bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۷۶۸۹۵

جن‌گيران سياسي از كجا آمده اند؟

تاریخ انتشار: ۱۲:۰۲ - ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۰


 محمود احمدي‌نژاد، رئيس‌جمهور در جلسه اخير هيات دولت با اشاره به برخي شايعات خرافي مبني بر وجود رمال در هيات دولت اظهار كرد: «بحث‌هاي شنيده شده در خصوص رمالي در دولت باعث انبساط خاطر شد. اگر بنا باشد رمال و جن‌گير كارآيي داشته باشند چرا آنان كاري براي خودشان نمي‌كنند.»

فرداي آن روز غلامحسين محسني اژه‌اي سخنگوي قوه‌قضائيه در نشست خبري با خبرنگاران بازداشت افرادي با عنوان رمال، پيشگو و جن‌گير را تاييد كرد. شايد «استفاده از نيروهاي ماوراي طبيعي و توسل به جن و رمال براي اداره امور كشور» را بيشتر در داستان‌ها ديده باشيم ولي چه خوشمان بيايد و چه نيايد اين موضوع واقعيتي است كه مي‌توان براي آن شواهد و قرائني يافت.
 
البته تمامي اين شواهد و قرائن به يك جريان انحرافي ختم مي‌شود كه مدت هاست بر سر زبان‌ها افتاده است. با اين حال اين سوال مطرح است كه موضوع ارتباط اين رمال‌ها يا جن‌گيرها با سياست از كجا شروع شد. 

نقش عالمان ديني در زمينه افشاگري و مقابله با جريانات انحرافي بسيار قابل توجه بود. يكي از اين چهره‌ها آيت‌الله محمد تقي مصباح يزدي بود كه طي دو هفته گذشته بارها در محافل مختلف حضور پيدا كرد و نسبت به انحراف در مسائل ديني و اعتقادي هشدار داد اما رئيس موسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني(ره) پنج شنبه هفته گذشته نخستين گردهمايي فراگير قرارگاه عمار را فرصت دانست و علاوه بر برشمردن آسيب‌هاي فرقه انحرافي به برخي ديگر از موضوعات روز مانند تمايل اين جريان به جن گيرها و رمال‌ها اشاره كرد.
 
وي با تاكيد بر اينكه براي شناخت دين بايد به دين شناسان مراجعه كرد نه جن‌گيران و مرتاضان، ادامه داد: «كدام عاقل اين را مي‌پذيرد كه انسان براي شناخت دين، اهل آن را رها كند و برود سراغ جن گير، مرتاض و امثال آن.» 

عضو مجلس خبرگان رهبري تصريح كرد: «براي اينكه به اين دام نيفتيم بايد دين را از دين شناسان صالح و مورد اعتماد بشناسيم، بدانيم هر كس كه علم بسيار دارد حتما مطابق علمش عمل نمي‌كند.»

فرمانده سپاه پاسداران نيز در اين خصوص در مراسم اجلاسيه سرداران و ۱۴ هزار و ۶۰۰ شهيد استان فارس اظهار داشت: «مردم هيچ‌گونه انحرافي را تحمل نمي‌كنند و به دنبال شيطان داخلي و جن و انس نيستند. يكي از نقدهاي تند به جريان انحرافي در مراسم هفتمين همايش حكمت مطهر بيان شد. غلامعلي حداد عادل رئيس كميسيون فرهنگي يكي از شركت‌كنندگان در اين مراسم بود كه نسبت به تسلط گفتمان ماوراء الطبيعه بر جامعه هشدار داد.» 

وي با بيان اينكه آيا اين امامي كه در سال‌هاي جواني كتاب‌هاي عرفاني مي‌نوشته زمان انقلاب و هنگام سخن گفتن با مردم و مسئولان سخن از امور ماورايي به ميان مي‌آورد؟ شما كجا ديده‌ايد كه رهبري با جوانان و مسئولين در زمينه اداره كشور سخن از امور ماوراء الطبيعه به ميان بياورند؟ ايشان از همه مي‌خواهند كه فكر و استدلال كنند‌، تاكيد كرد: «بايد مراقب باشيم اين گفته ماوراء‌الطبيعه مسلط بر جامعه نشود. اين امور اصلي و اساسي است اما جا و اندازه دارد.»

