bato-adv
bato-adv

کشف عجیب کاوشگر چینی «چانگ ۶ » درمورد کره ماه

کشف عجیب کاوشگر چینی «چانگ ۶ » درمورد کره ماه

نخستین تحقیق درباره نمونه‌های خاک ماه کاوشگر چانگ ۶ چین نشان می‌دهد این نمونه‌ها با آنچه در نیمه دورافتاده رصد شده اند، تفاوت زیادی دارد.

تاریخ انتشار: ۲۲:۵۹ - ۰۱ مهر ۱۴۰۳

چین ماموریت ۵۳ روزه چانگ ۶ برای جمع آوری نمونه از خاک ماه و بازگرداندن به زمین را در اوایل ماه می‌انجام داد. طی این ماموریت یک لندر نمونه‌هایی از منطقه‌ای به نام دهانه آپولو جمع آوری کرد و سپس به یک وسیله بالابرفرستاد تا به مدار ماه برسد. در مدار سیاره نمونه‌ها به یک مدارگرد در حال انتظار منتقل شدند. پس از آن ماژول حاوی ۱۹۳۵.۳ گرم نمونه ماه در اواخر ژوئن ۲۰۲۴ میلادی روی زمین فرود آمد.

به گزارش مهر به نقل از اسپیس، این نمونه‌ها در اصل به واحد‌های پیشرفته برای ذخیره سازی منتقل شدند و «لی چونلای» و همکارانش بخشی از این نمونه را بررسی کردند. آن‌ها متوجه شدند خاک مذکور چگالی کمتری در مقایسه با نمونه‌های پیشین خاک ماه دارد که از قسمت نزدیک به زمین این سیاره جمع آوری شده بودند. به طور خاص نمونه‌های مربوط به قسمت دورافتاده ماه ساختار سبک‌تر و متخلخل‌تر از نمونه‌های قسمت نزدیک ماه داشتند.

کشف عجیب کاوشگر چینی «چانگ ۶ » درمورد کره ماه

همین خاک مذکور در مقایسه با نمونه‌های ماموریت چانگ ۵ که در ۲۰۲۰ میلادی جمع شده بود، حاوی عناصری بیشتری با رنگ روشن‌تر مانند شیشه بود. همچنین این مواد حاوی غلظت کمتر KREEP بودند که نوعی علامت اختصاری برای وجود سنگ غنی از پتاسیم (K)، عناصر نادر زمینی (REE) و فسفر (P) است. این مواد در قسمت نزدیک ماه به زمین به میزان بیشتری وجود دارند.

bato-adv
bato-adv
bato-adv