جمهوری اسلامی ایران تصمیم دارد سومین نشست چهارجانبه در سطح وزرای خارجه با حضور ایران، چین، پاکستان و روسیه، را در حاشیه هفتاد و نهمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد برگزار کند.
سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل از تصمیم ایران برای برگزاری سومین نشست چهارجانبه وزرای خارجه ایران، چین، پاکستان و روسیه درباره افغانستان در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک خبر داد.
به گزارش فارس، جمهوری اسلامی ایران تصمیم دارد سومین نشست چهارجانبه در سطح وزرای خارجه با حضور ایران، چین، پاکستان و روسیه، را در حاشیه هفتاد و نهمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد برگزار کند.
این را سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل در نشست شورای امنیت درباره وضعیت افغانستان بیان کرد.
وی گفت که این نشست بر هماهنگی تلاشها بهمنظور تعامل با مقامات افغانستان بهمنظور ترویج صلح و ثبات در این کشور متمرکز خواهد بود.
چالشهای ناشی از حضور مهاجران غیرقانونی افغانستان در ایران از دیگر مواردی بود که سفیر ایران در این نشست به آن پرداخت و گفت: از زمان خروج غیرمسئولانه آمریکا در اوت ۲۰۲۱، مهاجرت گسترده از افغانستان فشار سنگینی را بر کشور ما وارد کرده است. کشوری که پیشتر نیز تحت تحریمهای یکجانبه و غیرقانونی قرار داشت. بیش از ۶ میلیون افغانستانی که در حال حاضر در ایران زندگی میکنند، هزینه سالانه آن بیش از ۱۰ میلیارد دلار است، اما جامعه بینالمللی نسبت به این مسئله فوری بیتوجه بوده است.
هفتاد و نهمین دوره مجمع عمومی از روز سهشنبه ۲۰ شهریورماه در مقر سازمان ملل در نیویورک آغاز به کار کرد و از سوم تا نهم مهرماه (۲۴ تا ۳۰ سپتامبر) رؤسای کشورها و وزرای خارجه ضمن حضور در این دوره به ایراد سخنرانی در مجمع عمومی و تشریح مواضع خود خواهند پرداخت.
قرار است مسعود پزشکیان رئیسجمهور هم برای شرکت در این نشست روز یکشنبه اول مهرماه در رأس هیأتی به نیویورک سفر کند. رئیسجمهور سوم مهرماه در نشست مجمع عمومی به ایراد سخنرانی خواهد پرداخت.
دومین نشست چهارجانبه وزرای خارجه ایران، پاکستان، روسیه و چین درباره افغانستان ۲۴ فروردینماه ۱۴۰۲ با حضور شهید حسین امیرعبداللهیان، سرگئی لاوروف، چین گانگ وزرای خارجه ایران، روسیه و چین و حنا ربانی وزیر مشاور در امور خارجی پاکستان در حاشیه چهارمین نشست همسایگان افغانستان در سمرقند ازبکستان برگزار شد.
شهید امیرعبداللهیان در نشست سمرقند طی اظهاراتی الگوی همکاریهای مشترک منطقهای بین چهار کشور را بااهمیت خواند و همسایگان افغانستان را بیش از هر کنشگر و بازیگر دیگری نگران آینده افغانستان برشمرد.
نخستین نشست چهارجانبه ۲۵ شهریور ۱۴۰۰ در حاشیه بیست و یکمین اجلاس سران کشورهای عضو شانگهای در دوشنبه پایتخت تاجیکستان با حضور وزرای خارجه روسیه، چین و پاکستان و سیدرسول موسوی دستیار وزیر و مدیرکل جنوب آسیای وزارت امور خارجه برگزار شد.