فراروـ سالادها همیشه محبوباند! از پیش غذا گرفته تا مزه کنار غذا همیشه پای سالاد در میان است. اصلا وقتی روی میز یا سفره سالاد نباشد، انگار سفره یک چیز اساسی کم دارد. سالادها انقدر متنوع و هیجان انگیز و رنگارنگ هستند که تمامی ندارند. مثلا در رستورانها معمولا یک میز مخصوص فقط به سالاد اختصاص دارد که هرکدامشان انگار دارند به شما چشمک میزنند. سالادها در اصل به عنوان پیش غذا سرو میشوند، اما بعضی وقتها انقدر چیزهای خوشمزه و مقوی داخلشان هست که برای خودشان یک پا غذای اصلی به حساب میآیند. مثلا اگر سالاد سزار را تنها بخورید، آنقدر سیر میشوید که جا برای غذا نمیماند، حالا سالاد ماکارانی که جای خودش را دارد. سالادها با انواع سبزیجات مثل خیار، گوجه، انواع کلم، کاهو، هویج، خیارشور، زیتون، تخم مرغ، سیب زمینی، فلفل دلمهای، مرغ، قارچ و... تهیه میشوند و هرکدام سسهای مخصوص به خود را دارند. سالاد بادمجان سرخ شده و پنیر یکی از انواع سالادهای سرد است که بسیار خوشمزه و مجلسی است و از ترکیب بادمجان سرخ شده با پنیر فتا، جعفری و گوجه تهیه میشود. از این سالاد میتوانید به صورت شات در سینیهای فینگرفود هم استفاده کنید. اگر دوست دارید این سالاد بادمجان سرخ شده و پنیر خوشمزه را در منزل تهیه کنید، در ادامه این مطلب همراه ما باشید.
بادمجان قلمی: ۳ عدد
گوجه گیلاسی: ۲۰۰ گرم
جعفری تازه: ۱ دسته
سس سویا: ۲ قاشق غذاخوری
پنیر فتا: ۱۰۰ گرم
آرد سفید: ۲ قاشق غذاخوری
نمک: به میزان لازم
روغن برای سرخ کردن: به میزان لازم
برای درست کردن این سالاد خوشمزه، ابتدا بادمجانها را پوست و به صورت مکعبی درشت خرد کنید. بادمجانهای خردشده را داخل یک کاسه مناسب بریزید و دو قاشق آرد سفید و کمی نمک به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید. داخل یک قابلمه کمی روغن سرخ کردنی بریزید و وقتی روغن داغ شد، بادمجانهای خرد شده را به آن اضافه کنید. روغن باید به اندازهای باشد که بادمجانها داخل آن غوطهور باشند. در مرحله بعد، جعفری را خرد کنید و داخل یک کاسه بریزید. گوجه گیلاسیها را از وسط نصف کنید و به جعفری خرد شده اضافه کنید. حالا پنیر فتا را به صورت مکعبی درشت خرد کنید و داخل مواد سالاد بریزید. در آخر بادمجانهای سرخ شده را با توری از روغن خارج کنید و به مواد سالاد اضافه کنید و سس سویا را همراه با کمی نمک روی مواد بریزید. مواد سالاد را خوب هم بزنید تا مواد کاملا با هم مخلوط شوند. سالاد خوشمزه شما در این مرحله آماده سرو است، نوش جان.
نکات مهم
۱ـ هنگام خرید بادمجان سعی کنید از بادمجانهای چین اول استفاده کنید؛ چون بادمجانهای چین دوم و سوم معمولاً پر تخم و تلخ هستند. همچنین موقع خرید بادمجان حتماً بادمجانهای براق، کشیده و سنگین را انتخاب کنید. حواستان باشد که بادمجان زخمی نباشد. هنگام خرید بادمجان توجه کنید که کلاهک بادمجان هرچه کشیدهتر باشد، نشان از شیرین بودن آن است. برای درست کردن این سالاد میتوانید به جای بادمجان معمولی از بادمجان دلمهای استفاده کنید.
۲ـ در گذشته از پنیر منحصراً در سفره صبحانه استفاده میشد؛ اما امروز پنیر در تهیه و پخت انواع غذاها کاربرد دارد. پنیر فتا (رسیده در آب نمک) یکی از انواع پنیرهاست که ریشه یونانی دارد و در ظاهر به پنیر لیقوان شبیه است. ارزش غذایی این پنیر بسیار بالاست که شامل مقادیر زیادی کلسیم و ویتامینهای گروه B میشود. این پنیر نسبتاً شور است، به همین دلیل توصیه میشود در اضافه کردن نمک به غذایی که پنیر فتا دارد، دقت کنید.