bato-adv
bato-adv

(تصاویر) ژاله صامتی چگونه وارد حرفه بازیگری شد

(تصاویر) ژاله صامتی چگونه وارد حرفه بازیگری شد

نخستین تجربه حضور ژاله صامتی در جلوی دوربین به سال ۱۳۷۲ و بازی در فیلم «دت» یعنی دختر برمی‌گردد، بود. پس از نقش آفرینی در این فیلم، یکسال بعد به عنوان بازیگر نقش اول فیلم «دشت ارغوانی» انتخاب شد.

تاریخ انتشار: ۰۱:۰۱ - ۲۶ مهر ۱۴۰۳

ژاله صامتی بازیگر عرصه سینما، تئاتر و تلویزیون است که تاکنون در آثار ارزشمندی همچون سریال زیرخاکی و فیلم سینمایی درخونگاه به ایفای نقش پرداخته است.

اگر از بینندگان پر و پا قرص سریال زیرخاکی ساخته جلیل سامان بوده باشید، حتما پریچهر همسر فریبرز باغ بیشه را به خاطر دارید، این نقش را ژاله صامتی ایفا کرده بود، بازیگر خوشنام و محبوبی که بیوگرافی او را با هم در این مطلب می‌خوانیم.

بیوگرافی ژاله صامتی

ژاله صامتی متولد ۱۴ فروردین ماه سال ۱۳۵۱ در تهران است و پدر و مادرش اصالتا اهل ازنا در استان لرستان هستند. او فارغ‌التحصیل رشته تئاتر از دانشگاه هنر تهران است. ژاله علاقمندی اش به بازیگری را در برگزیدن رشته تئاتر مؤثر می‌داند. طبق گفته خودش، از کودکی عاشق بازیگری بودم، ۳ ساله بودم که هر کس می‌پرسید می‌خواهی چه کاره شوی، پاسخ می‌دادم بازیگر و این عشق هنوز درون من زنده است.

کتاب خواندن از دیگر علاقه‌مندی‌های اوست. او می‌گوید عاشق کتاب خواندن هستم، هیچ‌وقت متوجه نمی‌شوم کسی که می‌گوید حوصله‌ام سر رفته یعنی چه؟ و همیشه کاری برای انجام دادن دارم. 

زندگی خصوصی، عکس‌های شخصی و بیوگرافی ژاله صامتی///////

خانواده و ازدواج ژاله صامتی

خانم صامتی متاهل است و در سال ۱۳۷۷ با آقای ایرج سنجری ازدواج کرده است. مراسم ازدواج آنها بسیار ساده برگزار شد و به گفته خود خانم صامتی، برای شب مراسم عروسی آرایشگاه هم نرفتم.

آقای ایرج سنجری فرزند کارگردان قدیمی علی اصغر سنجری بوده و متولد سال ۱۳۳۹ است. وی بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر، دوبلور و مدیر دوبلاژ است. علاوه بر این در کانادا در رشته کارگردانی تحصیل کرده است و تجربه بازی در چند سریال قبل انقلابی را هم دارد.

این زوج دو فرزند دختر به نام‌های یاس و نیاز دارند. یاس موسیقی خوانده و در تئاتر منشی صحنه است. نیاز هم می‌خواهد بازیگر شود، اما طبق گفته خانم صامتی ابتدا باید دانشگاه برود و با تئاتر شروع کند.

آرمان درویش که او نیز بازیگر است، چند سال پیش با خانم یاس سنجری نامزد کرده بود، اما گویا این رابطه به جدایی ختم شد. علاوه بر این، خانم صامتی و آقای سنجری تجربه هم بازی شدن در چند نمایش و فیلم و سریال ازجمله سریال زیرخاکی، نمایش برف سرخ و تئاتر یادم تو را فراموش را نیز دارند. جالب است بدانید در فیلم سینمایی «وجه حامل» آنها به عنوان زن و شوهر در مقابل هم بازی کردند.

شروع فعالیت

همانطور که گفته شد خانم صامتی از همان دوران کودکی عاشق بازیگری بود؛ به همین دلیل بعد از ورود به دانشگاه با کار تئاتر دانشجویی تئاتر را شروع کرد و برای اولین بار در سال ۱۳۶۸ بود که با نمایش کاکا سیاه در تئاتر شهر روی صحنه رفت.

نخستین تجربه حضور او در جلوی دوربین به سال ۱۳۷۲ و بازی در فیلم «دت» یعنی دختر برمی‌گردد، بود. پس از نقش آفرینی در این فیلم، یکسال بعد به عنوان بازیگر نقش اول فیلم «دشت ارغوانی» انتخاب شد.

ژاله صامتی برای نخستین بار در سال ۱۳۷۵ با بازی در سریال «یحیی و گلابتون» پا به تلویزیون گذاشت. سال ۱۳۷۸ با نقش آفرینی در فیلم «آژانس دوستی» بیشتر دیده شد. او در این فیلم با بازیگرانی همچون فردوس کاویانی، اصغر همت و مرحوم حسین پناهی همبازی بود.

