پرسپولیس اگرچه در لیگ برتر ایران در بالای جدول حضور دارد و فعلا با یک بازی کمتر در رده چهارم ایستاده، اما در لیگ نخبگان آسیا اصلا حالوروز خوشی ندارد و بعد از سه بازی فقط یک امتیاز گرفته است.
رقابتهای لیگ نخبگان آسیا از امروز دوباره از سر گرفته میشود تا علاوهبر اتفاقات فنی، حسرتهای مانده بر دل فوتبال ایران هم پررنگ شود. هم پرسپولیس و هم استقلال امروز به ترتیب از ساعت ۱۹:۳۰ و ۲۱:۳۰ به مصاف رقبای عربزبان خود میروند تا شانسهای اندک باقیمانده برای بقا در این لیگ را بیازمایند. پرسپولیس درحالی باید امروز در امارات به میدان برود که قرار بود در تهران میزبان رقیب قطریاش باشد ولی به دلیل اتفاقات رخداده بین ایران و اسرائیل، میزبانی از تیمهای ایرانی سلب شد و این دیدار به کشور ثالث برده شد.
پرسپولیس اگرچه در لیگ برتر ایران در بالای جدول حضور دارد و فعلا با یک بازی کمتر در رده چهارم ایستاده، اما در لیگ نخبگان آسیا اصلا حالوروز خوشی ندارد و بعد از سه بازی فقط یک امتیاز گرفته است. این تیم در دیدار اول و سوم برابر الاهلی عربستان و السد قطر با نتیجه یک بر صفر بازنده شده و در هفته دوم برابر پاختاکور مساوی کرده است. به این ترتیب با نتایج فعلی، سرخپوشان تهرانی شانسی برای قرارگرفتن در جمع هشت تیم برتر این رقابتها و صعود به مرحله بعدی نخواهند داشت. البته با کسب یکی دو برد شرایط کاملا متفاوت میشود؛ چون اختلاف امتیازات به قدری نیست که ناامیدی مطلق رخ دهد. حالا با احتساب همین مقدمه کوتاه واضح است که این بازی و سه امتیاز آن از نان شب برایش واجبتر است.
برای رسیدن به این مهم، پرسپولیسیها چشم امیدشان به خوان کارلوس گاریدو اسپانیایی است که با استفاده از دانش فنی او، بتوانند از بحران آسیایی عبور کنند. مسئله، اما اینجاست که خود گاریدو و دستاورد آسیاییاش تا همینجا یکی از بحرانهای اصلی پرسپولیس است. سرمربی ۵۵ساله اسپانیایی پیش از آنکه هدایت پرسپولیس را بپذیرد و وارد چرخه سرمربیان لیگ نخبگان آسیا شود، با جو و اتمسفر مسابقات قاره کهن آشنایی داشت؛ چراکه در فصل ۱۹-۲۰۱۸ لیگ قهرمانان آسیا، گاریدو در قامت سرمربی روی نیمکت العین نشست. در شرایطیکه العینیها همگروه استقلال، الهلال و الدحیل بودند، شاگردان خوان کارلوس گاریدو حتی یک برد هم در مرحله گروهی به دست نیاوردند و با تحمل چهار باخت از جمله یک شکست مقابل استقلالِ مجیدی و پذیرش دو تساوی، به کار خود در مرحله گروهی پایان دادند. حالا نیز با پرسپولیس او بعد از سه بازی فقط یک مساوی دارد و کارنامهاش حسابی نگرانکننده شده است. واقعیت روشن است؛ گاریدو که نزدیک به شش سال از اولین تجربه سرمربیگریاش در لیگ قهرمانان آسیا میگذرد، حالا در ۹ بازی توانسته فقط سه تساوی به دست آورد و شش باخت در کارنامه این سرمربی اسپانیایی دیده میشود. او بیش از دو هزار روز است که در آسیا نبرده و اگر قرار باشد وضعیت پرسپولیس را تکان دهد، باید امشب برنده شود.
همانقدر که شرایط برای پرسپولیس در آسیا بغرنج است، اوضاع دیگر باشگاه ایرانی حاضر در این تورنمنت، یعنی استقلال نیز بههمریخته است. استقلال در لیگ برتر روزهای کابوسواری را سپری میکند و فعلا در رده نازل و دور از انتظار چهاردهم قرار گرفته است. این تیم سه بازی اخیرش در لیگ برتر را با نتایج سنگین باخته و در آخرین جدال آسیاییاش برابر النصر هم با یک گل شکست خورده است تا هر چهار بازی رسمی اخیرش را با ناکامی طی کرده باشد. مرور وضعیت کنونی دو تیم نشان میدهد که داشتن توقع برد از استقلال در این بازی شبیه به خیالپردازی است ولی یکی دو نکته وجود دارد که این فرضیه را میتواند به واقعیت نزدیک کند. اولی مربوط به تقابلهای رودرروست. این دو ۱۲ بار با هم بازی کردهاند که پنج بار استقلال و پنج بار الهلال در رویاروییهای دو تیم پیروز شدهاند و در دو مسابقه هم در وقت قانونی با نتیجه تساوی کار خود را به پایان بردهاند. اینجا همهچیز برابر است و میتوان امید داشت که فاکتور دوم، ماجرا را بهنفع تیم ایرانی بچرخاند. این یکی مربوط به پیتسو موسیمانه، سرمربی جدید استقلال است. موسیمانه هرچند هیچگاه در قاره آسیا تجربه سرمربیگری نداشته و در تیم استقلال اولین روزهای حضور در فوتبال قاره کهن را تجربه میکند، اما در دوران سرمربیگریاش یک بار مقابل الهلال عربستان قرار گرفته است.
جام جهانی باشگاهها در فصل ۲۲-۲۰۲۱ که مرد آفریقایی در قامت سرمربی تیم الاهلی مصر رودرروی الهلال عربستان قرار گرفت و تیمش را برابر آبیپوشان ریاض که در آن مقطع، لئوناردو ژاردیم سکاندارشان بود، به میدان فرستاد که بردی درخشان برای شاگردان پیتسو موسیمانه به ثبت رسید. الاهلی مصر با هدایت موسیمانه توانست در آن مسابقه با چهار گل پیروز شود. موسیمانه تجربه موفقیت در رقابتهای اینچنینی در فرمتهای مختلف را دارد و شاید این بار زمانش رسیده باشد تا دانش فنی او از رقابت در چنین سطحی، سرآغازی برای عبور استقلال از بحران شود؛ حتی اگر این موضوع خوشخیالی تصور شود.