فعالان بازار طلا و سکه معتقد هستند که عامل مهم تغییر قیمتها در بازار، افزایش بیسابقه قیمت اونس طلا است.
بازار طلا و سکه طی یک هفته گذشته همراه با نوسان قیمت طلا در بازار جهانی و نیز قیمت دلار، تغییر قیمتها را تجربه کردند.
به گزارش خبرآنلاین، بررسیها نشان میدهد که در هفته گذشته سکه دو کانال بالا رفت و ۴.۶ درصد بالا رفت. گزارشها نشان میدهد که سکه امامی، معاملات را در اولین روز از دومین هفته آبان ماه را در میانه کانال ۵۴ میلیون تومان آغاز میکند.
اما بررسیها نشان میدهد که افزایش طلا در بازار به طرز عجیبی بود؛ به طوری که قیمت هر گرم طلای ۱۸ عیار در ۷ روز گذشته ۱۰ درصد بالا رفت. هر گرم طلای ۱۸ عیار در حال حاضر در بازار ۴ میلیون و ۵۹۷ هزار تومان قیمت دارد و روی مرز حساس ۴ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان ایستاده است.
فعالان بازار طلا و سکه معتقدند که عامل مهم تغییر قیمتها در بازار، افزایش بیسابقه قیمت اونس طلا است. برآوردهای کارشناشی نشان میدهد که طی یک هفته گذشته اونس طلا ۱۷ درصد گران شده است.
محمد کشتیآرای، رییس اسبق اتحادیه طلا و سکه در این خصوص میگوید: با توجه به شرایط موجود سیاسی جهانی، بحران خاورمیانه، جنگ اوکراین، شرایط اقتصادی آمریکا و نزدیکی به انتخابات آمریکا قیمت اونس جهانی طلا تحتتاثیر قرار گرفته است و به نظر میرسد فعلا شاهد رشد قیمت اونس جهانی باشیم.
براساس روایت او، در هفته گذشته طبق معمول چند ماه اخیر، قیمت طلا در بازارهای جهانی سیر صعودی داشته و این هفته نیز به رکورد جدید قیمتی دست پیدا کرد؛ به طوری که نرخ هر انس طلا به ۲ هزار و ۷۴۵ دلار رسید که تاکنون بیسابقه بوده است.
کشتیآرای توضیح میدهد: روز پنجشنبه نرخ هر انس جهانی طلا ۲ هزار و ۷۳۸ دلار بود که نسبت به ابتدای هفته ۱۷ دلار افزایش داشت و در روز جمعه این نرخ به ۲ هزار و ۷۲۸ دلار رسید که ۱۰ دلار کاهش قیمت را نشان میدهد.
به گفته او، در یکسال اخیر قیمت طلا در بازارهای جهانی حدود ۳۸ درصد افزایش قیمت داشته که یک رکورد به شمار میرود.
با توجه به این شرایط، فعالان بازار طلا و سکه عنوان میکنند که همراه با سیر صعودی قیمت اونس جهانی طلا، در بازار داخلی نیز اتفاقات جدیدی رخ داد و شاهد روزهای پرنوسان قیمت طلا و سکه بودیم.
در این فضا، اما معاملهگران بازار معتقدند احتمالا در هفته جدید رفتار بازار تغییر کند؛ به طوری که در صورت عرضه سکههای جدید بانک مرکزی، حباب قطعات سکه ریزش قابل توجهی خواهند داشت و قیمت نیز نزولی میشود.
در هفته گذشته همزمان با افزایش شدید تقاضا در بازار سکه و افزایش شدید حباب سکه، بانک مرکزی اقدام به صدور اطلاعیهای مبنی بر افزایش واگذاری سکه از یک روز در هفته به سه روز در هفته و همچنین به جای ضرب سکه سال ۸۶، تصمیم بر این شد که از این به بعد سکه به تاریخ همان سال ضرب شود. این سیاست البته در هفته گذشته باعث شد که حباب سکه از ۱۴ میلیون تومان به کمتر از ۱۰ میلیون تومان کاهش پیدا کند.
محمد کشتیآرای، فعالان بازار طلا بر این باور است که با این اقدام بانک مرکزی، تقاضا کاهش و عرضه افزایش مییابد، بنابراین به طور طبیعی نیاز بازار برآورده خواهد شد.