عضو انجمن انبوه سازان مسکن گفت: متاسفانه در شرایط کنونی تنها راهکار برای تکمیل بیش از ۶۰۰ هزار پروژه نهضت ملی مسکن آن است که بانکها اقدام به پرداخت تسهیلات ساخت کنند.
صدیقی، اظهار داشت: بخش زیادی از پروژههای نهضت ملی مسکن به دلیل عدم پرداخت تسهیلات ساخت در جا زدهاند.
به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، وی با بیان اینکه در حال حاضر روند اجرای ساخت پروژههای نهضت ملی مسکن با کندی روبرو شده است، گفت: متاسفانه همکاری بانکها در پرداخت و اجرای پروژههای نهضت ملی مسکن به هیچ عنوان خوب نیست و همین امر خود باعث میشود که زمینه برای کُند شدن اجرای پروژهها فراهم شود.
وی ادامه داد: متاسفانه در حال حاضر شاهد آن هستیم که بخش عمدهای از برنامههای نهضت ملی مسکن به دلیل عدم تزریق منابع مالی نیمه تمام باقی مانده و همین امر خود زمینه ساز آن شده است که متقاضیان دیگر انگیزهای برای ادامه روند اجرا و تکمیل پروژهها نداشته باشند و این اقدام خود باعث نگرانی شده است.
او با بیان اینکه طبق قانون جهش تولید مسکن باید تمامی بانکها ۲۰ درصد از تسهیلات خود به بخش مسکن اختصاص دهند که در حال حاضر کمتر بانکی به این قانون عمل میکند و تنها یک یا دو بانک تسهیلات خود را به مسکن پرداخت میکنند، افزود: تسهیلات مسکن برای بانکها صرفه اقتصادی ندارد و همین امر خود باعث شده که آنها انگیزهای برای پرداخت نداشته باشند و در نتیجه سازندگان امیدی به دریافت منابع مالی نداشته باشند.
صدیقی با بیان اینکه پیش از این اعلام شده بود که اگر بانکها اقدام به پرداخت تسهیلات نکنند مشمول جرائم مالیاتی میشوند افزود: اما در حال حاضر شاهد آن هستیم که این اقدام هم انجام نمیشود و در نتیجه دیگر بانکها خودسرانه برنامهای برای پرداخت تسهیلات مسکن را ندارند.
عضو انجمن انبوه سازان توضیح داد: متاسفانه در شرایط کنونی تنها راهکار برای تکمیل بیش از ۶۰۰ هزار پروژه نهضت ملی مسکن آن است که بانکها اقدام به پرداخت تسهیلات ساخت کنند که در این زمینه هم وزیر راه و شهرسازی اعلام کرده است که رایزنیهایی را با بانک مرکزی و همچنین وزارت اقتصاد برای تامین ۱۵۰ همت انجام داده ایم.
وی با اشاره به مصوبه افزایش پرداخت تسهیلات ساخت مسکن از ۵۵۰ میلیون تومان به ۸۰۰ میلیون تومان گفت: متاسفانه در این زمینه هم بانک مرکزی بعد از گذشت ۵ ماه هیچ ابلاغی به بانکها نکرده و همین امر خود باعث شده که در شرایط کنونی سازندگان پروژهها را نگه دارند تا میزان تسهیلات ساخت افزایش یابد، اما به نظر میرسد که در این زمینه هم بانک مرکزی انگیزهای برای افزایش ندارد و هر بار بهانههای مختلفی را در این بخش میآورند.