حداد عادل ادامه داد: «اين شيوه اگر رواج پيدا كند چه معنايي دارد؟ مي‌بينيد كه در جامعه چه خبر است، رمال و غيب‌گو هر روز بيشتر مي‌شود و ببينيد كه وزارت اطلاعات در اين حوزه با چه علف‌هاي هرزي روبه‌رو است. همچنين با رواج چنين مسائلي راه بر تفكر عقلي بسته مي‌شود يعني كسي مي‌آيد و حرفي مي‌گويد كه انگار از عالم غيب به او وحي شده كه اين كار را بكند، اگر كسي نقدي به او داشته باشد بايد دهانش را ببندد و اينگونه نمي‌‌توان نقد كرد.»

سيد مرتضي نبوي ديگر چهره اصولگراست كه در افشاگري چهره جريان انحرافي و كاربردشان از جن و رمال نقش بسزايي داشت.
 
وي حدود يك سال پيش استارت افشاگري نسبت به يك جريان انحرافي را زد. البته بحث به‌كارگيري از نيروهاي ماوراي طبيعه و اجنه در اداره كشور خيلي پيش‌تر از نبوي مطرح شده بود ولي چون شائبه سياسي از اين سخنان مي‌رفت خيلي مورد توجه قرار نگرفت. وي گفت: «به نظر مي‌رسد اين جريان انحرافي با توسل به يكسري مسائل شيطاني كه دور از واقعيت هم نيست و طبق آيات قرآني جزو اعتقادات مسلمانان هم هست، سعي مي‌كنند افراد را تحت تأثير قرار دهند.» 

وي با تاكيد بر اينكه داستان شياطين، انس و جن دور از واقعيت نيست، گفت: «آنها طبق آيات قرآن عليه انبيا توطئه مي‌كردند، لذا شايد اين جريان انحرافي با توسل به بعضي از افرادي كه از طريق راه باطل، فسادانگيز و انحرافي به برخي توانمندي‌هاي ماورايي رسيدند، سوء استفاده مي‌كنند و جاذبه‌هاي اين گروه توانسته تأثيري روي برخي افراد بگذارد و حمايت ايشان را جلب كند.»
 
حسين فدايي دبيركل جمعيت ايثارگران هم در اين‌باره گفت: «جريان انحرافي و نفوذي توسل به اجنه و شياطين را مطرح مي‌كنند كه در خور انسان مومن، شيعه، مقلد و مقيد به خط فقاهت نيست. اين عقايد شيطاني است زيرا مجموعه آنچه مطرح شد در فضايي از توجيهات ديني، توجيهات غيبي، به كارگيري طلسم و تسخير اجنه و... سامان پيدا مي‌كند.»

تلاش براي آزادي يك جن گير
همزمان با انتشار خبر دستگيري 25 نفر از نزديكان جريان انحرافي برخي از سايت‌هاي خبري طي اخبار غير رسمي اعلام كردند كه يكي از افرادي كه مهارت خاصي در امور متافيزيكي از جمله ارتباط با عوالم ديگر و انجام برخي اقدامات توسط نيروهاي متافيزيكي دارد توسط ضابطين يكي از نهادها دستگير شد. گفته مي‌شود پس از دستگيري او، يكي از مقامات پيگيري و درخواست‌هاي مكرر و كم سابقه‌اي براي آزاد كردن وي داشته اما هنوز اين فرد آزاد نشده است. در اين حال برخي رسانه‌ها ادعا كرده‌اند كه در جريان تحقيقات از اين فرد، براي بازجويان وي مشكلاتي به‌وجود آمده است! ولي تا مدت‌ها تنها اين خبر توسط هيچ مقامي تاييد و تكذيب نشد.

