخیر است. با توجه به نوسانات اقتصادی و وجود برخی ریسکها در بازار بازه قیمتی ۵۹ هزار و ۵۰۰ تومان تا ۶۰ هزار و ۵۰۰ تومان میتواند به عنوان نقطه صلح بازار شناخته شود.
به گزارش دنیای اقتصاد، دلار آزاد در کانال ۵۹ هزار تومانی دوام نیاورد. پس از یک روز حضور نرخ این ارز در رقم ۵۹ هزار و ۶۰۰ تومان، روز گذشته مجددا به پلههای نخست کانال ۶۰ بازگشت. همین امر سبب شد برخی از فعالان بازار کریدور ۶۰ هزار تومانی را نرخ تعادلی بازار بدانند.
یکی از مهمترین عوامل موثر بر افزایش قیمت دلار در بازار آزاد، نوسانات روانی و انتظارات منفی در میان فعالان اقتصادی و مردم است. پس از تجربه تورم بالا و نوسانات ارزی قابل توجه در سالهای گذشته، بسیاری از مردم و فعالان اقتصادی به دنبال حفظ ارزش داراییهای خود هستند. این نگرانیها باعث شده حتی با کوچکترین تغییرات در شرایط سیاسی یا اقتصادی، تقاضا برای دلار افزایش یابد.
در هفتههای اخیر، شایعات و اخبار مربوط به تغییرات در سیاستهای اقتصادی دولت و همچنین افزایش تنشهای بینالمللی، بهشدت بر بازار ارز تاثیرگذار بوده و نقش مهمی در افزایش قیمت دلار ایفا کرده است. اما در چند روز گذشته به واسطه عدم گسترش درگیریها، بخشی از هیجانات موجود در بازار تخلیه شده و نرخ دلار به سطوح قیمتی پایینتر بازگشته است.
رسیدن نرخ اسکناس آمریکایی به رقم ۵۹ هزار و ۶۰۰ تومانی و تغییر روند مجدد آن میتواند سیگنال برخورد با کف قیمتی را مخابره کند. در نتیجه میتوان گفت برآیند نیروهای کاهشی و افزایشی بازار در حال حاضر منجر به حضور نرخ دلار در کانال ۶۰ هزار تومانی شده است. اما مشاهده روند کلی نرخ دلار در سال جاری نیز این امر را تایید میکند.
میانگین نرخ دلار آزاد در ۳ ماه زمستان سال گذشته برابر ۵۵ هزار و ۱۳۵ تومان بود. در روزهای پایانی سال نرخ این ارز به واسطه تقاضای آخر سال به رقم ۶۰ هزار تومان رسید. اما مشاهدات پیشین حاکی از آن است که اثر تقاضای آخر سال با شروع به کار رسمی بازار در سال جدید از نیمه فروردین ماه کمرنگ شده و حباب دلار تخلیه میشود.
در سال جاری همزمان شدن این تاریخ با وقوع درگیری میان ایران و رژیم صهیونیستی سبب شد کاهش اثر تقاضای آخر سال محسوس نباشد و نرخ تا حوالی رقم ۶۷ هزار تومان نوسان کند. اتمام مناقشات نرخ دلار را در سطوح قیمتی کانالهای ۵۷ و ۵۸ هزار تومانی به تعادل رساند. اما با توجه به نرخ تورم کشور از زمستان سال گذشته تاکنون به نظر میرسد ارقام زیر ۵۹ هزار تومان دیگر در بازار طرفداری نداشته و کانالهای ۵۹ و ۶۰ تعادل جدید بازار محسوب میشوند.
دیروز دوشنبه ۲۲ مرداد ماه روند نرخ شاخصهای ارزی در معاملات غیررسمی بازار تهران افزایشی بود. هر برگ اسکناس دلار آزاد در عصر روز گذشته با رشد ۵۵۰ تومانی خود نسبت به نرخ روز پیشین در رقم ۶۰ هزار و ۱۵۰ تومان معامله شد. یورو و پوند نیز به ترتیب با ۴۰۰ و ۴۵۰ تومان رشد در ارقام ۶۵ هزار و ۸۰۰ تومان و ۷۶ هزار و ۸۵۰ تومان معامله شدند.
بازار سکه در ایران بهشکل مستقیم از نرخ ارز تاثیر میپذیرد. چرا که ارزش ذاتی هر قطعه سکه طلا برابر است با حاصلضرب نرخ دلار آزاد در بهای جهانی اونس طلا و ضریب تبدیل اونس به گرم سکه، در بازار روز گذشته نیز همبستگی نرخ دلار و سکه مشهود بود. در روز دوشنبه، قیمت هر سکه طلا طرح جدید با افزایش ۱۵۵هزار تومانی به رقم ۴۱ میلیون و ۸۴۵ هزار تومان رسید. حباب قیمتی این کالای سرمایهای نیز در روز گذشته حوالی رقم ۷ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان محاسبه شد.