در سال ۱۳۸۰ پس از بازی در سریال «کارگاه شمسی و دستیارش مادام» به مدت ۱۵ سال دیگر در تلویزیون حضور پیدا نکرد تا اینکه مجددا در سال ۱۳۹۶ با سریال «نفس» به قاب تلویزیون بازگشت.

زندگی خصوصی، عکس‌های شخصی و بیوگرافی ژاله صامتی///////

ژاله صامتی در سریال نفس

خوشبختی ژاله صامتی

خوشبختی بزرگی که دارم این است که هر دو دخترم هیچ چیز پنهانی از من ندارند. حتی اگر بدانند ممکن است من سر مسئله‌ای ناراحت شوم و برخورد کنم باز هم آن را با من در میان می‌گذارند.

زندگی در میان مردم

من خیلی دوست دارم در جمع مردم باشم، زیاد به پیاده‌روی می‌روم و خیلی وقت‌ها ماشینم را پارک می‌کنم و از تاکسی، مترو و اتوبوس استفاده می‌کنم.

نحوه انتخاب نقش‌ها

طول نقش برایم اهمیتی ندارد و تاثیرگذاری آن برایم مهم است و اینکه چقدر در پیشبرد قصه مؤثر است و چقدر می‌تواند مخاطب را با خود همراه کند. تلویزیون، سینما و تئاتر باریم فرقی ندارم، به عنوان یک بازیگر ترجیح می‌دهم نقشی را بازی کنم که خوشایند تماشاچی باشد و با او ارتباط برقرار کند.

فیلم شناسی ژاله صامتی

در ادامه نگاهی به کارنامه هنری خانم صامتی در سینما و تلویزیون خواهیم انداخت:

فیلم‌های سینمایی

دت یعنی دختر: ابوالفضل جلیلی، ۱۳۷۲
دشت ارغوانی: نادر مقدس، ۱۳۷۳
فرار مرگبار: تورج منصوری، ۱۳۷۴
سایه به سایه: علی ژکان، ۱۳۷۵
بالاتر از خطر: سعید عالم زاده، ۱۳۷۶
خفاش: علی اصغر شادروان، ۱۳۷۶
آخرین نبرد: حمید بهمنی، ۱۳۷۶
مربای شیرین: مرضیه برومند، ۱۳۸۰
گیلانه: رخشان بنی اعتماد، محسن عبدالوهاب، ۱۳۸۰
قاعده بازی: احمدرضا معتمدی، ۱۳۸۵
حیران: شالیزه عارف پور، ۱۳۸۶
رفیق بد: عباس احمدی مطلق، ۱۳۸۷
نیش زنبور: حمیدرضا صلاحمند، ۱۳۸۸
ضد گلوله: مصطفی کیایی،۱۳۹۰
عصر یخبندان: مصطفی کیایی، ۱۳۹۳
آخرین بار کی سحر را دیدی؟ فرزاد مؤتمن، ۱۳۹۴
دراکولا: رضا عطاران، ۱۳۹۴
ایستگاه اتمسفر: مهدی جعفری، ۱۳۹۵
در وجه حامل: بهمن کامیار، ۱۳۹۶
درخونگاه: سیاوش اسعدی، ۱۳۹۶
گلدن تایم: پوریا کاکاوند، ۱۳۹۶
تگزاس ۲: مسعود اطیابی، ۱۳۹۷
حمال طلا: تورج اصلانی، ۱۳۹۷
شب اول هجده سالگی: حامد تهرانی، ۱۳۹۷
پسرکشی: محمدهادی کریمی، ١٣٩٨
حکم تجدیدنظر: محمدامین کریم پور، ١٣٩٩
شیشلیک: محمد حسین مهدویان، ١٣٩٩
غریزه: سیاوش اسعدی، ۱۴۰۰
تگزاس ۳: مسعود اطیابی، ۱۴۰۲

سریال‌های تلویزیونی

یحیی و گلابتون: اصغر آبگون، ۱۳۷۵
سرزمین ملائک: علی غفاری، ۱۳۷۵
کتیبه: ایرج کریمی، ۱۳۷۶
فردا دیر است: حسن فتحی، ۱۳۷۶
مجتمع مسکونی فرخ و فرج: اصغر فرهادی، ۱۳۷۷
فکر پلید: محسن شاه محمدی، ۱۳۷۷
آژانس دوستی: احمد رمضان زاده، حمیدرضا صلاحمند، مجید جعفری شیرازی، احمد زینال زاده، ۱۳۷۸
این زمینی‌ها: مسعود شاه محمدی، ۱۳۷۸
هتل: مرضیه برومند، ۱۳۷۸
کارآگاه شمسی و دستیارش مادام: مرضیه برومند، ۱۳۸۰
نسیم رؤیا: کاظم بلوچی، ۱۳۸۱
نفس: جلیل سامان، ۱۳۹۶
زیرخاکی: جلیل سامان، ۱۳۹۹
زیرخاکی ۲: جلیل سامان، ۱۴۰۰
زیر خاکی ۳:جلیل سامان، ۱۴۰۱
زیر خاکی ۴: ۱۴۰۲