ارتباط فرقه‌هاي رمالي با دولت و سپس پوزش
حتي روزنامه كيهان نيز در اولين شماره هفته جاري طي يك مقاله مفصل به فعاليت گسترده و مشكوك جريان انحرافي و ارتباطي كه با «فرقه‌هاي رمالي، عرفاني، رسانه‌اي و رانتخوار» دارند اشاره كرد. اين گزارش دستگيري فردي به نام «عباس.غ» توسط نيروهاي اطلاعاتي را تاييد و تصريح كرده بود كه اين فرد ضمن اعتراف به ارتباط با برخي مسئولين دولتي از برخي فعاليت‌هاي خود براي جريان انحرافي منسوب به دولت پرده برداشت اما كيهان تصريح كرد كه جريان انحرافي با فشار به مسئولين اين نهاد امنيتي و معرفي او به عنوان كساني كه مانع از فعاليت دولت در عرصه‌هاي مختلف مي‌شود و از رئيس‌جمهور مي‌خواهند كه شخصا مسئله را پيگيري و خواهان آزادي عباس.غ شوند اما اين نهاد امنيتي بدون توجه به فشارها و بدگويي‌هاي سياسي عمليات شناسايي اعضاي شبكه جريان انحرافي و مرتبطين با آنها را آغاز كرده است و تمامي فعاليتهاي آشكار و پنهان اين جريان را تحت رصد قرار مي‌دهد. البته انتشار اين مقاله مصادف شد با حضور همزمان محمود احمدي‌نژاد و حيدر مصلحي وزير اطلاعات در جلسه هيات دولت كه در آن يكي از مسائلي كه رئيس‌جمهور مطرح كرد شايعه ارتباط دولتش با جن گيرها و رمال‌ها بود.

انبساط خاطر احمدي‌نژاد از شنيدن اخبار رمالي
رئيس‌جمهور با اشاره به برخي شايعات خرافي مبني بر وجود رمال در هيات دولت اظهار كرد: «بحث‌هاي شنيده شده در خصوص رمالي در دولت باعث انبساط خاطر شد. اگر بنا باشد رمال و جن‌گير كارآيي داشته باشند چرا آنان كاري براي خودشان نمي‌كنند.»
 
البته انعكاس اظهارات احمدي‌نژاد در خبرگزاري‌ها كيهان را واداشت كه از خوانندگان خود پوزش بخواهد. چرا كه از نظر كيهان «در بخش‌هايي از گزارش نيز به اخباري استناد شده بود كه صحت آنها تاييد شده نيست.»

رمالان و جن گيران دستگير شده اند
بعد از تاييد و تكذيب‌هاي بسيار بود كه يكي از مقام‌هاي مسئول در قوه قضائيه خبر از دستگيري نه تنها يك جن‌گير بلكه چند نفر به اين اتهام داد. حجت‌الاسلام غلامحسين محسني اژه‌اي عصر روز دوشنبه هفته جاري در سومين نشست خبري خود در سال 90 در جمع خبرنگاران در پاسخ به پرسشي كه اعلام شده افرادي با عنوان رمال، پيشگو و جن‌گير دستگير شدند گفت:‌ «اين موضوع صحت دارد و دادستان با عنوان مدعي العموم وارد شده و پرونده در حال مراحل مقدماتي است ولي بحث طيف و گروه مطرح نيست. تنها جرمي وارد شده و وقتي جرم وارد مي‌شود ما وارد مي‌شويم.»

خرافه‌گرايي،‌ تزگذر از رهبري و جمهوري اسلامي
جالب توجه اينكه خرافه گرايي در سياست مورد توجه شخصيت‌هاي علمي و اساتيد دانشگاه هم قرار گرفت.

تقي آزاد ارمكي استاد جامعه‌شناسي در گفت‌وگو با خبرآنلاين، درباره انگيزه‌ها و اهداف ترويج خرافه گرايي از سوي برخي از كنشگران سياسي در جامعه ايران، گفت: «خرافه‌گرايي‌اي كه امروز در حوزه سياست در كشور ما وجود دارد، عبور از ساحت دين گرايي جامعه ايراني است. يعني خرافه‌گرايي با هدف عبور از ساحت يك نظام سياسي مدرن دين‌گرا ترويج مي‌شود. به نظر من، اين خرافه گرايي تز گذر از رهبري، قانون اساسي و جمهوري اسلامي است.»

عضو هيات علمي دانشكده اجتماعي دانشگاه تهران درباره شانس تحقق ايده‌آل‌هاي جريان سياسي خرافه گرا گفت: «اين پروژه اساساً شكست خورده است. هميشه در ايران گرايشي انحرافي و حاشيه‌اي به موضوع مهدويت وجود داشته است. بابي‌گرايي هم ناشي از همين گرايش بود. اينطور جريان‌ها دير يا زود كنار مي‌روند و جامعه مسير خودش را طي مي‌كند.»

برچسب ها: جن گیر
bato-adv
bato-adv
bato-adv