bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۷۷۵۰۷۰

کیانوش رستمی؛ تبعه‌ غیرسیاسی کوزوو ‌

کیانوش رستمی؛ تبعه‌ غیرسیاسی کوزوو
‌

کیانوش رستمی چندی پیش با نوشتن نامه‌ای سیاسی به تعدادی از مسئولان، خودش را یک قربانی بزرگ توصیف کرد که عده‌ای فرصت درخشیدن با پرچم ایران را از او گرفته‌اند. کیانوش آن روز‌ها تهدید کرد اگر فدراسیون وزنه‌برداری ایران علاقه‌ای به همکاری با او ندارد، این موضوع را رسما اعلام کند؛ چراکه این وزنه‌بردار ادعا کرده بود چندین پیشنهاد خارجی دارد و می‌تواند با پرچم آن کشور‌ها مدال بگیرد.

تاریخ انتشار: ۰۷:۵۰ - ۲۵ شهريور ۱۴۰۳

کیانوش رستمی، قهرمان و مدال‌آور سابق وزنه‌برداری ایران در دو تورنمنت جهانی و بازی‌های المپیک، بالاخره تهدیداتش را عملی کرد و تبعه کشوری اروپایی به نام کوزوو شد. او طبق خبری که فدراسیون جهانی وزنه‌برداری منتشر کرده از زیر پرچم ایران خارج شده و قرار است در رقابت‌های جهانی که آبان‌ماه در بحرین برگزار می‌شود، با پرچم کوزوو روی تخته برود.

این اتفاق در شرایطی رخ داده که کیانوش چند وقتی می‌شود از تیم ملی ایران کنار گذاشته شده است. او که سالیان زیادی با اتخاذ تصمیمی بحث‌برانگیز تبدیل به نماد ورزشکارسالاری در ورزش ایران شده بود، صراحتا اعلام می‌کرد دانش مربیان تیم ملی را قبول ندارد و ترجیح می‌دهد تنهایی تمرین کند. این حربه اگرچه در سال‌های نخست برای او همراه با نتیجه بود، اما نهایتا شیب تند سقوطش از راه رسید و از چرخه ورزشکاران مدعی که بتوانند با رکوردهایشان وزنه‌برداری ایران را به مدال نزدیک کنند، خارج شد.

البته کیانوش پیش از بازی‌های المپیک پاریس دوباره سروکله‌اش پیدا شد و وعده داد که می‌تواند در همین پاریس برای ایران مدال بگیرد. ادعایی بزرگ که اختلاف فاحشی با رکورد‌های ثبت‌شده‌اش در مسابقات داشت. با وجود این، در آن برهه رستمی با نوشتن نامه‌ای سیاسی به تعدادی از مسئولان، خودش را یک قربانی بزرگ توصیف کرد که عده‌ای فرصت درخشیدن با پرچم ایران را از او گرفته‌اند. کیانوش آن روز‌ها تهدید کرد اگر فدراسیون وزنه‌برداری ایران علاقه‌ای به همکاری با او ندارد، این موضوع را رسما اعلام کند؛ چراکه این وزنه‌بردار ادعا کرده بود چندین پیشنهاد خارجی دارد و می‌تواند با پرچم آن کشور‌ها مدال بگیرد.

این رویه نهایتا به جایی رسید که با واکنش فدراسیون وزنه‌برداری همراه شد. آن‌ها شرط حضور کیانوش رستمی در تیم ملی را ترک عادت دیرینه تعیین کردند و از این گفتند که اگر قرار باشد دوباره به تیم ملی برسد، باید مثل بقیه در رکوردگیری شرکت کند و سپس هم قول بدهد زیر نظر مربیان تیم ملی وزنه بزند. کیانوش شرایط را پذیرفت و فدراسیون وزنه‌برداری هم برایش شرایطی مهیا کرد تا در دسته جدیدی که مدعی شده بود می‌تواند در آن رقابت کند وزنه بزند. نتیجه، اما وحشتناک بود؛ کیانوش در وزن ۱۰۲ کیلوگرم فقط ۲۲۰ کیلو وزنه زد. رستمی در‌حالی آن رکورد را ثبت کرد که رکورد نفر اول قهرمانی جهان عربستان ۴۰۴ کیلوگرم بود. ماحصل چیزی نبود که کیانوش در سر داشته باشد، ولی او بعد‌ها در گفت‌وگوی تندی دیگر دوباره به مسئولان فدراسیون وزنه‌برداری تاخت و از این گفت که حتی اگر رکورد دنیا را هم می‌شکست باز به او اجازه حضور در تیم ملی را نمی‌دادند.

به هر روی، رستمی چند هفته به طور رسمی از وزیر ورزش وقت ایران، یعنی کیومرث هاشمی درخواست کرد تا مقدمات خروج او از ایران تحت پروتکل‌های مرسوم فراهم شود. همان زمان بود که وزیر ورزش فاش کرد رستمی گفته پیشنهادی از کشور کوزوو دارد و می‌خواهد با پرچم این کشور مسابقه دهد. حالا طبق خبری که فدراسیون جهانی منتشر کرده، کیانوش رستمی با کوزوو به توافق رسیده و قرار است در وزن تخصصی‌تر خودش یعنی در دسته ۹۶ کیلوگرم مسابقه دهد. او مدعی شماره یک این وزن محسوب می‌شود و حالا بسیاری منتظر هستند تا اولین رقابت او با پرچم کوزوو را ببینند.

رستمی در شرایطی از زیر پرچم ایران خارج می‌شود که تازه‌ترین تبعه غیرسیاسی ورزش ایران است. پیش از او یکی دو تکواندوکا و البته علی ارسلان در کشتی فرنگی، با طی‌کردن روندی مشابه از زیر پرچم ایران خارج شده و برای کشور‌های آذربایجان و صربستان مسابقه داده و کسب افتخار کرده بودند. روند این‌گونه است که مسئولان ورزش ایران باید در نامه‌ای تأیید کنند که به چنین ورزشکاری در وزن مربوطه احتیاجی ندارند تا روند تغییر پرچم به مسالمت‌آمیز‌ترین شکل ممکن طی شود. موضوعی که البته تا روز گذشته، حداقل در بین گفته‌های سرمربی تیم ملی وزنه‌برداری ایران، مشخص شد هنوز چنین نامه‌ای صادر نشده است.

bato-adv
bato-adv
bato-adv