ژاله صامتی در عصر جدید

عصر جدید یک مسابقه جدید استعدادیابی به تهیه‌کنندگی و کارگردانی احسان علیخانی است که تاکنون سه فصل از آن پخش شده است. داوران فصل یک و دو این مسابقه امین حیایی، سید بشیر حسینی، آریا عظیمی نژاد و رویا نونهالی بودند، اما در فصل سوم از داوران سری قبل تنها امین حیایی باقی مانده است و سایر داوران مجید اسماعیلی، کارن همایون‌فر و ژاله صامتی هستند.

زندگی خصوصی، عکس‌های شخصی و بیوگرافی ژاله صامتی///////

ژاله صامتی در عصر جدید

ژاله صامتی در دورهمی

ژاله صامتی به همراه علی عبدالمالکی در خرداد سال ۱۳۹۹ و در شب عید فطر مهمان برنامه دورهمی بودند و با مهران مدیری گپ و گفتی صمیمی داشتند.

ژاله صامتی در زیرخاکی

زیرخاکی سریالی به کارگردانی و نویسندگی جلیل سامان است که تاکنون سه فصل از آن پخش شده است. این داستان کمدی-تاریخی داستان زندگی مردی به نام فریبرز باغ بیشه (پژمان جمشیدی) و همسرش (ژاله صامتی) را در دهه‌های ۱۳۵۰ و ۱۳۶۰ خورشیدی به تصویر می‌کشد که به دنبال زیرخاکی می‌گردد.

ازجمله دیگر بازیگرانی که در این سریال به ایفای نقش پرداخته‌اند می‌توان به نادر فلاح، گیتی قاسمی، پیام احمدی نیا، رامین راستاد، اکبر رحمتی، خسرو احمدی، اصغر نقی زاده، مریم سرمدی، مهری آل آقا، هومن برق‌نورد و نسرین نصرتی اشاره کرد.

خانم صامتی با بازی در این سریال توانست در بیست و یکمین دوره از جشن حافظ به عنوان بهترین بازیگر زن کمدی انتخاب شود.

زندگی خصوصی، عکس‌های شخصی و بیوگرافی ژاله صامتی///////

ژاله صامتی در زیرخاکی

ژاله صامتی در درخونگاه

درخونگاه فیلمی به کارگردانی سیاوش اسعدی و تهیه‌کنندگی منصور سهراب پور است که داستان زندگی مردی (امین حیایی) را به تصویر می‌کشد که ۸ سال در ژاپن کار کرده و از آنجا پول‌هایش را می‌فرستاده تا خانواده برایش جمع کنند، اما بعد از اینکه برمی‌گردد تا با پول‌هایش زندگی‌اش را بسازد، متوجه می‌شود که خبری از پول نیست.

خانم صامتی در این فیلم نقش «طاووس»، زن رنج کشیده‌ای را بازی می‌کند که به خاطر سپری کردن روز‌های سخت، شادابی و سرزندگی‌اش را از دست داده است.

ازجمله بازیگرانی که در این فیلم به ایفای نقش پرداخته‌اند می‌توان به امین حیایی، جمشید هاشم پور، مهراوه شریفی نیا، پانته آ پناهی ها، محمود جعفری و منصور شهبازی اشاره کرد. خانم صامتی با بازی در این فیلم توانست برنده تندیس حافظ بهترین بازیگر زن از جشن دنیای تصویر شود.

ژاله صامتی در جوکر ۲

ژاله صامتی در نخستین سری جوکر بانوان به تهیه کنندگی و اجرای احسان علیخانی، حضور داشت و موفق به دریافت جایزه اخلاق این برنامه شد.

زندگی خصوصی، عکس‌های شخصی و بیوگرافی ژاله صامتی///////

جوایز و افتخارات

برنده تندیس حافظ بهترین بازیگر زن از جشن دنیای تصویر برای فیلم درخونگاه، ۱۳۹۹
برنده جایزه بهترین بازیگر زن از جشنواره فیلم شهر برای فیلم در وجه حامل ۱۳۹۸
نامزد دریافت سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول زن برای فیلم «درخونگاه» ۱۳۹۷
نامزد دریافت سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل زن سی‌وچهارمین جشنواره فیلم فجر برای فیلم «آخرین بار کی سحر را دیدی؟» ۱۳۹۴
برنده جایزه بهترین کمدین زن از دومین جشنواره سینمای کمدی گل‌آقا برای فیلم «رفیق بد» ۱۳۸۷

bato-adv
bato-adv
پرطرفدارترین عناوین