bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۷۶۴۱۳۸

پایان بازی با طالبان و چراغ سبز به داعش، «خراسانی» کیست؟

پایان بازی با طالبان و چراغ سبز به داعش، «خراسانی» کیست؟

«عبدالحمید خراسانی» که تا چندی پیش از به قدرت رسیدن دوباره طالبان فردی گمنام بود، از طریق فضای مجازی و به لطف تبلیغات دستگاه‌های امنیتی و اطلاعاتی حکومت اشرف غنی به شهرت رسید.

تاریخ انتشار: ۲۱:۴۹ - ۲۴ مرداد ۱۴۰۳

طی روز‌های اخیر، رد پای جریان هماهنگ افغان هراسی و ایران هراسی به اکانت‌ها و برخی اشخاص در افغانستان نیز باز شده و گزارش حاضر، پدیده عبدالحمید خراسانی را بررسی کرده که پیش از این به لطف دستگاه امنیتی حکومت سابق تاحدودی به شهرت رسید.

به گزارش تسنیم، «عبدالحمید خراسانی» که تا چندی پیش از به قدرت رسیدن دوباره طالبان فردی گمنام بود، از طریق فضای مجازی و به لطف تبلیغات دستگاه‌های امنیتی و اطلاعاتی حکومت اشرف غنی به شهرت رسید.

خراسانی پس از تأسیس گروهی موسوم به «نهضت اسلامی مقاومت» با استفاده از فضای مجازی تلاش کرد تا با دامن زدن به تعصبات، روی اختلافات قومی در افغانستان موج سواری کرده و از این طریق برای خود در میان مخالفان حکومت اشرف غنی پایگاه مردمی ایجاد کند.

این چهره جنجالی در سال ۹۸ توسط وزارت کشور دولت سابق افغانستان بازداشت شد، بازداشتی که به قویترین سندی برای مخالفان حکومت تبدیل شد تا خراسانی را بین خود بپذیرند. اگرچه وی در بحبوحه به قدرت رسیدن دوباره طالبان به طور مخفیانه‌ای از زندان آزاد شد.

مأموریت خراسانی به ازای آزادی

این فرد گمنام، چندی پیش، باوجود انتقادات شدید علیه طالبان به چهره‌ای محبوب تبدیل شده بود و پس از سقوط جمهوریت با توجه به ارتباط نزدیکی که با «امرالله صالح» و حتی «احمد مسعود» داشت، موفق شد تا به عنوان نفوذی به ساختار دولت جدید رخنه کند و به عنوان فرمانده پلیس ولایت پنجشیر نیز منصوب شود.

عبدالحمید پس از رسیدن به این مقام به عنوان یک فرمانده تاجیک‌تبار، طالبان را به تعصبات قومی و رفتار تبعیض‌آمیز متهم کرد، تا ضربه‌ای به بدنه نظام نوپا زده و به اختلافات قومی ساختار حکومت جدید دامن بزند.

حضور این چهره جنجالی به عنوان فرمانده پلیس پنجشیر دیری نپایید و پس از مدتی کوتاه عبدالحمید اعلام کرد به دلیل اختلافاتش با رهبری طالبان از سمت خود کناره‌گیری کرده است.

فرد نفوذی دولت سابق پس از آن نیز به مدت کوتاهی به عنوان فرماندار شهرستان «احمدآبای» ولایت «پکتیا» منصوب شد، اما یک روز پس از اظهارات تهدیدآمیز علیه ایران برکنار شد.

خراسانی پس از این نیز در بزنگاه‌های مختلف از جمله غائله بدخشان بر سر پاکسازی مزارع خشخاش با موضع‌گیری‌های خود تلاش داشت به مسائل قومی دامن بزند. وی چندی بعد نیز به دلیل اظهارات مسئله‌آفرین علیه ایران، توسط طالبان خلع سلاح گردید و حقوق و امتیازاتش قطع شد.

پایان بازی «عبدالحمید خراسانی» با کارت طالبان

عبدالحمید خراسانی هفته جاری در اظهاراتی تفرقه‌افکنانه علیه مردم افغانستان و ایران داشت که واکنش صریح «ذبیح‌الله مجاهد» سخنگوی حکومت طالبان را نیز در پی داشت.

مجاهد تصریح کرد این فرد هیچ سمت و مقامی در افغانستان ندارد و خانه به دوش است.

خراسانی واکنش شدیدی به اظهارات مجاهد نشان داد و در یک موضع‌گیری، هرگونه ارتباط با طالبان را رد کرد که این گفته‌ها در واقع حاکی از پایان دوران بازی وی با کارت طالبان و تفرقه‌افکنی از این طریق است.

خراسانی در پیامی به «افغانستان اینترنشنال»، سخنان مجاهد را «بی‌معنی» خواند و گفت که علا‌قمند مقام و منصب حکومتی و منتظر فرمان کسی نیست.

وی اظهار داشت: «اگر می‌دانستیم که این نظام قبیله‌ای شما بدتر از نظام فاشیستی غنی به سوی قوم‌گرایی و انحصار قدرت روان است، مسیر ما جایی دیگر می‌بود و در برابر ظلم و تعصب به جهاد خود ادامه می‌دادیم».

به نظر می‌رسد سخنان نامتعارف خراسانی علیه جمهوری اسلامی ایران و مردم افغانستان همچنین واکنش به ترد شدن در سیستم طالبان، احتمالا چراغ سبزی به داعش خوراسان است.

bato-adv
bato-adv
bato-adv