bato-adv
کد خبر: ۷۹۲۲۹۲
امیرعلی ابوالفتح در گفتگو با فرارو:

شاید دولت دوم ترامپ متفاوت از دولت اولش باشد

شاید دولت دوم ترامپ متفاوت از دولت اولش باشد
کارشناس مسائل آمریکا گفت: «از حالا نمی‌شود گفت ایران باید چه سیاستی را در پیش بگیرد. کشور حتما بر اساس کنشی که آمریکایی‌ها انجام می‌دهند، پیش برود. الان پیش داوری نباید کرد؛ حتی در مورد ترامپی که از برجام خارج شد و سردار سلیمانی را ترور کرد. شاید دولت دومش متفاوت از دولت پیشینش باشد.»
تاریخ انتشار: ۱۲:۳۴ - ۰۹ آبان ۱۴۰۳

فرارو- سنت دیرینه سیاست در آمریکا این است که یک دموکرات یا جمهوری‌خواه، ساکن کاخ سفید می‌شود. سرنوشت آنان نیز متفاوت است. یکی مثل جان اف کندی قبل از این که دوره ریاست‌جمهوری‌اش به پایان برسد ترور می‌شود، دیگری مثل جیمی کارتر در دور دوم انتخابات شکست می‌خورد و کاخ سفید را ترک می‌کند و فردی مثل فرانکلین روزولت چهار دوره در انتخابات پیروز می‌شود و به کاخ سفید می‌رود. البته تکرار تجربه روزولت دیگر با قانون اساسی فعلی آمریکا ممکن نیست. 

به گزارش فرارو، سنت دیرینه انتخابات ایالات متحده این بار نیز کار خواهد کرد و یک دموکرات یا جمهوری‌خواه به کاخ سفید می‌رود. ترامپ از ۲۰۱۶ تا ۲۰۲۰ رئیس‌جمهور آمریکا بود و هریس معاون جو بایدن است. سوالی محوری وجود دارد که پیروزی هر کدام از این دو نفر برای ایران چه تفاوتی می‌کند. امیرعلی ابوالفتح کارشناس مسائل آمریکا در گفتگو با فرارو این مساله را تحلیل و بررسی کرد.

شاید دولت دوم ترامپ متفاوت از دولت اولش باشد

ابوالفتح درباره نگاه به ایران در دستگاه حکمرانی آمریکا به فرارو گفت: «آمریکایی‌ها یک نگاه اجمالی به جمهوری اسلامی دارند و مدعی هستند کشوری شرور حامی تروریسم است که امنیت غرب آسیا را تهدید می‌کند. از گروه‌های ضداسرائیلی که آمریکا و متحدینش آنها را تروریستی می‌دانند حمایت می‌کند. در بحث داخلی هم می‌گویند که دموکراسی و آزادی وجود ندارد. این تصویری است که آنها دارند و مدعی‌اش هستند. هر دو حزب ایران را تهدید می‌دانند. در بحث تروریسم ادعایی، موجودیت اسرائیل و سیاست‌های منطقه‌ای اختلافی وجود ندارد، صرفاً در نحوه برخورد با ایران اختلاف نظر‌هایی وجود دارد.» 

وی افزود: «مساله هسته‌ای ایران یکی از نمونه‌های اختلاف نظر در نحوه برخورد است. هر دو حزب این برنامه را تهدید می‌دانند. دموکرات‌ها می‌گفتند مهم‌ترین تهدید امنیتی از سوی ایران تهدید هسته‌ایست. باید بر سر این موضوع مذاکره کنیم و به یک توافق برسیم و در نهایت حرکت کرد به سمت مسائل با اهمیت کم‌تر مثل منطقه، موشک‌ها، تروریسم و حقوق بشر. از دل این نگاه مذاکرات برجام بیرون آمد. ولی جمهوری خواهان می‌گویند مشکل و معضل ایران یک بار برای همیشه باید به بحث گذاشته شود و نباید یک به یک مسائل را بررسی کنیم. ایران باید نگرانی‌های جامعه جهانی را برطرف کند، به یک کشور نرمال تبدیل و از مزایای اقتصاد جهانی برخوردار شود. از این نگاه، سیاست خروج آمریکا از برجام به وجود می‌آید.»

ابوالفتح خاطرنشان کرد: «خروجی انتخابات را هم باید از این زاویه نگاه کنیم. به طور خلاصه اگر هریس برنده باشد، سیاست دولت بایدن مبنی بر مذاکرات سطح پایین به امید حل مساله هسته‌ای در آینده را ادامه می‌دهد و بعد بروند دنبال برجام دو و سه و چهار. ترامپ هم سیاست فشار حداکثری را ادامه می‌دهد که ایران علاوه بر برجام هسته‌ای، برجام‌های دیگر را همزمان پیش ببرد.»

کارشناس حوزه آمریکا درباره این که سیاست ایران در برابر هر کدام از نامزد‌ها پیروز چه باید باشد، گفت: «منطق حکم می‌کند که کشور منتظر بماند دولت جدید سر کار بیاید و مستقر شود که تا ۲۰ ژانویه (۱ بهمن) طول می‌کشد. تیم سیاست خارجی و سیاست امنیتی که بر سر کار می‌آید، حائز اهمیت است. شخص رئیس‌جمهور یک جایگاهی دارد و تیم سیاست خارجی و سیاست امنیتی هم جایگاهی تعیین‌کننده دارد. الان نمی‌دانیم چه کسی برنده می‌شود و چه تیمی را به کار می‌گیرد. بعد از این که تیم‌ها مشخص شد، عملکرد و رفتار دولت جدید آمریکا مبنا قرار می‌گیرد. ترامپ قبلا رئیس‌جمهور بود و هریس هم معاون رئیس‌جمهور است. حرف‌هایی که الان می‌زنند هم برای انتخابات است. باید صبر کرد انتقال قدرت صورت بگیرد و عملکردشان را به عنوان دولت دید. این پروسه طول می‌کشد. چون موضوعات داخلی خودشان و بعد هم جنگ اوکراین و غزه برایشان حائز اهمیت است. بعد از دو سه ماه مشخص میشه چه جهتی دارند. از الان نمی‌شود گفت این کشور باید چه سیاستی را در پیش بگیرد. کشور حتما بر اساس کنشی که آمریکایی‌ها انجام می‌دهند، پیش برود. الان پیش داوری نباید کرد؛ حتی در مورد ترامپی که از برجام خارج شد و سردار سلیمانی را ترور کرد. شاید دولت دومش متفاوت از دولت پیشینش باشد. باید صبر کرد.»

bato-adv
مجله خواندنی ها
bato-adv
bato-adv
bato-adv
پرطرفدارترین عناوین