bato-adv
bato-adv

طلا صدرنشین سودآورترین بازارهای ایران

طلا صدرنشین سودآورترین بازارهای ایران

بررسی‌ها نشان می‌دهد در نیمه اول سال ۱۴۰۳ بازدهی طلای ۱۸ عیار ۱۵.۵ درصد بوده است.

تاریخ انتشار: ۱۲:۴۲ - ۰۲ مهر ۱۴۰۳

نیمه اول امسال به پایان رسید. بررسی بازدهی بازار‌های مختلف در این مدت نشان می‌دهد، طلا صعودی‌تر بوده است.

به گزارش فارس، این در حالی است که تغییرات در بازار ارز و سرمایه حکایت دیگری داشته است.

طبق آمار، دلار تا حدی تثبیت شده و نسبت به شش ماه پیش تغییرات مثبتی را ثبت نکرده است.

در ادامه تغییرات شاخص بورس نیز نشان می‌دهد بازدهی بورس از دلار جامانده است. اتفاقی که با وعده ۴۰۰ میلیارددلاری همتی فاصله زیادی دارد.

بازدهی طلا و سکه در صدر

نگاهی به بازدهی بازار‌ها در میانه‌سال ۱۴۰۳ نشان می‌دهد که در ۶ماهه ابتدایی امسال طلای ۱۸ عیار با رشد ۱۵.۵ درصدی بیشترین بازدهی را داشته و پس از آن سکه امامی و ربع‌سکه به ترتیب با رشد ۱۵ و ۱۳ درصدی، بیشترین بازدهی را از آن خود کرده‌اند.

البته لازم به ذکر است که رشد ۲۱.۷ درصدی انس طلای جهانی در نیمه اول امسال، محرک اصلی رشد قیمت طلا و سکه در کشور بوده است.

انس طلای جهانی در پایان شهریورماه و پس از کاهش نیم‌درصدی نرخ بهره فدرال رزرو آمریکا و افزایش تنش‌ها در خاورمیانه به عدد بی‌سابقه ۲۶۲۵ دلار رسید که یک قله تاریخی بشمار می‌رود.

بازدهی منفی دلار

در نیمه اول امسال اتفاقات سیاسی و اقتصادی بسیاری رخ داد که می‌توانست اثرات بزرگی در بازار ارز کشور داشته باشد، اما برخلاف این اتفاقات، نرخ دلار بازدهی منفی ۳.۵ درصدی داشته که حاکی از آرامش و ثبات این بازار بوده است.

بانک‌ها برنده وضعیت بی ثبات سایر بازار‌ها

نگاهی به بازدهی بازار‌ها در ۶ماهه اول امسال حاکی از آن است که تا پایان شهریورماه، نرخ سود شبکه بانکی پیشتاز بازدهی بازار‌ها بوده است.

اما در پایان شهریورماه بازار طلا و سکه توانست خود را به بازدهی سود بانک‌ها نزدیک کند.

نرخ سود بانکی در نیمه اول امسال بازدهی ۱۱.۵ درصدی داشته و در جایگاه چهارم بازدهی بازار‌ها قرار گرفته است.

تغییر مسیر بورس در روز‌های پایانی شهریور

در نیمه اول امسال، بازار سهام بازدهی

منفی ۴.۴ درصدی داشت. البته بازار سهام علی‌رغم اینکه در پنج‌ماهه ابتدای امسال بی‌رمق بود، در شهریورماه بازدهی ۲.۹ درصدی داشته که می‌تواند نشانه‌ای از تغییر مسیر بازار سرمایه در نیمه دوم سال و آغاز روند روبه‌بهبود باشد.

چرا بازار‌ها باثبات بودند؟

محمد بیات، کارشناس اقتصاد ایران، درباره وضعیت بازار‌ها در نیمه نخست سال ۱۴۰۳ گفت: درگذشته تنش‌های سیاسی به‌شدت بر بازار‌های مالی کشور اثرگذار بود و موجب نوسانات شدید و حتی جهش‌های قیمتی در این بازار‌ها می‌شد.

این کارشناس اقتصادی ادامه داد:، اما در یک سال اخیر شاهد تغییر قابل‌توجه این روند در اکثر بازار‌ها به جز بازار سرمایه بوده‌ایم.

وی افزود: آرامش و ثبات در سایه مدیریت مؤثر و حضور فعالانه بانک مرکزی در بازار ارز و سکه و بهبود شاخص‌های اقتصادی میسر شده است.

بیات تأکید کرد: باتوجه‌به نوسان شدید طلا در شهریورماه (ناشی از افزایش انس طلای جهانی و هم‌زمانی آن با ماه ربیع‌الاول) احتمال کاهش قیمت طلا و سکه در روز‌های آتی وجود دارد و سرمایه‌گذاری در طلا و سکه به دلیل احتمال رخ دادن سناریو‌های مختلف، با ریسک بالایی همراه است.

bato-adv
bato-adv
bato-adv