در پرسپولیس مدل گاریدو ممکن است یک بازیکن مستقیم از روی سکو به ترکیب برسد یا شرایطی کاملا برعکس را تجربه کند.
خوان کارلوس گاریدو را در این سه ماه به عنوان یک مربی با دیسیپلین شناختهایم که با وجود ناآشنایی به مختصات فوتبال ایران و البته تیمی که هدایتش را قبول کرد در بحث فنی هم پیشرفت قابل قبولی داشت و با وجود نوسان در لیگ نخبگان آسیا، در لیگ برتر به وضوح میتوان روند صعودی نتایج تیمش را با برخی جزئیات فنی مثل چهار کلینشیت متوالی دید.
هر چند کیفیتی که پرسپولیس مقابل پاختاکور و سپس چادرملو ارائه داد شرایطی را ایجاب میکند تا درباره مباحث فنی تیم گاریدو و آنچه او به تیم اضافه کرده دقیق شد، اما در بخش تصمیمات مربوط به چینش ترکیب یا به صورت کلی انتخاب اسکواد تیم میتوان رد پای تصمیمات عجیب و غریب متوالی را از سوی گرفت.
گاریدو، در تمرینات پیش فصل به مهدی عبدی گفته بود او را برای خط حمله میخواهد، اما وقتی باشگاه این مهاجم را نخواست سرمربی اسپانیایی هم خیلی سریع درخواست باشگاه را اجابت کرد و عبدی را از تمرین و سپس اسکواد تیم بیرون گذاشت.
گاریدو در دو هفته ابتدایی از مهرشاد اسدی به عنوان دروازهبان دوم در لیست تیمش استفاده کرد، اما بعدتر امیررضا رفیعی را به نیمکت آورد در حالی که رفیعی در ۵ بازی فصل قبل به میدان رفته و عملکرد مناسبی هم ارائه داده بود.
گاریدو در بازی اول ابوالفضل بابایی و یعقوب براجعه را به فهرست ۲۰ نفره آورد و دقایقی هم به آنها میدان داد، اما یه یکباره هر دو بازیکن را کنار گذاشت و دیگر حتی به لیست تیم نیاورد.
گاریدو از سینا اسدبیگی در دو بازی هفتههای دوم و سوم مقابل تراکتور و فولاد در ترکیب اصلی بهره برد، اما بعد از اینکه باشگاه او را مازاد اعلام کرد سرمربی اسپانیایی هم در مصاحبهای گفت به اسدبیگی نیاز ندارد.
عجیبترین مورد مربوط به یاسین سلمانی بود. گاریدو، سلمانی را در بازی با ذوبآهن به لیست ۲۰ نفره نیاورد و در بازی مقابل تراکتور و فولاد روی نیمکت نشاند و میدان نداد. او به این هافبک در مقابل ایرالکو ۸ دقیقه میدان داد و در حالی که تصور میشد سلمانی کم کم به ترکیب نزدیک شود دوباره مقابل استقلال از لیست ۲۰ نفره خارج شد. سلمانی در بازی با پاختاکور مثل دیدار مقابل الاهلی عربستان در لیست ۲۳ نفره بود و بازی نکرد و به یکباره از سکونشینی دربی به ترکیب اصلی دیدار مقابل چادرملو رسید و ۵۱ دقیقه در میدان بود.
عیسی آلکثیر هم شرایط عجیبی را زیر نظر این مربی تجربه کرده. آلکثیر مقابل ذوبآهن فیکس بود و دقیقه ۸۷ تعویض شد. او مقابل تراکتور هم ۶۳ دقیقه در میدان بود، اما از بازی فولاد نیمکت نشین شد و با اینکه در ده دقیقه حضورش یک پاس گل داد، اما مقابل الاهلی تنها ۲۴ دقیقه فرصت بازی پیدا کرد. نیمکتنشینیهای آلکثیر مقابل آلومینیوم در اراک هم ادامه یافت و از آن بازی فقط ۸ دقیقه سهم او شد، اما در دربی مقابل استقلال هرگز به میدان نرفت. آلکثیر مقابل پاختاکور ۲۱ دقیقه در زمین بود، اما در مصاف با چادرملو به شکل عجیبی از فهرست تیم خط خورد!
سعید صادقی دیگر بازیکنی است که در این فصل با این مربی شرایط پرنوسانی را تجربه کرده. صادقی در بازی اول مقابل ذوبآهن فیکس بود و گل زد، اما مقابل تراکتور نیمکت نشین شد. با این حال او در ۲۰ دقیقه حضورش در زمین و در آن مسابقه سخت پاس گل داد، اما مقابل فولاد اصلاً به میدان نرفت. این اتفاق در بازی آسیایی مقابل الاهلی و سپس آلومینیوم هم تکرار شد، اما قیافه گرفتنهای او باعث شد گاریدو این وینگرش را از لیست دربی کنار بگذارد. اما عجیب آنجا بود که بعد از این تنبیه و سکونشینی صادقی مقابل پاختاکور یک نیمه بازی کرد، اما ۵ روز بعد به فهرست دیدار مقابل چادرملو نرسید!
آخرین قربانی این تصمیمات عجیب محمد خدابندهلو بوده که بعد از حضور ۳ دقیقهای مقابل ذوبآهن با وجود سفر به تبریز از فهرست بازی تراکتور بیرون رفت، اما هفته بعد یک نیمه مقابل فولاد بازی کرد و کیفیت خوبی هم ارائه داد. سهم خدابندهلو از بازی الاهلی ۲۴ دقیقه بود تا اینکه در دیدار آلومینیوم فیکس شد و ۸۲ دقیقه بازی کرد. با این حال عجیب بود که او در بازی بعدی برای دربی از ارنج اصلی بیرون رفت و شانس حضور در این مسابقه را پیدا نکرد. عجیبتر اینکه گاریدو دوباره او را مقابل پاختاکور فیکس کرد و یک نیمه میدان داد، اما باز هم عجیبتر اینکه در فهرست بیست نفره چادرملو قرار نداد!
هر چند فهرست تیم در بازیهای لیگ ۲۰ نفره و در بازیهای لیگ نخبگان ۲۳ نفره است و این مسأله در تصمیمات گاریدو تأثیر دارد یا با محدودیت حضور تنها ۷ بازیکن بزرگسال در بازیهای لیگ برتر روی نیمکت، مشکلاتی برای انتخاب فهرست تیم ایجاد میشود، اما به نظر میرسد سرمربی اسپانیایی پرسپولیس در مورد توانایی برخی بازیکنان یا چیزی که از آنها میخواهد دچار گمراهی شده به طوری که مثلاً بازیکنی که هفته قبل در فهرست تیم نبوده را به یکباره به ارنج اصلی میآورد یا بازیکنی که مورد خشم او قرار گرفته و تنبیه شده را در نقش بازیکنی به زمین میفرستد که قرار است جریان بازی را عوض کند.
این موارد با در نظر گرفتن اینکه سه ماه از حضور او در ایران و پرسپولیس میگذرد و ۷ بازی هم سرمربی سرخها بوده عجیب به نظر میرسد و نشان دهنده آن است که یا او هنوز پتانسیلها و ویژگیهای فنی بازیکنان خودش را نمیشناسد یا در تاکتیکها و سیستم تیم خودش دچار تشتت و چندگانگی است یا اصلاً مدل مربیگریاش اینگونه است که میتواند مشکلات و حواشی بیشتری هم داشته باشد.
منبع: ایلنا